reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Słuchaj, jeśli widzisz że twoje dziecko jest zadowolone i wydaje się, że mu nic nie dolega, to się nie przejmuj że jakaś umiejętność zdobędzie trochę później. U mnie było kilka przesłanek aby odwiedzić fizjoterapeutę. I to w sumie od urodzenia Kajtka miałam cały czas obiekcje jeśli chodzi o jego zachowanie. I napewno nie przejęła bym się tylko tym że np nie łączy rączek jeśli inne umiejętności byłyby ok
Fredzia ,u nas u Zoski byl problem.Ona miala slabe miesnie plecow i karku.Cwiczylam z nia Vojte codziennie i w domu i na fizjo.Dzieci nie kochaja tej metody bo musza robic cos co jest im kie wygodne i nie pasuje i manifestuja glosno,ale wg mnie to jedna z najlepszych opcji ,zeby dziecku szybko pomoc.U nas to byly 3 miesiace i wyszla na prosta.
Poradzicie sobie z tym.😘

Fredzia ,u nas u Zoski byl problem.Ona miala slabe miesnie plecow i karku.Cwiczylam z nia Vojte codziennie i w domu i na fizjo.Dzieci nie kochaja tej metody bo musza robic cos co jest im kie wygodne i nie pasuje i manifestuja glosno,ale wg mnie to jedna z najlepszych opcji ,zeby dziecku szybko pomoc.U nas to byly 3 miesiace i wyszla na prosta.
Poradzicie sobie z tym.😘
Pewnie że sobie poradzimy 😘. Najważniejsze dla mnie, że trafiłam na fajną babkę i że wreszcie ktoś powiedział głośno, że nic sobie nie wymyślam jeśli chodzi o Kajtka. Bo już miałam powyżej uszu słuchania Placka rodziny że co ja od dzieciaka chcę 🤦.

@fredka84 i jeszcze jedno. Jak szczepilas Kajtka? U Natalki się wszystko sypnelo po szczepieniu. Nie chciałam się tu wcinać w dyskusje ale ja napewno!! Nie zaszczepię Basi tymi szczepionkami 5w1, 6w1 itd. Jest szczepiona pojedynczymi, powoli. Wiem że dla rodziców to wygoda itd ale poczytajcie sobie o NOPach. Masakra.
szczepionki nierefundowanw to szczepionki stare. Szczepi sie nimi w Pl dlatego, ze jest taniej, nie dlatwgo ze da dobre.

No niby tak ale te dzieci z dnia na dzień się zmieniają i mają nowe umiejętności, co to znaczy łączy rączki w 3 miesiącu, bo dziecko 3 miesiące i 3 dni, a 3 miesiące i 25 dni to jest duuuuża różnica.
dlatego trzeba obserwowac i sluchac intuicji. Bez paniki, ale byc czujnym.

reklama
Do góry