Hahahahha wczoraj rozwaliła mnie moja kuzynka ja mówię że na szkole rodzenia chodzę a ona ma 3letnia córeczkę i mówi że jak była w ciąży to też miała iść ale jej odradzili bo najważniejszy jest oddech pomijam ze rodziła cesarka ale ważne że dała super radę że ona nie chodziła wczoraj byliśmy po łóżeczko no i awantura cała drogę powrotną o kolor że był biały a ja nie chciałam tylko zamówiłam szare od wczoraj 5 ekipa chyba do sprawdzenia tego gazu wypisali protokół szczelności a nie był wykonany jazda z firmą od rana to odrazu się ludzie znaleźli
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
moi Rodzice sa w Rzeszowie, wierz mi, ze Wawa to nic w porowaniu z tym co sie tam dzieje, ale coz… przeciez trzeba pomoc. A rzad siedzi i zbiera pochwaly, robiac dosloqnie nicJest też druga strona, powinna być relokacja do mniejszych miast, Warszawa, Poznań, Kraków czy inne duże nie dźwigną tematu. W Warszawie już brakuje miejsc i wolontariuszy. Ostatnio robiłam 3 razy podejście do urzędu dzielnicy załatwić sprawę syna no nie da się bo za każdym razem było około 100 osób więc można się wkurzyć, nie jest to w ogóle zorganizowane, równie dobrze mogą zakwaterować np w Łomży.
katarzyna86
Rzeszów, Przemysl to trochę inna sytuacja bo są na pierwszej linii, ale mam rodzinę w Białymstoku (siostra pracuje w Urzędzie Miasta) I tam trafia bardzo mało uchodzcow, już nie wspominając Suwałki czy Augustów.moi Rodzice sa w Rzeszowie, wierz mi, ze Wawa to nic w porowaniu z tym co sie tam dzieje, ale coz… przeciez trzeba pomoc. A rzad siedzi i zbiera pochwaly, robiac dosloqnie nic
Powiem Ci tak dodatkowe punkty-takie nie na pismie-wierz mi wiem o tym doskonale sa za to ze samotna mamusia ma asystenta rodziny.nigdzie tego nie ma ale rown8ez dodatkowe punkty uzyskuje sie jak masz opinie z ops ze korzystasz badz nie z ops.wierz mi lub nie ale ja pracuje w tej instytucji i wiem ile takich oswiadczen sie pisze i jak taka mamusia prosi o asystenta zeby jej pomogl w dostaniu sie do zlobka panstwowego czy przedszkola.A mogłabyś wskazać który to punkt?
Zobacz załącznik 1379288
Zobacz załącznik 1379289
Nie wiem jak odbywają się takie kontrole ponieważ nigdy nie przyszło by mi coś takiego do głowy. Rozmawiamy też o żłobkach, a jedyną sytuację jaką taką znam to koleżanka, która starała się o państwowe przedszkole w dzielnicy targówek i po prostu na czas kontroli czy na pewno wychowuje dziecko sama nigdy nie było jej w domu. Dziecko się dostało, już nawet skończyło to przedszkole więc wydaje mi się, że te kontrole to ... Być może się w między czasie coś zmieniło - ale ani 11 lat, ani 7 lat temu samotne matki nie dostawały więcej punktów za bycie samotnymi matkami. Choć tak jak mówię, przeglądając na szybko rekrutację na ten rok, również nie widzę by samotna matka 1 dziecka, dostawała więcej punktów niż nie samotna matka 1 dziecka (oczywiście zakładając że też te dzieci są takie same, nie są niepełnosprawne itd.)
motylek24
No jak to nie robią, dwóch pierwszych w państwie pojechało do Kijowa.moi Rodzice sa w Rzeszowie, wierz mi, ze Wawa to nic w porowaniu z tym co sie tam dzieje, ale coz… przeciez trzeba pomoc. A rzad siedzi i zbiera pochwaly, robiac dosloqnie nic
nieagatka
moja nie robila tydzien. Na razie za wczesnie na ingerencje. Na wode tez. CierpliwosciDziewczyny powtórzcie mi to samo co @fredka84 Bo aż mi wstyd. No oczywiście chodzi o kupę. Od kad wróciliśmy że szpitala nie ma kupy. A w szpitalu robiła po każdym posiłku. Jak tylko przeszliśmy już na mleko z tych gotowych mieszanek tak nie ma kupy. Tak może być? Pamiętam że u Natalki bylovtakvsamo ale wtedy mnie trochę położna pocieszyla. Położna będzie dopiero za dwa dni bo ma wolne. Od kiedy mogę dać Basi espumisan? No i pochwalę się że dzisiaj spaliśmy w sypialni. Basia w swoim dostawnym łóżeczka A całą ferajna na łóżku. Byłam szczęśliwa bo całą noc mogłam tulić Natalke A Łukasz wystawal do Basi. No nie ukrywam że cieszę się z podjętej decyzji o nie kp. To dużo nam ułatwia. Pomożecie z kupa pliiizzz. Czy może ja dopajac woda?
nieagatka
przy odrobinie szczescia moze nie wrocaNo jak to nie robią, dwóch pierwszych w państwie pojechało do Kijowa.
annemarie
Nie no,pinokio Morawiecki i Kaczor z kotem polecieli do Kijowa maniane odstawiacmoi Rodzice sa w Rzeszowie, wierz mi, ze Wawa to nic w porowaniu z tym co sie tam dzieje, ale coz… przeciez trzeba pomoc. A rzad siedzi i zbiera pochwaly, robiac dosloqnie nic
reklama
motylek24
Już jest, relacja z podróży.przy odrobinie szczescia moze nie wroca
Załączniki