reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

to sie nazywa obciazenie mentalne u mnie 🙂 I fakt sporo tego, ale samo przychodzi. Grunt to starac sie nie zafiksowac. I ufac intuicji.
I żeby była jasność. Nie jestem antyszczepionkowa :) skóry pomyliłam wątek chodzi o post wyżej. Te szczepionki często uaktywniają coś co ma wyjść i pogarszaja stan. Najważniejsze też żeby dziecko było całkowicie zdrowe.

reklama
@fredka84 i jeszcze jedno. Jak szczepilas Kajtka? U Natalki się wszystko sypnelo po szczepieniu. Nie chciałam się tu wcinać w dyskusje ale ja napewno!! Nie zaszczepię Basi tymi szczepionkami 5w1, 6w1 itd. Jest szczepiona pojedynczymi, powoli. Wiem że dla rodziców to wygoda itd ale poczytajcie sobie o NOPach. Masakra.
Szczepionki pojedyncze mają dziwny skład, także nie brałam ich pod uwagę. Kalendarz szczepień to ja sobie sama ustalam, np. dopiero teraz latem zaszczepie na odrę, różyczkę i swinke. Za to zaszczepiłam na ospę, właśnie w żłobku szalała a my mamy spokój.

Szczepionki pojedyncze mają dziwny skład, także nie brałam ich pod uwagę. Kalendarz szczepień to ja sobie sama ustalam, np. dopiero teraz latem zaszczepie na odrę, różyczkę i swinke. Za to zaszczepiłam na ospę, właśnie w żłobku szalała a my mamy spokój.
Właśnie moja mama nie będzie przyjeżdżać bo dziecko tych ukraincow złapało w szkole ospę. Moja mam przechodziła ale lepiej uważać. Jakiś czas tego wogole nie było.

szczepi. Stare, nieskojarzone sa tansze. Nowej generacji sa drozsze i trzeva sobie w Pl kupic. Szczepionki, ktorymi szczepisz dla pezykladu u mnie zostaly lata temu wycofane calkowicie
Chodzi mi o to że w pl głównie szczepi się teraz tymi nowe generacji a ja z wyboru szczepie tymi tańszymi jak to piszesz. Ale faktycznie za te niwe trzeba dopłacać.

Ale ona już wcześniej widziała i chciała jechać sprawdzić na co ja ją namawiałam to oczywiście mialas inne zdanie :)
zgadza sie, zazwyczaj mam zdanie odmienne od Twojego. Z oczywistych powodow.
Jesli dobrze kojarze nie ja jedna wtedy mowilam, zeby poki co wrzucic na luz i obserwowac. I swoje zdanie podtrzymuje. Jedna rzecz co 6tyg dziecko, a inna 3 miesieczne. Zwlaszcza majac juz wiecej niz jedna rzecz, ktora niepokoi.

u nas ospa jest w kalendarzu chyba w wieku 15 miesiecy i praktycznie nie slyszy sie o tym, zeby dzieci chorowaly. A czemu te wazna szczepionke az tyle opoznilas? Ponad 2 lata, nie? Strasznie dlugo…

reklama
Chodzi mi o to że w pl głównie szczepi się teraz tymi nowe generacji a ja z wyboru szczepie tymi tańszymi jak to piszesz. Ale faktycznie za te niwe trzeba dopłacać.
no wiec z zasady szczepi sie starymi, a Ci ktorych stac kupuja nowe. A ze sa nierefundowane to nie mozna glosno powiedziec ze maja mnostwo syfu, zeby ludzie nie zaczeli wymusAc refundowania tych lepsYch.

Do góry