Właśnie tak, dziecko choć próbować powinno, bo wiadomo że każde rozwija się w swoim tempie. Kajtkek totalnie odpuścił i umie się tylko wyginaćwiekszosc z tych rzeczy powinno dziecko robic albo intensywnie probowac to robic. Warto sprawdzic na wszelki wypadek.
reklama
bazylia128
Fanka BB :)
Co to za fizjo? Jaka metoda rehabilituje? Często jest tak że dziecko zwyczajnie nie lubi leżeć na brzuszku. Ale główkę powinno podnosić. Basia wczoraj dwa miesiące I się podpiera na lokciach I cały czas obraca główka. Nie łączy jeszcze rączek i nie chwyta ale na to jeszcze ma czas. Wiem co czujesz. Poprzez problemy z Natalka znam się trochę na tym. A czy jak go położysz na brzuszku rączkami wzdłuż ciała tak jak by przy pupie to próbuję wyciągnąć rączkę do przodu? To jest ważne.Ja już sama nie wiem ale to moje wyczekane dziecko i chcę aby się prawidłowo rozwijalo a nie mówić że jakoś to będzie i że kiedyś się do fizjoterapeuty nie chodziło
nieagatka
gratulacje! Mam nadzieje, ze bylo latwo. Cieszcie sie soba i tym wyjatkowym czasemCześć Wszystkie moje ciocie jestem Weronika urodziłam się dziś o 15.11 siłami natury ważę 3490 i mam 55 cm. Pozdrawiam Wszystkie ciocie i ich pociechy
bazylia128
No właśnie już wcześniej próbowałam Ci podpowiedzieć że coś z napięciem może być. Takie np wyginanie się w LUK to też może a nie musi być objawem jakiś nieprawidłowości. Albo on np szybko też bardzo Ci podnosil wysoko główkę a to też mogło już świadczyć o napięciu. Tylko wiesz ze to przecież nie oznacza jakiś MEGA problemów. Czeka Was rehabilitacja i tyle. Wpisz sobie ADAM MARKIEWICZ NA YOUTUBIE. To nasz rehabilitant z matki półki on tam pokazuje np jak podnosić A TO BARDZO WAZNE!!!! I dużo się z tych filmików dowiesz o napięciu. Będzie dobrze. Kajtus musi jak najwięcej na brzuszku leżeć. Tylko nie długo, lepiej go często kładź a na kilka sekund.Właśnie tak, dziecko choć próbować powinno, bo wiadomo że każde rozwija się w swoim tempie. Kajtkek totalnie odpuścił i umie się tylko wyginać
bazylia128
GRATULACJE!!!Cześć Wszystkie moje ciocie jestem Weronika urodziłam się dziś o 15.11 siłami natury ważę 3490 i mam 55 cm. Pozdrawiam Wszystkie ciocie i ich pociechy
A skąd wiedzieć co w danym okresie dziecko powinno juz robic?? I kiedy sie martwic? To na jakiejs kontroli sprawdzaja czy mama sama powinna pilnowac?wiekszosc z tych rzeczy powinno dziecko robic albo intensywnie probowac to robic. Warto sprawdzic na wszelki wypadek.
NO W KOŃCUCześć Wszystkie moje ciocie jestem Weronika urodziłam się dziś o 15.11 siłami natury ważę 3490 i mam 55 cm. Pozdrawiam Wszystkie ciocie i ich pociechy
Piękna gratulacje dla rodziców
nieagatka
kiedys o tym pisalam, ze u nas przez pierwszy rok kontrola jest co miesiac u pediatry (zostalam wysmiana, ze to przesada) wiec ja bylam spokojna, poza tym czytalam troche zeby miec pojecie co i jak. Sa w necie informacje, nie chodzi o to zeby sie tego sztywno trzymac, ale np 3 misieczniak powinien trzymac glowke, 4 miesieczniak bawic sie grzechotka, 6 miesieczniak przewracac z brzucha na plecy, pelzac i takie tam podobne.A skąd wiedzieć co w danym okresie dziecko powinno juz robic?? I kiedy sie martwic? To na jakiejs kontroli sprawdzaja czy mama sama powinna pilnowac?
reklama
bazylia128
Ja też dzisiaj dzwoniłam do naszego pediatry. I zmieniamy mleko z Nan na hipp comfort. Basia mi robi kupy raz na trzy dni I dzisiaj zrobiła klocka zbitego a tak nie powinno być. To dobry pediatra I mówi że właśnie warto zmienić mleko. Zmienił nam też probiotyk. Diciflor strasznie podniósł cenę i jest przereklamowany. Wieczorem dostanę id niego rozpiskę nawet nie wiem jak to się nazywa chyba sabsimpleks. Powiedział też że przy takich zaparciach i jak dziecko nie chce pić to warto wmleku zmniejszyć porcje np nie 4 miarki a 3. Będzie jadło częściej ale też bardziej się nawadniać no i jak to nie pomoże to debridat.