reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
u mnie 3 lata roznicy i starsza byla w domu lipiec, sierpien i pol wrzesnia jak mlodsza miala miesiac i coz - ciezko bylo 🤦🏻‍♀️ Ale u mnie bylo ciezko glownie przez kp, bo to duzo czasu zajmowalo, mlodsza na mnie, a ze starsza puzzle czy rysowanie czy spacer. Choc przyznam - najlepsze rozwiazanie - przedszkole 🤣
No właśnie ja nie karmię cycem, a właśnie jak miałam młodsza na rękach to uslyszlam że tylko ją tulę i calucję , no masakra a to w ciągu 2h odkąd z przedszkola wróciła, a co będzie całymi dniami się działo???

reklama
No właśnie ja nie karmię cycem, a właśnie jak miałam młodsza na rękach to uslyszlam że tylko ją tulę i calucję , no masakra a to w ciągu 2h odkąd z przedszkola wróciła, a co będzie całymi dniami się działo???
ja moja angazowalam we wszytsko, zajmowalo to 3 razy tyle czasu, ale kazda zmiana pieluchy, przebranie, przyniesienie czegokolwiek - ona pomagala. I duzo mowilam na zasadzie: „patrz Inka jaka Lila duza i umie juz to czy tamto. Jak bedziesz starsza to Cie nauczy”. Nie wiem na ile to przypadek, a na ile takie podejscie, ale bardzo szybko zbudowala sie moedzy nimi wiez i starsza stala sie bardzo opiekuncza. Zazdrosci nie bylo, jakies minimalne akcje w pierwszym miesiacu i tyle. Do lata Twoja juz bedzie wieksza to bedzie szansa na interakcje. Moja miala miesiac wiec bylo trudno.

Do góry