reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sony, u mnie mleko pojawilo sie w 4 dobie po porodzie jak juz w domu bylam. Nawal straszny. Piersi bolace, gorace, ja sie zle czulam. Moja mama pojechala po laktator bo musialam sie tego mleka pozbyc. Sciagalam na poczatku malo i myslalam ze zniknie ale sie rozkrecalo. Sciagalam tylko 3-4 razy dziennie bo na wiecej czasu nie bylo i co tu ukrywac mialam tak poranione piersi ze przez laktator mi pekaly. Tak, sutki krwawili a otoczki pekaly. Ratowalam sie woda utleniona, ktora mi ranki goila. Ale tak sciagalaj zeby zatorow nie miec tak rozkrecilam laktacje ze az pol litra dziennie sciagalam. Teraz jest tak srednio okolo 400ml przy 3 lub 4 sciagnieciach z tym ze tylko z jednej piersi, bo z drugiej jakos tak nagle przestalo leciec!? Tak wiec starcza mojego w polowie bo mloda z 800ml dziennie wypija. Wczoraj policzylam az.

wymioty to sa takie wielkie, ze z dziecka jak z fontanny leci. Moja zwymiotowala 2 razy i to na mnie. Tak z 2 metry wyrzutu bylo. Wiec jak tylko wylatuje z buzi to to jest ulewanie i jest to normalne. Jak tylko przybiera na wadze, to jest ok.

Gotadora, ja do chirurga z pepkiem ide 14 na kontrole czy i u mojej nie bedzie plastrowania. Ale pepek jest normalny. To znaczy ja na moje oko nic tam nie widze ale lekarz palcem wybadal.

A jak u was z waga? Bo u mnie nic sie nie rusza a mi sie ciezko zmotywowac do diety. Zwlaszcza jak maz z pracy wroci a ja mam czas to sobie za duzo pozwalam. Do tej pory tylko -12kg... Jeszcze 5kg mi zostalo. Do tej pory chodze w ciazowych ciuchach bo sie w normalne spodnie nie mieszcze. Ńic tylko sie zalamac. Zwlaszcza, ze swiata ida i spotkania rodzinne... A ja gruba :(( ehhh

reklama
gotadora, sony śliczne dzieciaczki!!!! ja też daje ten sab simplex i pomaga a espumisan w ogóle nie pomógł. A jeśli chodzi o karmienie butelka w szpitalu to w tym co ja byłam to problemu nie było pielegniarki pokazały nam gdzie jest szafka z mlekiem i chodziłyśmy sobie same brać i nikt nie miał problemu dziwne ze gdzie indziej takie cuda z mlekiem robią co prawda pielęgniarki mi przystawiały małą do piersi ale chyba mam za duże piersi i jeszcze brodawki się chowają, ale koleżanka która była ze mna na sali karmiła piersią i do tego dobierała butelkę i nie miała problemów żeby jej ktoś odmówił:-)

Ostatnia edycja:
Gotadora sliczne dzieciaki. Zaraz bym jeszcze sobie dziewczynke zrobila ;-)
Milagros waga mi stanela, a nawet bym powiedziala ze sie dzwigla. Tak jak ty zeszlo 12 kg i 5 zostalo. I tak waze o wiele za duzo. W ciazy do 90 kg dobilam. Szok. Nie potrafie trzymac dyscypliny i trzymac diety. Raz stracilam 5 kg po dukanie, ale łeb bolal strasznie. Teraz sie do cwiczen Chodakowskiej szykuje ale czasu nie mam. Wiec u mnie ciezko.

ja mam odwrotny problem - za mała waga. Ale już troszkę mi przybrało, szkoda tylko,że z brzucha za bardzo nie znikło, ale wolę już mieć trochę brzuszka nic być taki patyczak, jem ile wlezie i o ile mi dzieci pozwalają, masę słodkości, więc może dzięki temu ciut przytyłam

SONY GOTADORA słodziutkie te wasze maluchy :-)
AVOCADO ale miałas poród, fajnie opisałas jak Ci malutka przylozyli do buzi i plakac przestała.. Z tym terrorem laktacyjnym to racja, tez to przeszlam :zawstydzona/y: tak jest jednak chyba w większosci szpitali, pewnie dlatego zeby zmusic matki do karmienia piersia. Mój mały nie miał problemu z ssaniem, ssał całymi godzinami a mimo to siara mi zanikła :-( i wtedy zaczał sie mój koszmar bo Maksiu ponad dobe nic nie jadł ,,, zorientowałam sie i prosiłam połozne o mleczko ale dostałam dopiero jak mały starsznie plakal i na wieczornym obchodzie pediatra zlecił.. Ja z tego wszystkiego cała noc przeplakalam jak sie zorientowalam jak malutki glodował,a jak chodzilam potem po mleczko tez czułam sie dziwnie jak na mnie patrzyly ...:dry: więc wiem co ptrzeszlaś. Mimo to udało mi sie powrócic do laktacji pewnie dlatego ze mały ssał ciagle nawet puste piersi i mleczko sie pojawiło w dniu wyjscia do domu i do dzis nie dostał nic oprócz piersi, oby jaknajdluzej tak pozostało
MILAGROS ja mialam dramat z moja wagą + 23 do dnia porodu! po porodzie zeszlo mi tylko jakies 6 kilo,potem w kilka dni kolejne 3 i waga staneła :-(tedy musialam sie zmusic do .. diety! mimo iz karmie, zaczelam jesc 5 malych posilków dziennie, zadnych slodyczy, sosów, smietach, majonezów, etc, nic nie jem po 18 od 3 tygodni codziennie około 20-30 min jezdze na roweru stacjonarnym i dopiero to pomogło bo zostalo mi juz tylko 4 kg do wagi sprzed ciązy a miałam co gubic z tych moich dodatkowych 23! takze malymi kroczkami juz wracam do rozmiaru 36 ... Najgorsze bylo zmusic sie do niejedzenia po 18 :sorry: ale to daje najszybsze efekty moim zdaniem.
Pozdrawiam was wszystkie!
Nie uda misie nadrobic kilkunasty stron wstecz ale gratuluje wszystkim listopadowym mamusiom :-)i trzymam kciuki za nową liderkę Martke ;-)

reklama
Do góry