reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

24magda już na 20.12 (wtedy mam mieć to usg prenatalne) mam mieć ze sobą wynik testu PAPPA i wolnej podjednostki BHCG. Moje objawy to mdłości w szególności w nocy i czasem jak jem coś co mi nie spasuje:p (wymiotów na szczęście brak), troche mam wydęty brzuszek, tzn ja to widzę i wczoraj tak mnie cisnęły jeansy, ze w każdym możliwym momencie odpinałam guzik:p poza tym czuje sie spoko:) a i najfajniejsza sprawa - moje piersi szaleją:D (czyt. rosną:))
tak, chce mi odstawić luteinę po 12 tc, narazie biorę 3 razy dziennie po 4. Kiedyś Sylwia napisała, że do 20tc luteina odpowiada za utrzymanie ciąży, więc wymyśliłam sobie taką oto rozpiskę:
do 12 tc 3*4
od 12tc-16tc 3*3
od 16 tc do 19tc 3*2
od 19 tc do 20 tc 3*1
(jakby któraś z Was się orientowała czy mądrze sobie wykminiłam moje odstawianie to będę wdzięczna) do tego celu brakuje mi 8 opakowań luteiny;)
to Ty kochana leż, odpoczywaj, niech dzidzia rośnie w oczach i trzymam kciuki zeby wszystko wróciło do normy!
naciśnij na którykolwiek z suwaczków ciążowych dziewczyn i pokieruje Cie do strony z suwaczkami, jak go stworzysz skopiuj link do swojej sygnatury i gotowe :D

reklama
[FONT=&quot]mazenka CHYBA ŻARTUJESZ?! ALE JAJA! :-DJezu dziewczyny nie straszcie ja już się tak cieszę że będzie chłopczyk!!! Za każdym razem lekarz musi mi to potwierdzać, już sam się z tego śmieje ale wie jakie to dla mnie ważne..[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]SonySony PAWEŁEK CUDO! straszne to co przeżyłaś w szpitalu, Aduś16 Ty nie lepiej,[/FONT] [FONT=&quot]gotadora[/FONT] szok z tą kobietą!![FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Jedna z dziewczyn na szkole rodzenia zapytała ta położną czy im serce nie pęka jak patrzą na te dziewczyny które zapłakane pierwszy raz trzymają w rekach dziecko które płacze bo jest głodne a one nie mają pokarmu i nawet nikt nie podejdzie pomóc a ona taka zdegustowana trochę nadmiarem tych pytań no że owszem ale CO ONE MOGĄ… To koszmar…[/FONT][FONT=&quot]milagors[/FONT] miałaś dużo szczęścia no ale tak jak mówisz, tacy ludzie tacy kraj, zapłacisz to masz…Jak tam opisujecie to wszystko dziewczyny to jednak ciężki ten połóg, milagors za piersi się łapałam odruchowo
”z bólu” jak czytałam co miałaś za masakrę!

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]gotadora podziwiam Cię ile Ty musisz mieć siły przy tych dwóch brzdącach Jezu kiedy one tak urosły!![/FONT]:happy2:

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]kari75[/FONT]Kotuś nie pomogę bo nie wiem…

Cześć !!!!!!!!!!!!!!!!! Wreszcie u Was !!!!!!!!!!!!!!!! :)

Witam, jakiś czas temu rozpoczynałam w wątku o IUI, potem byłam w Zakwalifkowanych, potem w Kto po in vitro a teraz trafiam do Was !!!
6 prawie lat walczyłam o dziecko, od sierpnia 2008 roku. Przyczyna nieplodności - nieznana. Podeszlam do pierwszego ICSI w listopadzie, 19.11 miałam punkcję trzydniowego zarodka a wczorajsza bhcg wyniosła 900 !!!!

Esiek :-) witaj i gratuluje! my również doczekaliśmy się po 6 latach :-)

Szyszka Twoja rozpiska jak dla mnie wygląda good, mi moje odstawianie rozpisał mój lekarz, ale nie pamiętam już dawek. Jednak było to stopniowo, bo tak trzeba. Wydaje mi się,że szybciej odstawiłam, w 20 tc na pewno byłam już długo bez luteiny. Pod koniec ciąży jednak znów luteina. Została mi tylko luteina podjęzykowa w zapasie

A wiec szyszka jestes zdecydowana na testy pappa?ja sama nie wiem czy je robic...megi opisywała swoja historie z tymi testami i troszke sie wystraszyłam ich.a wy dziewczynki????/ ktore urodziły i ktore sa w trakcie ciazy robiłyscie te testy? wiem ze nie sa one obowiazkowe ale lekarze zachęcają aby je robic. Poradzcie cos kobitki;-)

Madzialenak, niech Twój synuś rośnie duży i zdrowy.
Buziaczki dla Sebusia!!!!

Normalnie nie mogę uwierzyć, że ma już 3 miesiące.
mi%C5%9B.jpg

MADZIA ja robilam test pappa. Jest on razem z usg potwierdzeniem czy wystapi prawdopodobieństwo wady. Sama musisz zadecydowac czy go chcesz. To tak jak ze szczepieniem sa zwilennicy i przeciwnicy.

To popisalam i spaliłam naleśnika :-D

Ostatnia edycja:
ja nie robiłam ani badań prenatalnych, ani pappa - maluszki miały zrobione badania jak miały 5 dni, ( przed transferem) dlatego nie musiałam już nic więcej robić

reklama
Ja nie robilam pappa bo i po co? Usg wyszlo super to po co dodatkowo sprawdzac i sie stresowac? A lekarze namawiaja kazda.

Bylam z mala na spacerze. Ogolnie zimno jest i pizdzi ale no bez przesady. Mloda ubrana na cebulke, buzie miala cieplutka wiec na pewno nie marzla ( w przeciwienstwie do mnie) ale kazda mijana baba patrzyla sie na mnie jak na wyrodna matke! A im starsza to z tym wieksza zawiscia, zagladaly mi nawet do wozka! Pewnie czy dziecko na golasa w wozku nie jest. Straszne sa. A w malych lokalnych sklepikach same babcie. Przepychaja sie, potykaja o wozek. Yyyyy....czasu nie maja czy co?

mialam wiekszy ubaw z mojanych bab niz ze spaceru ;)

Oooo szefowa sie buszi i cos marudzi, lece mleko robic ;))

Do góry