reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czy mogę dać Basi troszkę czopka glizerynowego na kupę, już 3 dzień nie robi i widzę że bardzo ja męczy. Dopajam woda i nic.

reklama
Haha rozbawiłaś mnie tym pytaniem;) korzystaj z chwil spokoju:) u mnie u dwóch córek działała karuzela, po 2 miesiącu to był szał. 20 min spokoju. Z drugim dzieckiem w domu było trochę gorzej, bo nie był to czas dla mnie tylko na zabawę z 2 latką:)
No co😜. Normalne pytanie😂. Bo ja to się często zastanawiam czy jak on w tym wyrku leży, to czy mu nie smutno samemu i czy się nie nudzi🤔. Właśnie od godziny nakrzania nogami w łóżeczku 😜

Dziewczyny czy mogę dać Basi troszkę czopka glizerynowego na kupę, już 3 dzień nie robi i widzę że bardzo ja męczy. Dopajam woda i nic.
Ja dostałam je od siostry męża, i na opakowaniu jest napisane że dla dzieci poniżej roku dać po konsultacji z lekarzem. Miałam się pytać położnej ale nie przyjechała. Ale ona mówi że to normalne że dziecko kilka dni nie robi kupy. Mój też ostatnio 4 dni nie robił i pierdzial. I położna te mówiła że wody dawać.

Powiem Wam, ze zalamalam sie :( bylam dzis u ortopedy, bo mam noge w ortezie po zlamaniu. 6tygodni minelo. Myslalam, ze na swieta bede juz mogla normalnie chodzic. Tez chciałabym zacząć sie bardziej ruszac. No i du...pa. okazalo sie, ze noga sie nie zrosla i nadal 3 tygodnie w ortezie 😭
Co mogłabym robic, zeby sie zaczac ruszac a nie obciazac nogi?? Jakies rozciaganie na macie? Cwiczylyscie tak? No zalamalam sie :(

Powiem Wam, ze zalamalam sie :( bylam dzis u ortopedy, bo mam noge w ortezie po zlamaniu. 6tygodni minelo. Myslalam, ze na swieta bede juz mogla normalnie chodzic. Tez chciałabym zacząć sie bardziej ruszac. No i du...pa. okazalo sie, ze noga sie nie zrosla i nadal 3 tygodnie w ortezie 😭
Co mogłabym robic, zeby sie zaczac ruszac a nie obciazac nogi?? Jakies rozciaganie na macie? Cwiczylyscie tak? No zalamalam sie :(
Kurde, ale lipa 😥. Ja niestety nie pomogę 😥

Mi położna mówiła że czopek to ostateczność. Też przez 3 dni nie było kupy ale do podania czopka nigdy nie doszłam. Dawałam wodę, masowałam odbyt i brzuszek 😉

Ostatnia edycja:
Laski, a jak wasze dzieci nie placza to co z nimi robicie? Leżą sobie same w łóżeczku a wy sobie coś tam w domu robicie? Mój leży i sobie macha rączkami i nóżkami. Napieprza tymi nogami że szok 😂 Może sobie tak sam leżeć? Czy jestem wyrodna matka 😜
Ja to oszalałam na jej punkcie, jak nie śpi to ciągle jestem przy niej, leży tam gdzie aktulanie ja, a co z nią robię:
1. Czytam wiersze dla dzieci, lubi zmiany tonu głosu
2. Tańczę z nią, tak max. 10 minut
3. Śpiewam nad nią (dobrze, że miłość dzieci jest bezwarunkowa 🤣🙈)
4. Macham grzechotkami, już ma nawet swoją ulubioną
5. Wkładam w chustę i pokazuje "świat", kwiatki w domu, płytki w łazience, gabinet męża, przez okna wyglądamy
6. Jak mam dość jej książek, to czytam swoje, polecam "W głebi kontinuum" idealna na okres macierzyństwa, można coś wprowadzić w życie, ale wtedy mam ją w ramionach do momentu aż zaśnie
7. Gadam, gadam, gadam no i wreszcie mam za to maleńki uśmiech

Podsumowując mnóstwo czasu razem spędzamy ale wydaje mi się, że młoda to lubi, a później śpi i śpi, aż się boję, że za dużo. Mówiłam nawet mężowi, że może ona taka jest grzeczna i długo śpi, żeby tych moich występów nie oglądać 🤣🤣🤣🙈

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry