reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@fredka84 i jeszcze jedno. Jak szczepilas Kajtka? U Natalki się wszystko sypnelo po szczepieniu. Nie chciałam się tu wcinać w dyskusje ale ja napewno!! Nie zaszczepię Basi tymi szczepionkami 5w1, 6w1 itd. Jest szczepiona pojedynczymi, powoli. Wiem że dla rodziców to wygoda itd ale poczytajcie sobie o NOPach. Masakra.
Może coś w tym jest bo u nas też szajba się po szczepionkach pojawiła 😜. Wzięłam 6w 1
San Simplex to to samo co espumisan tylko silniejszy. To jest właśnie ten niemiecki specyfik co ci kiedyś pisałam. Że niby on na kolki dobry
Probiotyk i tak musisz jakoś stosować

Im blizej porodu tym bardziej jestem zalamana iloscia RZECZY do „wiedzenia, pilnowania, sprawdzania”
🙄🙄🙄
Asia w necie jest bardzo duzo o rozwoju i tym co miesiac po miesiacu dziecko powinno ogarniac.Jest tez duzo fajnych ksiazek w temacie.

To jest ośrodek rehabilitacji dla dzieci. Dostałam namiary od położnej.
Kajtkowi jedna rączka zostaje z tyłu a drugą jakoś próbuje wziąć do przodu.
Takie mają metody 🤔. Zobacz czy ok
No to fajnie ze jedna rączkę wyciąga. Macie BOBATA. Natalka cały czas ma bobata tylko to jest taka metoda bardziej zabawy z dzieckiem i stymulacji. Musicie spróbować, zobaczyć to kwestia indywidualna. JEDNAK. U nas jakiekolwiek rezultaty zobaczyliśmy dopiero metoda vojty. Dzieci tego nie lubią, dra się na tym ale to jest skuteczniejsze takie bardziej MEDYCZNE. poczytaj o tej metodzie.

@fredka84 i jeszcze jedno. Jak szczepilas Kajtka? U Natalki się wszystko sypnelo po szczepieniu. Nie chciałam się tu wcinać w dyskusje ale ja napewno!! Nie zaszczepię Basi tymi szczepionkami 5w1, 6w1 itd. Jest szczepiona pojedynczymi, powoli. Wiem że dla rodziców to wygoda itd ale poczytajcie sobie o NOPach. Masakra.
Ja miałam 6w1 i nie widzę żadnych negatywnych zmian po nich.

wiekszosc z tych rzeczy powinno dziecko robic albo intensywnie probowac to robic. Warto sprawdzic na wszelki wypadek.
No niby tak ale te dzieci z dnia na dzień się zmieniają i mają nowe umiejętności, co to znaczy łączy rączki w 3 miesiącu, bo dziecko 3 miesiące i 3 dni, a 3 miesiące i 25 dni to jest duuuuża różnica.

No niby tak ale te dzieci z dnia na dzień się zmieniają i mają nowe umiejętności, co to znaczy łączy rączki w 3 miesiącu, bo dziecko 3 miesiące i 3 dni, a 3 miesiące i 25 dni to jest duuuuża różnica.
No właśnie o to chodzi przede wszystkim u każdego dziecka to sprawa bardzo jndywidualna. Jedno z NAJWAZNIEJSZY rzeczy to czy skupów wzrok, potem czy wodzi oczkami.

reklama
Słuchaj, jeśli widzisz że twoje dziecko jest zadowolone i wydaje się, że mu nic nie dolega, to się nie przejmuj że jakaś umiejętność zdobędzie trochę później. U mnie było kilka przesłanek aby odwiedzić fizjoterapeutę. I to w sumie od urodzenia Kajtka miałam cały czas obiekcje jeśli chodzi o jego zachowanie. I napewno nie przejęła bym się tylko tym że np nie łączy rączek jeśli inne umiejętności byłyby ok

Do góry