reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

u nas ospa jest w kalendarzu chyba w wieku 15 miesiecy i praktycznie nie slyszy sie o tym, zeby dzieci chorowaly. A czemu te wazna szczepionke az tyle opoznilas? Ponad 2 lata, nie? Strasznie dlugo…
Na ospę szczepilam w okolicach 18-19 miesiąca. U nas odra czy różyczka jest dość rzadka, odpuściłam ale planuje w wakacje zaszczepić. Szczepienia robię wolniej, syn znosił ciężko, nie ma wszystkich szczepień, wolę wolniej ale na pewno nie rezygnuje. Teraz chyba mamy trzeci migdał 🙄 nie wiem od czego, córka ma głowie katary, bez gorączki i ostatnio uczęszcza do przedszkola cały czas. Niestety w nocy oddycha ciężko,.chrapie....poczekam tydzień 🤦

reklama
Na ospę szczepilam w okolicach 18-19 miesiąca. U nas odra czy różyczka jest dość rzadka, odpuściłam ale planuje w wakacje zaszczepić. Szczepienia robię wolniej, syn znosił ciężko, nie ma wszystkich szczepień, wolę wolniej ale na pewno nie rezygnuje. Teraz chyba mamy trzeci migdał 🙄 nie wiem od czego, córka ma głowie katary, bez gorączki i ostatnio uczęszcza do przedszkola cały czas. Niestety w nocy oddycha ciężko,.chrapie....poczekam tydzień 🤦
tak pamietam, ze o synu pisalas, ale zaskoczylo mnie, ze az tak przesunelas. Bylas z nia u laryngologa? Zadnego innego pomyslu nie mam 🤔

tak pamietam, ze o synu pisalas, ale zaskoczylo mnie, ze az tak przesunelas. Bylas z nia u laryngologa? Zadnego innego pomyslu nie mam 🤔
Przesunęłam bo zawsze jakiś katar ale też nie dramat, apetyt ok chodzi do placówki. Teraz od dłuższego czasu wydaje się zdrowa. W lipcu i sierpniu zabieram córkę ze żłobka, wtedy będę miała pewność że nic złego się nie czai. Ponadto jakoś nam dobrze, olewamy system 🤪 Ten dziwny oddech to świeża sprawa, dziś 4 noc, przy drugim dziecku działam spokojniej, jeszcze nie byłam u pediatry.

gratulacje! Mam nadzieje, ze bylo latwo. Cieszcie sie soba i tym wyjatkowym czasem 🙂
poszło szybko bo nie musiałam zaczynać od centymetra rozwarcia 🤣jak przebiła mi lekarka wody to w momencie dostałam takich skurczy ze myślałam że wpadnę na poziom niżej z tą piłka 🤦‍♀️w sumie od pełnego rozwarcia takie półtora godziny minęło do końca porodu

Gratuluję pięknej Weroniczki❤️❤️❤️
Jak się czujesz? Pisz jak będziesz w stanie 😊
Dziękujemy. Powoli dochodzę do siebie. Jak byś sie wsłuchała dobrze to mojego ryja byś u siebie słyszała 🤦‍♀️trochę czasu zajęło mi wstanie z tego łóżka bo miałam taką korbę ze świat mi wirowal dokarmiały mnie położne ptasim mleczkiem żebym energii dostała

@fredka84 a kiedy i do kogo idziesz na wesele? Komu zostawiasz Kajtusia? U mnie właśnie obydwie naraz cisną kupę, masakra. Bo one właśnie takie zbity klocki robia i cisną 😬 😅 dziewczyny, bolą Was jeszcze blizny po cieciu?

@fredka84 a kiedy i do kogo idziesz na wesele? Komu zostawiasz Kajtusia? U mnie właśnie obydwie naraz cisną kupę, masakra. Bo one właśnie takie zbity klocki robia i cisną 😬 😅 dziewczyny, bolą Was jeszcze blizny po cieciu?
Idziemy teraz w sobotę. To znajomi Siwego z Gdańska. Mamy ok 3,5 godziny jazdy.
Kajtek zostaje u siostry Siwego. Mogła z nami jechać i być na weselu ale nie chciała.
Kajtkek teraz prawie codziennie robi kupy. Takie rzadkie jak musztarda. Ale kolor taki ciemnawy. Ni to brąz ni to zielony. Mogę ci foto wysłać 😂
Blizna mnie nie boli tylko to takie dziwne uczucie jak dotykam. Trochę nieprzyjemne

reklama
Szczepionki pojedyncze mają dziwny skład, także nie brałam ich pod uwagę. Kalendarz szczepień to ja sobie sama ustalam, np. dopiero teraz latem zaszczepie na odrę, różyczkę i swinke. Za to zaszczepiłam na ospę, właśnie w żłobku szalała a my mamy spokój.
A czy szczepilyscie sie w ciazy na krztusiec?? Trzeba / nie trzeba?

Do góry