No nie wiem czy tak będę dzwonić . Ja się nie mogę doczekać kiedy będę miała dzień tylko dla siebie, bez małegoO chołeła to wyczyn. Będziesz dzwonić co 5 minut i cały czas się zastanawiać. Potem się zawiedziesz no Ty będziesz tak bardzo tesknic i marzyć żeby go wycalowac, zajedziesz a on się okaże wcale nie tęskni tak jak ty Ale fajnie, właśnie dobrze Ci to zrobi.
reklama
Zgadzam się. To bardzo poważna sprawa. Jakie noworodek ma szanse z krztuscem? Prawie żadne. Mój lekarz rodzinny nalegał na to szczepienie a ginekolog miał wywalonenie trzeba bo Ty sie nie szczepilas?
Trzeba, powinno sie. Noworodek plus krztusiec to prawie wyrok. Poczytaj.
bazylia128
Fanka BB :)
Ja się szczepiłam hehehe już powtarzałam że nie jestem antyszczepionkowa. Na covid jako jedna z pierwszych się zaszczepiłam. Stwierdzam tylko fakt że nie TRZEBA. według mnie każda szczepionkę należy bardzo odpowiedzialnie przemyśleć. I pacjent powinien wiedzieć że ma wybór.nie trzeba bo Ty sie nie szczepilas?
Trzeba, powinno sie. Noworodek plus krztusiec to prawie wyrok. Poczytaj.
bazylia128
Ok to się baw ile wlezie. Będziesz pić alko?No nie wiem czy tak będę dzwonić . Ja się nie mogę doczekać kiedy będę miała dzień tylko dla siebie, bez małego
Raczej mało bo na drugi dzień kierujęOk to się baw ile wlezie. Będziesz pić alko?
No w sumie ładnie wybrnelas . Tu się zgadzam, z tą szczepionka pacjent ma wybórJa się szczepiłam hehehe już powtarzałam że nie jestem antyszczepionkowa. Na covid jako jedna z pierwszych się zaszczepiłam. Stwierdzam tylko fakt że nie TRZEBA. według mnie każda szczepionkę należy bardzo odpowiedzialnie przemyśleć. I pacjent powinien wiedzieć że ma wybór.
bazylia128
No w sumie ładnie wybrnelas . Tu się zgadzam, z tą szczepionka pacjent ma wybór
bazylia128
Aduś16
Nie no jak 6 miesięczne dziecko nie pełza to jest już coś nie tak? No z tym się napewno nie zgodzę. To za wcześnie, niektóre może robią to szybciej ale nie dajcie się zwariować, tak to można wpędzić się w jakąś depreche nie potrzebnie. Dobrze jest wiedzieć co pojawią się po którym skoku rozwojowym i obserwować dziecko i faktycznie jesli dłużej nie widzimy umiejętności jaka powinna się pojawić to można szukać pomocy specjalistów , ale nie wkręcać sobie ze dziecko ma od razu problemu bo np nie pełza w wieku 6 miesięcykiedys o tym pisalam, ze u nas przez pierwszy rok kontrola jest co miesiac u pediatry (zostalam wysmiana, ze to przesada) wiec ja bylam spokojna, poza tym czytalam troche zeby miec pojecie co i jak. Sa w necie informacje, nie chodzi o to zeby sie tego sztywno trzymac, ale np 3 misieczniak powinien trzymac glowke, 4 miesieczniak bawic sie grzechotka, 6 miesieczniak przewracac z brzucha na plecy, pelzac i takie tam podobne.
reklama
Uwielbiam wasze dyskusjeNIE. NIE TRZEBA bo nie jest obowiazkowe a MOZNA.