reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A skąd wiedzieć co w danym okresie dziecko powinno juz robic?? I kiedy sie martwic? To na jakiejs kontroli sprawdzaja czy mama sama powinna pilnowac?
Oglądam filmiki na YouTubie jest tego od zahechania co i jak powinno robić dziecko w danym miesiącu, tygodniu. Nie trzeba chodzić co miesiąc do pediatry. Zresztą skoki rozwojowe u takiego dzidzia w pierwszym roku są tak dynamiczne że nie raz Cię zaskoczy ;)

Ja też dzisiaj dzwoniłam do naszego pediatry. I zmieniamy mleko z Nan na hipp comfort. Basia mi robi kupy raz na trzy dni I dzisiaj zrobiła klocka zbitego a tak nie powinno być. To dobry pediatra I mówi że właśnie warto zmienić mleko. Zmienił nam też probiotyk. Diciflor strasznie podniósł cenę i jest przereklamowany. Wieczorem dostanę id niego rozpiskę nawet nie wiem jak to się nazywa chyba sabsimpleks. Powiedział też że przy takich zaparciach i jak dziecko nie chce pić to warto wmleku zmniejszyć porcje np nie 4 miarki a 3. Będzie jadło częściej ale też bardziej się nawadniać no i jak to nie pomoże to debridat.
bedzie ulewac takim rzadszym mlekiem. Wg mnie to zly pomysl. Hipp fajne dobre mleko. A Sab Simplex to raczej na wzdecia chyba a nie probiotyk…

@fredka84 i jeszcze jedno. Jak szczepilas Kajtka? U Natalki się wszystko sypnelo po szczepieniu. Nie chciałam się tu wcinać w dyskusje ale ja napewno!! Nie zaszczepię Basi tymi szczepionkami 5w1, 6w1 itd. Jest szczepiona pojedynczymi, powoli. Wiem że dla rodziców to wygoda itd ale poczytajcie sobie o NOPach. Masakra.

bedzie ulewac takim rzadszym mlekiem. Wg mnie to zly pomysl. Hipp fajne dobre mleko. A Sab Simplex to raczej na wzdecia chyba a nie probiotyk…
No Basia ma zaparcia to i wzięcia. On mi powiedział że nie mówi się o tym głośno ale w takich sytuacjach lepiej taka metoda niż mleko lek na receptę itd.

kiedys o tym pisalam, ze u nas przez pierwszy rok kontrola jest co miesiac u pediatry (zostalam wysmiana, ze to przesada) wiec ja bylam spokojna, poza tym czytalam troche zeby miec pojecie co i jak. Sa w necie informacje, nie chodzi o to zeby sie tego sztywno trzymac, ale np 3 misieczniak powinien trzymac glowke, 4 miesieczniak bawic sie grzechotka, 6 miesieczniak przewracac z brzucha na plecy, pelzac i takie tam podobne.
Ok czyli samemu pilnowac….

reklama
Co to za fizjo? Jaka metoda rehabilituje? Często jest tak że dziecko zwyczajnie nie lubi leżeć na brzuszku. Ale główkę powinno podnosić. Basia wczoraj dwa miesiące I się podpiera na lokciach I cały czas obraca główka. Nie łączy jeszcze rączek i nie chwyta ale na to jeszcze ma czas. Wiem co czujesz. Poprzez problemy z Natalka znam się trochę na tym. A czy jak go położysz na brzuszku rączkami wzdłuż ciała tak jak by przy pupie to próbuję wyciągnąć rączkę do przodu? To jest ważne.
To jest ośrodek rehabilitacji dla dzieci. Dostałam namiary od położnej.
Kajtkowi jedna rączka zostaje z tyłu a drugą jakoś próbuje wziąć do przodu.
Takie mają metody 🤔. Zobacz czy ok

Załączniki

• Screenshot_20220426-173619_Chrome.jpg
    Screenshot_20220426-173619_Chrome.jpg
    297 KB · Wyświetleń: 45
Do góry