reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, potrzebuję się Was troszkę poradzić. Wiadomo to decyzja indywidualna i nikt za mnie jej nie podejmie, ale z Wami będzie mi chyba łatwiej :)
Jestem przed 3 transferem (dwa poprzednie nieudane- czynnik męski) i lekarz zasugerował podanie 2 zarodków. Decyzja oczywiście należy do nas.
Jak to u Was wyglądało 1 czy 2 zarodki ? I jak 2 to jak się czułyście?
Embriolog namawiał mnie na dwa zarodki, całe szczęście lekarz nie zgodził się, ja też ostatecznie zdecydowałam o podaniu jednego zarodka. Uważam to za najlepszą decyzję życia. Moje dzieci nie miałaby szans. W 24 tc miałam szyjkę skróconą do zera, sączenie wód płodowych i spędziłam trzy miesiące w szpitalu. Dodam to była druga ciąża, pierwsza wzorowa zakończona porodem sn w 40 tc. Była niedawno tutaj dziewczyna która straciła ciążę bliźniaczą w 18-19 tc też z powodu szyjki. Często bliźnięta rodzą się wcześniej.
Jeśli masz dobre zarodki weź po kolei. Jeśli są słabsze to możesz zaryzykować.

reklama

Załączniki

• IMG-20210122-WA0010.jpeg
    IMG-20210122-WA0010.jpeg
    965,2 KB · Wyświetleń: 57
my jeden syberyjski i drugi rosyjski niebieski... Ciekawe jak koty zareagują na nowego członka rodziny. Przygotowywalyscie zwierzaki na zmiany w domu?
Przy blizniakach bylo troche stresu,tzn pies byl zestresowany bo pierwszy raz w zyciu takie maluchy zawitaly w domu,po tyg bylo juz normalnie,kotka stwierdzila ze bedzie ske nimi opiekowac i faktycznie ciagle byla blisko.Teraz przy Matim na panu psie splynelo to jak woda po rynnie,po kocie tez,drugi pies nie spuszcza calej trojki z oka.Mam ale kolezanke ,u ktorej w momencie pojawienia sie dziecka zaczely sie problemy z psem.U nas poszlo gladko.Moze dlatego ze nie zamykalam zwierzat,dawalam im obwachac dzieciaki,i nadal im poswiecalam duzo czasu zeby nie czuly sie odrzucone.

Ja nie mialam w zyciu sterylizatora,piore od poczatku w normalnym proszku,nie smaruje pupy bez powodu kremem...zla madka ze mnie🤣
A ja to też miałam takie zamiary , nie kąpać w emolientach, szybko przejść na proszek w którym będę prała dla wszystkich, po roku miał pić krowie mleko a mam takiego alergika że wszystkie te plany wzięły w łeb🤣 nawet z jedzeniem musimy uważać😅
A proszki obecnie robię sama już niewiele rzeczy piore w kupnych. Jakby ktoś chciał skorzystać to polecam😉

reklama
A ja to też miałam takie zamiary , nie kąpać w emolientach, szybko przejść na proszek w którym będę prała dla wszystkich, po roku miał pić krowie mleko a mam takiego alergika że wszystkie te plany wzięły w łeb🤣 nawet z jedzeniem musimy uważać😅
A proszki obecnie robię sama już niewiele rzeczy piore w kupnych. Jakby ktoś chciał skorzystać to polecam😉
To faktycznie nie ciekawie.U nas na razie zadnych alergii czy cos.

Spi moj aniolek😇

Załączniki

• 20220408_195818.jpg
    20220408_195818.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 64
Do góry