reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny z tymi podkładami też nie ma co szaleć ;) wiadomo że każda jest inna i inaczej przechodzi połóg ale mocno leci przez pierwsze 2~3 dni taka intensywna miesiączka a później coraz słabiej. Ja to wogóle ewenementem jestem bo już tydzień nie krwawie tak szybko jakoś poszło że nawet u lekarza byłam sprawdzić czy oby wszystko dobrze...

Milena, firma seni ma takie podkłady na łóżko w różnych rozmiarach. Ja moje używam do przewijania małej bo w szpitalu nie były potrzebne bo swoje dawali.

Kasik przesyłałam Wam listę od koleżanki, jeszcze wtedy nie analizowałam tych kosmetyków :sorry:

Genna piękne zdjęcie! Ważne że chociaż to jedno zdjęcie dostaliście, to taki przedsmak ;-)

Agaawa ale masz wielkiego chłopa! Ważne że zdrowe dziecie :tak:

Montana no właśnie czytałam że te rossmenowe kosmetyki są bardzo dobre. Co do śluzu, to przed porodem jak najbardziej może się zmieniać i może faktycznie już powolutku odchodzi Ci czop:tak:

Olusia to dobrze, że dzieciaczki równo rosną. Co do porodu przy ciąży bliźniaczej to nie wyobrażam sobie by rodzić inaczej niż przez CC, więc nie ważne że malec jest pośladkowo ułożony:happy:

Milena piękne te staniczki. Pewnie dopiero po porodzie sobie taki sprawie.
Co do podkładów to takie zakupiłam (zgapiając po koleżance ;-) ) Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl

Dziewczyny, chciałabym Was zapytać jak Wasze położne odnosiły się do kwestii pielęgnacji noworodka. Kazały czymś smarować? Bo moja położna po kąpieli nic nie zalecała, chyba że są odparzenia na tyłeczku. Ale co z główką? Nie będzie ciemieniuchy jak niczym się nie posmaruje?

Milena ja tez mam podkłady seni, weź te 90x60 , u mnie w szpitalu dawali a teraz używam w domu, niestety ze mną nadal leci :( na noc
To zakładam 2 wkładki bella mama i oblozona podkładami na łóżku :/ czekam az sie to skończy noni oczywiście kiedy bede mogła normalnie usiąść !!
Milena masz racje napisze do nich :) ja mam 2 staniki z h&m miękkie, niestety te sztywniesze były dla mnie za Małe a większych rozmiarów h&m nie robi :(
Dobranoc dziewuszki, padam dzisiaj a do tego głowa boli jak nie wiem co, wlasnie idciagnelam mleko i M dzisiaj karmi bo ja nie mam siły ide spac . Buziaki i rosnijcie mamuśki :)

Genna to az tak bardzo leci, ze musisz zakladac 2 wkladki i podklad? To jak Ty wyszlas z domu na sesje zdjeciowa?

Smerfeta ja slyszalam o Oilatum bardzo dobre opinie i tym sie zasugerowalam, minusem jest tylko cena. Niestety nie mam czasu na czytanie sroki, pamietam tylko, ze polecala rossmanowskie kosmetyki na rozstepy i chusteczki z netto, reszty nie pamietam.

Dziewczyny, ktore maja czas i czytaja sroke napiszcie prosze co ona poleca dla mamy i dziecka, bede wdzieczna.

Ostatnia edycja:
Kasik ja tylko tak z doskoku sprawdziłam skład ziajki i oliatum mniej więcej pamiętając co jest szkodliwe.
W kwestii kremu na brodawki zrobiłam sobie tylko szybkie notatki z linku sroki (odnośnie składu), który podała Medalikara:

maść maltan na brodawki - niezła, ale tylko dzięki zawartości Glucose, czyli ogólnie skład słaby
Flos-lek preparat do pielęgnacji brodawek sutkowych - "Skład najprostszy z możliwych, bez zbędnych niepotrzebnych konserwantów. Bardzo mi się podoba, może stanowić doskonałą bazę do samorobionych "ulepszonych" wersji maści :)" - i to sobie zamówiłam :-)
z Rossmana równie bardzo dobry ale niestety już nie produkują :(
Linoderm Mama – też bdb
NATALIA Vital Touch - uniwersalny balsam do pielęgnacji ciała dla niemowląt i dla mamy na popękane brodawki 60 ml, Składniki (INCI): 100% naturalne i organiczne* składniki – bardzo fajny skład - ale nie podano czy skuteczny

Muszę jeszcze przeanalizować składy oliwek dla dzieci

Właśnie zauważyłam że jestem sierota i kupiłam sobie tylko jedną paczkę wkładów poporodowych :sorry::szok: Trzeba będzie albo na miejscu w gemini dokupić albo w rossmanie

Olusia cieszę się, że dzieciaczki mają się dobrze. No termin zbliża się wielkimi krokami. Już jakieś imiona wymyśliłaś?

Lisska mnie biodro boli w nocy, to jest ból jakby ktoś dosłownie gniótł mi kość. Ból budzi mnie w nocy, często boli też w dzień. Myślałam, że to przez moją wadę bo mam konflikt udowo panewkowy, ale to może być jednak ciążowy ból biodra :-[

Kasik ten Oilatum to jest dla dzieci z AZS? Bo czytałam i słyszałam, żeby nie używać jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą. Wystarczą zwykłe natłuszczające płyny. Wiem, że ziajka ma dobre opinie. Teraz biedronka nawet wprowadziła kosmetyki dla maluchów i sroka dobrze oceniła płyn do kąpieli i chyba maść do pupy.

Genna zakochałam się, pięknie się Franio prezentuje.

Smerfeta dzieki za info o kremie na brodawki, ja poszlam na latwizne i kupilam ten z listy Twojej kolezanki - Lano masc mamma mia ziajka. Ja podklady te w majtochy kupilam 3 paczki ale na lozko 1 opakowanie czyli 10 szt, chyba wystarczy?

Aisa nie zglebialam tematu oilatum, polecali to kupilam ale czytalam, ze najlepszy jest na pierwszy miesiac, pozniej mozna juz inne np nivea.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry