reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja dwa słowa, bo też się zaraz córeczka zbudzi:

Sony, Gotadora - Śliczne Wasze maluszki!

Avocado - nacierpiałaś się biedactwo przed tym cc... Kurczę, tak sobie myślę, że niewiele z nas urodziło sn... Piękny opis porodu i pierwszego spotkania... Potwierdzam horror laktacyjny - ale ja pierwsze dziecko rodziłam w prywatnym, więc tym razem szłam po mleczko z miną - spróbujecie mi nie dać! :) Płacz dziecka sprawia, że potrafię góry przenosić.... i kłócić się z położnymi na noworodkowym :D
A dziś byłam w poradni laktacyjnej i mam w ogóle odstawić mieszankę, bo córeczka za dużo przybiera, a mieszanki bardzo mało już podaję, max 200 ml na dobę. Teraz tylko przypominam sobie groźne miny - następna, która nie chce karmić. Pewnie, potem jednej się uda, drugiej nie, z synkiem nie udało mi się karmić, ale kim są panie położne, żeby kategoryzować mamy na dobre i złe...

Martka - to z nadgarstkiem miałam w pierwszej ciąży, to nie zespół cieśni, to rozluźniające się więzadła, organizm przygotowuje się do porodu. Nie martw się, minie, ja pamiętam, że po porodzie chodziłam do chirurga i jakąś maść miałam i okłady robiłam bo czasami miałam wrażenie, jak by mi ktoś szpilkę wbijał, taki ostry przeszywający ból. Ale to minie w każdym razie, nie martw się!

Ostatnia edycja:
reklama
lawendowy, Avocado juz tak szybko na chodzie bedzie? Wooow!!

Milagros, ja jestem na chodzie cały czas. Trochę mnie tylko łydki bolą, po tych nocnych skurczach, ale dam radę.
A do mojego porodu jeszcze trochę pozostało czasu, więc bez obaw. Doczłapię się.
Jest jeszcze taka ewentualność, że wiadomość z 6 grudnia może mnie powalić na łopatki i wtedy nie będę w stanie ani słowa z siebie wydusić, o chodzeniu, siedzeniu, nie wspomnę :-)

A jeśli chodzi o Avocado, to sama dałaś jej 2 tygodnie ;-)

Avokado niezly filmik. Wielkie wyjscie z domu....... po drewno do stodoly. Usmialam sie po pachy. W ciazy ciagle myslalam jak to bedzie i chociaz wszyscy mi powtarzali ze nie bedzie czasu pogrzebac palcem w dupie to nie wierzylam. Jednak wszyscy mieli racje. To przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. Poczatki sa trudne ale kazdy kolejny dzien..... no moze tydzien jest latwiejszy.

24magda jak bym mogła nie pamiętać;) nasze ciąże idą prawie łeb w łeb, a raczej brzuch w brzuch więc czuję jakąś forumową więź z Tobą;) :-) leżakuj ile wlezie i będzie wszystko ok! moja kruszynka dwa tyg temu miała też koło tego,bo 16mm,a między terminami mamy prawie dwa tyg różnicy, więc się "wzrost" zgadza. Na następnym usg zobaczysz już miniatureczkę człowieczka;D a od leżakowania ma wszystko wrócić na swoje miejsce czy będziesz musiała do końca ciąży leniuchować?

SonySony ale słodziak! Ani się obejrzeć a będzie do domu laski przyprowadzał:D

Gotadora ale śliczna parka! nic tylko przytulać!

dziewczyny cisną mnie spodnie! :-):-):-) wydęło mi brzuch troszke- to już,już,już? jak tak to skakam z radości:p

Jezu mojemu synkowi zniknął atrybut męskości i na dzień dzisiejszy jest córeczką!!! Nie wierzę normalnie:-D:-D:-D i nie wiem czy mam się śmiać czy co robić. Przyzwyczaiłam się już do synka, a tu taka wesoła zmiana:-D. Ostateczne potwierdzenie dostanę dopiero za miesiąc, jestem w szoku. Jednak mam filmik na którym nie ma nic między nóżkami, no nie ma cholera:rofl2:.
Krwiaka wyleżałam, wchłonął się dziad. Ale jak to ze mną bywa, jak nie urok to sraczka i mam podwyższony cukier. Pojutrze idę na test eeh, zanudzę się tam sama. Myślę, że to przez chałwę, nutellę, żelki i ciasto, które pochłonęłam przez ostatnie 2 dni. Chciałabym, żeby test wyszedł dobrze, już mam dosyć atrakcji;-).
Jak zawsze mam posty do nadrobienia, ale jestem w takim szoku, że nie mogę myśleć:-D.

Mazanka :-) dziewczynka mówisz :-) a to niespodzianka! no ale jednak dobrze,że dowiedziałaś się teraz a nie po porodzie, bo wtedy to pewnie miałabys przyszykowane wszystko dla chłopca - była taka dziewczyna w szpitalu co tuliła synka w różowym kocyku z napisem baby girl :-D a cukier to na pewno przez słodycze, bo nie powinno się ich jeść na trzy dni przed badaniem - tak mi powiedziano, a ja również miałam podwyższony.

a my walczymy z kolkami, chwila ciszy, bo Norbuś usnął, a Martusia to pewnie będzie jeszcze długo trzepać tymi długimi rzęskami ...

pozdrawiam wszystkie, które śpią :-p

Mazanka no no dziewczynka powiadasz. Na kazdym usg pytalam dr czy sie plec nie zmienila;-)

Gotadora jak sobie przypomne ten wrzask :-( Biedne malenstwa.

No i mam za swoje. Tak jak mlodego pochwalilam, zaraz zmiana i 3 razy w nocy wstawalam. To pospałam.

SZYSZKA jeszcze nie wiem ile bede musiala leżakować bo lekarz powiedział ze ma nadzieje ze łozysko wroci na swoje miejsce ale kiedy nikt tego nie wie. W Wigilie mam wizyte to wtedy juz sie czegos dowiem:tak:a powiedz mi czy ty bedziesz robic te testy pappa? czy samo usg? cieszy mnie ze nasze dzidziusie tak szybko rosna:-Da masz jakies objawy? bo u mnie ok tylko zołądek mnie czesto pobolewa-moze to po tej luteinie,najpierw miałam problem z dopochwowa a teraz z zoładkiem????a pisałas cos o odstawieniu luteiny? moj lekarz juz mi zmniejszyl dawke tzn. z 6 dziennie na 4 dziennie a duphaston na razie nadal 3*1. całuski gorace... pytanko jak wstawiacie ten swoj suwaczek ciazowy????

reklama
Gotadora, przeczytalam twoj post o 04:30 jak moja sie obudzila :)) po raz pierwszy. Spala prawie 6h tak wiec idzie w slady Seby (nie zapeszam)

magda, ja mialam bol zoladka po dupku. Minelo jak odstawilam. Moze niech ci lekarz dupka na luteiny zamieni? Bo ten bol jest potem coraz wiekszy im wiecej bierzesz... Ale u ciebie to moze byc cos innego w sumie.

mazanka, ja tez mialam do polowkowych chlopca, ale to byla pepowina. Mial byc Adrian ale tylko przez kilka tygodni i jak widac jednak byla to dziewczynka. Dlatego nie nalezy sie tak do konca sugerowac no chyba ze jest wyrazny penis na zdjeciu usg bo i takie foty widzialam. A takie gdybanie, ze cos tam widac wiec chlopiec....to masz wtedy 50%

Milej srody! Ja dzisiaj ruszam wozkiem w swiat i nie ma zmiluj sie. Wczoraj mi sie nie chcialo malej godzine ubierac ale dzisiaj musze bo nie mam co jesc.

Do góry