reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

My właśnie wróciliśmy od fizjoterapeuty, bo Kajtek ma swoją ulubioną stronę jak główkę układa i ma duży problem z podporem na łokciach. Sam nie umie. Tylko z naszą pomocą chwilę uniesie głowę. No i wyszło że ma obniżone napięcie w obręczy barkowej i przez to nam się tak napina. Bo na swój sposób próbuje sobie radzić z tym napięciem.
Dała nam opis i mamy próbować na kasę chorych się umówić na kilka wizyt. Dwa miesiące i dziecko będzie naprawione 😊
Wiadomo co jest przyczyną obniżonego napięcia? Bo wiesz ze to raczej zawsze jest efekt uboczny? Co wam powiedziała?

reklama
My właśnie wróciliśmy od fizjoterapeuty, bo Kajtek ma swoją ulubioną stronę jak główkę układa i ma duży problem z podporem na łokciach. Sam nie umie. Tylko z naszą pomocą chwilę uniesie głowę. No i wyszło że ma obniżone napięcie w obręczy barkowej i przez to nam się tak napina. Bo na swój sposób próbuje sobie radzić z tym napięciem.
Dała nam opis i mamy próbować na kasę chorych się umówić na kilka wizyt. Dwa miesiące i dziecko będzie naprawione 😊
Czekaj, czekaj. Lea też preferuje jedną stronę, a o łokciach to nie rozumiem.

Czekaj, czekaj. Lea też preferuje jedną stronę, a o łokciach to nie rozumiem.
Nie potrafi się unosić na brzuszku. Na początku podnosił trochę główkę a teraz wcale nie chce. Jak go ułożymy na łokciach i mu je przytrzymamy to na chwilkę unosi główkę. No masakra. I ma małe wklęśnięcie na klatce przez to ze nie lubi leżeć na brzuchu. Nie łączy też rączek jak leży na plecach. On to wszystko powinien już umieć a ma mega problem i widzę że się męczy

Nie potrafi się unosić na brzuszku. Na początku podnosił trochę główkę a teraz wcale nie chce. Jak go ułożymy na łokciach i mu je przytrzymamy to na chwilkę unosi główkę. No masakra. I ma małe wklęśnięcie na klatce przez to ze nie lubi leżeć na brzuchu. Nie łączy też rączek jak leży na plecach. On to wszystko powinien już umieć a ma mega problem i widzę że się męczy
Lea nic takiego nie robi, a jest tydzień starsza. Nie łączy rączek, na brzuchu to się drze na maksa, podnosi głowę tylko na chwilę, a gdzie do łokci 🙈 ale mnie się wydawało normalne jak na jej wiek. Kurde i teraz zaczęłam się na maksa martwić 😱

Od ulubionej strony dziecko może mieć asymetrię główki i jakiś przykurcz mięśni ( to się inaczej nazywa) z drugiej strony 🤔. U Kajtka na razie jest w porządku bo ona mówi że obraca główkę w obie strony w pełnym zakresie

Lea nic takiego nie robi, a jest tydzień starsza. Nie łączy rączek, na brzuchu to się drze na maksa, podnosi głowę tylko na chwilę ale mnie się wydaje to normalne. Kurde i teraz zaczęłam się na maksa martwić.
Ja już sama nie wiem ale to moje wyczekane dziecko i chcę aby się prawidłowo rozwijalo a nie mówić że jakoś to będzie i że kiedyś się do fizjoterapeuty nie chodziło

reklama
Lea nic takiego nie robi, a jest tydzień starsza. Nie łączy rączek, na brzuchu to się drze na maksa, podnosi głowę tylko na chwilę, a gdzie do łokci 🙈 ale mnie się wydawało normalne jak na jej wiek. Kurde i teraz zaczęłam się na maksa martwić 😱
wiekszosc z tych rzeczy powinno dziecko robic albo intensywnie probowac to robic. Warto sprawdzic na wszelki wypadek.

Do góry