reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, na co zwrócić uwagę przy kupnie wózka gondola/spacerowka ? Jakie macie i polecacie?
ja kupiłam 2w1 i do tego maxi cosi z adapterami i używamy do dziś a młody ma 1,5 roku, nie ma problemu ze składaniem a Małemu pasuje bo wygodny. Tyle ze ja nie znosze go po schodach i długo nam gondola służyła jako łóżeczko w salonie. Teraz już nie opłaca się zmieniać mimo ze raz próbowałam, mąż nie dał zielonego światła bo to kolejny wydatek i to nie mały.

reklama
ja kupiłam 2w1 i do tego maxi cosi z adapterami i używamy do dziś a młody ma 1,5 roku, nie ma problemu ze składaniem a Małemu pasuje bo wygodny. Tyle ze ja nie znosze go po schodach i długo nam gondola służyła jako łóżeczko w salonie. Teraz już nie opłaca się zmieniać mimo ze raz próbowałam, mąż nie dał zielonego światła bo to kolejny wydatek i to nie mały.
Ja też preferuję większe wózki. Prawie wcale wózka nie składam, za to wolę pompowane kolka. Lubiłam spacery po drogach gruntowych, lesie. Każdy ma swoje preferencje. Pierwszy miałam emjot to firma z Pl. Drugi wózek duży i wygodny, używamy jeszcze czasami. Mam też tzw parasolkę ale wcale jej nie używam, kółka małe i słabo się podbija, porażka po całości.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jaka jest różnica wieku między waszymi dziećmi, i jak sobie radzicie jak jesteście same w domu z dwójką? Ja jeszcze sama z dziewczynkami nie zostawałam, u nas 4 lata różnicy i widzę że Nina zaczyna wymagać czegoś ode mnie jak akurat młodsza płacze, czy ją karmię, czy ogólnie muszę jej poświęcić uwagę. Czeka mnie cały lipiec z dwiema w domu bo przedszkole będzie zamknięte i już myślę jak to ogarnę 🤔🤔🤔
u mnie 3 lata roznicy i starsza byla w domu lipiec, sierpien i pol wrzesnia jak mlodsza miala miesiac i coz - ciezko bylo 🤦🏻‍♀️ Ale u mnie bylo ciezko glownie przez kp, bo to duzo czasu zajmowalo, mlodsza na mnie, a ze starsza puzzle czy rysowanie czy spacer. Choc przyznam - najlepsze rozwiazanie - przedszkole 🤣

Ja też preferuję większe wózki. Prawie wcale wózka nie składam, za to wolę pompowane kolka. Lubiłam spacery po drogach gruntowych, lesie. Każdy ma swoje preferencje. Pierwszy miałam emjot to firma z Pl. Drugi wózek duży i wygodny, używamy jeszcze czasami. Mam też tzw parasolkę ale wcale jej nie używam, kółka małe i słabo się podbija, porażka po całości.
dokladnie. Ja mysle to samo, te spacerowki od wozkow 2w1 sa super wygodne dla dziecka, ekstra sie prowadza, choc fakt, sa duze i ciezsze. Ale spacerowki parasolki z tymi malymi kolkami to koszmar. Ja mam tylko awaryjnie, bo corka juz w wozku nie chce i za kazdym razem jak uzywam to klne ile sie da.

reklama
Do góry