Gratuluję pięknej WeroniczkiCześć Wszystkie moje ciocie jestem Weronika urodziłam się dziś o 15.11 siłami natury ważę 3490 i mam 55 cm. Pozdrawiam Wszystkie ciocie i ich pociechy
Jak się czujesz? Pisz jak będziesz w stanie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratuluję pięknej WeroniczkiCześć Wszystkie moje ciocie jestem Weronika urodziłam się dziś o 15.11 siłami natury ważę 3490 i mam 55 cm. Pozdrawiam Wszystkie ciocie i ich pociechy
Może coś w tym jest bo u nas też szajba się po szczepionkach pojawiła . Wzięłam 6w 1@fredka84 i jeszcze jedno. Jak szczepilas Kajtka? U Natalki się wszystko sypnelo po szczepieniu. Nie chciałam się tu wcinać w dyskusje ale ja napewno!! Nie zaszczepię Basi tymi szczepionkami 5w1, 6w1 itd. Jest szczepiona pojedynczymi, powoli. Wiem że dla rodziców to wygoda itd ale poczytajcie sobie o NOPach. Masakra.
Asia w necie jest bardzo duzo o rozwoju i tym co miesiac po miesiacu dziecko powinno ogarniac.Jest tez duzo fajnych ksiazek w temacie.Im blizej porodu tym bardziej jestem zalamana iloscia RZECZY do „wiedzenia, pilnowania, sprawdzania”
No to fajnie ze jedna rączkę wyciąga. Macie BOBATA. Natalka cały czas ma bobata tylko to jest taka metoda bardziej zabawy z dzieckiem i stymulacji. Musicie spróbować, zobaczyć to kwestia indywidualna. JEDNAK. U nas jakiekolwiek rezultaty zobaczyliśmy dopiero metoda vojty. Dzieci tego nie lubią, dra się na tym ale to jest skuteczniejsze takie bardziej MEDYCZNE. poczytaj o tej metodzie.To jest ośrodek rehabilitacji dla dzieci. Dostałam namiary od położnej.
Kajtkowi jedna rączka zostaje z tyłu a drugą jakoś próbuje wziąć do przodu.
Takie mają metody . Zobacz czy ok
Ja miałam 6w1 i nie widzę żadnych negatywnych zmian po nich.@fredka84 i jeszcze jedno. Jak szczepilas Kajtka? U Natalki się wszystko sypnelo po szczepieniu. Nie chciałam się tu wcinać w dyskusje ale ja napewno!! Nie zaszczepię Basi tymi szczepionkami 5w1, 6w1 itd. Jest szczepiona pojedynczymi, powoli. Wiem że dla rodziców to wygoda itd ale poczytajcie sobie o NOPach. Masakra.
To się tylko takie trudne wydaje. Ja też tak myślałam że tego nie ogarnę a uwierz mi, ja to jestem roztrzepaniec. Jak już urodzisz to jakoś tak naturalnie te wiedzę się przyswajaIm blizej porodu tym bardziej jestem zalamana iloscia RZECZY do „wiedzenia, pilnowania, sprawdzania”
No pewnie i bardzo dobrze. Nie każde dziecko musi zle się po tym poczuc gdyby tak było Joe stosowania by tych szczepionek. Ale niestety cala masa dzieci po tym ma dużo efektów ubocznych.Ja miałam 6w1 i nie widzę żadnych negatywnych zmian po nich.
No niby tak ale te dzieci z dnia na dzień się zmieniają i mają nowe umiejętności, co to znaczy łączy rączki w 3 miesiącu, bo dziecko 3 miesiące i 3 dni, a 3 miesiące i 25 dni to jest duuuuża różnica.wiekszosc z tych rzeczy powinno dziecko robic albo intensywnie probowac to robic. Warto sprawdzic na wszelki wypadek.
No właśnie o to chodzi przede wszystkim u każdego dziecka to sprawa bardzo jndywidualna. Jedno z NAJWAZNIEJSZY rzeczy to czy skupów wzrok, potem czy wodzi oczkami.No niby tak ale te dzieci z dnia na dzień się zmieniają i mają nowe umiejętności, co to znaczy łączy rączki w 3 miesiącu, bo dziecko 3 miesiące i 3 dni, a 3 miesiące i 25 dni to jest duuuuża różnica.
Słuchaj, jeśli widzisz że twoje dziecko jest zadowolone i wydaje się, że mu nic nie dolega, to się nie przejmuj że jakaś umiejętność zdobędzie trochę później. U mnie było kilka przesłanek aby odwiedzić fizjoterapeutę. I to w sumie od urodzenia Kajtka miałam cały czas obiekcje jeśli chodzi o jego zachowanie. I napewno nie przejęła bym się tylko tym że np nie łączy rączek jeśli inne umiejętności byłyby okNo niby tak ale te dzieci z dnia na dzień się zmieniają i mają nowe umiejętności, co to znaczy łączy rączki w 3 miesiącu, bo dziecko 3 miesiące i 3 dni, a 3 miesiące i 25 dni to jest duuuuża różnica.