reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Jessssui, jak ty to robisz?????? Ja to mogę się wysrać a nie sobie Kajtka ustawiać 🥴. On robi co chce 🥴. Potrafi po 3 godziny sobie nie spać, pójść spać na godzinę i znów sobie nie spać 🥴
I on jeszcze potrafi udawać że śpi. Jest na rękach i niby śpi, ruszysz się i cyk, jedno oko już otwarte 🤦. Wcześniej spał mi tak w miarę, ale od jakiegoś tygodnia mu się cos popier.doliło
dziecko do 3 miesiaca nie ma zadnych rutyn, potem powoli mozna sie doszukiwac cykli pt je, spi, bawi sie. Te cykle sa coraz dluzsze, ale powtarzalne.
Co do spania - pierwsze 2tyg noworodek odsypia porod dlatego tyle spi i to dosc twardo zazwyczaj. Po 2tyg to sie najczesciej zmienia.

dziecko do 3 miesiaca nie ma zadnych rutyn, potem powoli mozna sie doszukiwac cykli pt je, spi, bawi sie. Te cykle sa coraz dluzsze, ale powtarzalne.
Co do spania - pierwsze 2tyg noworodek odsypia porod dlatego tyle spi i to dosc twardo zazwyczaj. Po 2tyg to sie najczesciej zmienia.
U nas sie o tyle zmienilo,ze za dnia w domu " zapomnij,padne a nie zasne" na dworze spi po 3-4 godziny.Ale to dopiero teraz tak sie popierd🤭🤭🤭🤭ło.
Noce przesypia.

U nas sie o tyle zmienilo,ze za dnia w domu " zapomnij,padne a nie zasne" na dworze spi po 3-4 godziny.Ale to dopiero teraz tak sie popierd🤭🤭🤭🤭ło.
Noce przesypia.
dla mnie dziecko, ktore przesypia noce w dzien moze robic co zeche. Serio, bez znaczenia gdzie i jakie ma drzemki jelsi w nocy daje odpoczac.
Dobrze, ze idzie do wiosny to uspij dziada w worku i zostaw na zewnatrz niech spi 😆

dla mnie dziecko, ktore przesypia noce w dzien moze robic co zeche. Serio, bez znaczenia gdzie i jakie ma drzemki jelsi w nocy daje odpoczac.
Dobrze, ze idzie do wiosny to uspij dziada w worku i zostaw na zewnatrz niech spi 😆
Dla mnie tez,tyle ze mozg potrzebuje tego snu do rozwoju wiec jednak spac musi.Codziennie spi na dworze .

Ale to jest norma...lepiej na razie nie bedzie😅😅😅
Ale jesli ja z trojka ogarne chate ,dwa psy,obiad ,ciasto,pranie ,spacer,zakupy ...to ty tez dasz rade.Kwestia bycia multi kulti🤣🤣🤣
Norma 😮. Kuwa, a miało być tak pięknie 😂. Myślałam, że będzie mi jakoś więcej spał i chociaz szybciej usypiał, a nie tyle stękania 🤔. Chatę spokojnie ogarniam, obiady, pranie, sprzątanie też. Zakupy na razie odpuszczam bo się zastanawiam jak mam iść z nim do sklepu jak tam jest tak gorąco a on będzie naubierany🤔. I jeżdżę sama. Tak myślę, że jakoś mi to idzie. Najgorsze, że nie umiem spać w dzień i nie mogę odespać

Norma 😮. Kuwa, a miało być tak pięknie 😂. Myślałam, że będzie mi jakoś więcej spał i chociaz szybciej usypiał, a nie tyle stękania 🤔. Chatę spokojnie ogarniam, obiady, pranie, sprzątanie też. Zakupy na razie odpuszczam bo się zastanawiam jak mam iść z nim do sklepu jak tam jest tak gorąco a on będzie naubierany🤔. I jeżdżę sama. Tak myślę, że jakoś mi to idzie. Najgorsze, że nie umiem spać w dzień i nie mogę odespać
To super ci idzie,brawo mamuska👏👏👏
Z tym spaniem w dzien to jest proste...pewno pieknego dnia ,dojdziesz do tzw sciany i bardzo szybko zasniesz🤣.
Z tym sklepem to nie za bardzo kumam.Moze przesadzasz z ubieraniem?

No o dobrze z tym sklepem że sama jeździsz. Po pierwsze masz okazję odetchnąć. Po drugie jest teraz dużo infekcji, jak byłam z córką na IP widziałam pełno maluszków.
Sama choruje już trzeci tydzień 😱

reklama
ja mysle, ze idzie Ci calkiem spoko. W sensie nie wiem co wiecej chcialabys robic sama przy takim maluszku 😛
Usypia slabo, bo dopiero uczy sie usypiac. Pamietaj, ze kazda nawet najbardziej podstawowa czynnosc jest dla niego nowa.
Aha a to, ze sliczny to hmmm Fredzioszku to ta milosc wlasnie 😉😘

Do góry