reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hahahahha wczoraj rozwaliła mnie moja kuzynka ja mówię że na szkole rodzenia chodzę a ona ma 3letnia córeczkę i mówi że jak była w ciąży to też miała iść ale jej odradzili bo najważniejszy jest oddech pomijam ze rodziła cesarka ale ważne że dała super radę że ona nie chodziła 🤣🤣🤣wczoraj byliśmy po łóżeczko no i awantura cała drogę powrotną o kolor że był biały a ja nie chciałam tylko zamówiłam szare 🤦‍♀️od wczoraj 5 ekipa chyba do sprawdzenia tego gazu 🤦‍♀️wypisali protokół szczelności a nie był wykonany jazda z firmą od rana to odrazu się ludzie znaleźli

reklama
Jest też druga strona, powinna być relokacja do mniejszych miast, Warszawa, Poznań, Kraków czy inne duże nie dźwigną tematu. W Warszawie już brakuje miejsc i wolontariuszy. Ostatnio robiłam 3 razy podejście do urzędu dzielnicy załatwić sprawę syna no nie da się bo za każdym razem było około 100 osób więc można się wkurzyć, nie jest to w ogóle zorganizowane, równie dobrze mogą zakwaterować np w Łomży.
moi Rodzice sa w Rzeszowie, wierz mi, ze Wawa to nic w porowaniu z tym co sie tam dzieje, ale coz… przeciez trzeba pomoc. A rzad siedzi i zbiera pochwaly, robiac dosloqnie nic

moi Rodzice sa w Rzeszowie, wierz mi, ze Wawa to nic w porowaniu z tym co sie tam dzieje, ale coz… przeciez trzeba pomoc. A rzad siedzi i zbiera pochwaly, robiac dosloqnie nic
Rzeszów, Przemysl to trochę inna sytuacja bo są na pierwszej linii, ale mam rodzinę w Białymstoku (siostra pracuje w Urzędzie Miasta) I tam trafia bardzo mało uchodzcow, już nie wspominając Suwałki czy Augustów.

A mogłabyś wskazać który to punkt?

Zobacz załącznik 1379288
Zobacz załącznik 1379289

Nie wiem jak odbywają się takie kontrole ponieważ nigdy nie przyszło by mi coś takiego do głowy. Rozmawiamy też o żłobkach, a jedyną sytuację jaką taką znam to koleżanka, która starała się o państwowe przedszkole w dzielnicy targówek i po prostu na czas kontroli czy na pewno wychowuje dziecko sama nigdy nie było jej w domu. Dziecko się dostało, już nawet skończyło to przedszkole więc wydaje mi się, że te kontrole to ... Być może się w między czasie coś zmieniło - ale ani 11 lat, ani 7 lat temu samotne matki nie dostawały więcej punktów za bycie samotnymi matkami. Choć tak jak mówię, przeglądając na szybko rekrutację na ten rok, również nie widzę by samotna matka 1 dziecka, dostawała więcej punktów niż nie samotna matka 1 dziecka (oczywiście zakładając że też te dzieci są takie same, nie są niepełnosprawne itd.)
Powiem Ci tak dodatkowe punkty-takie nie na pismie-wierz mi wiem o tym doskonale sa za to ze samotna mamusia ma asystenta rodziny.nigdzie tego nie ma ale rown8ez dodatkowe punkty uzyskuje sie jak masz opinie z ops ze korzystasz badz nie z ops.wierz mi lub nie ale ja pracuje w tej instytucji i wiem ile takich oswiadczen sie pisze i jak taka mamusia prosi o asystenta zeby jej pomogl w dostaniu sie do zlobka panstwowego czy przedszkola.

Dziewczyny powtórzcie mi to samo co @fredka84 :) Bo aż mi wstyd. No oczywiście chodzi o kupę. Od kad wróciliśmy że szpitala nie ma kupy. A w szpitalu robiła po każdym posiłku. Jak tylko przeszliśmy już na mleko z tych gotowych mieszanek tak nie ma kupy. Tak może być? Pamiętam że u Natalki bylovtakvsamo ale wtedy mnie trochę położna pocieszyla. Położna będzie dopiero za dwa dni bo ma wolne. Od kiedy mogę dać Basi espumisan? No i pochwalę się że dzisiaj spaliśmy w sypialni. Basia w swoim dostawnym łóżeczka A całą ferajna na łóżku. Byłam szczęśliwa bo całą noc mogłam tulić Natalke A Łukasz wystawal do Basi. No nie ukrywam że cieszę się z podjętej decyzji o nie kp. To dużo nam ułatwia. Pomożecie z kupa pliiizzz. Czy może ja dopajac woda?
moja nie robila tydzien. Na razie za wczesnie na ingerencje. Na wode tez. Cierpliwosci

Patrzcie 😂
Ps nie nabijam się z wojny tylko z tego karakana

Załączniki

• Screenshot_20220315-145710_Messenger.jpg
    Screenshot_20220315-145710_Messenger.jpg
    185 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry