Ja się nie zanim jak jest gdzie indziej, ale właśnie wracam od siostry i ona tak samo miała. Czyli dostała skierowanie od swojego gina i szła na rozmowę z ordynatorem szpitala. On ustalił datę@fredka84 Dziwne to dla mnie wszystko ja jak dostałam skierowanie na cc to odrazu z wyznaczoną datą
reklama
Ja na poczatku uzywalam care ale tylko dlatego ze dostalam za free w rossmanie.pozniej przerzucilam sie na dade nie ma co przeplacac jak dziecko nie ma uczulenia.Zwykle pampersy byly beznadziejneA pytanie z beczki pampersów : Jakie polecacie na pierwszy rzut? Pampers premium care czy pampers 1?
Kupiłam narazie 2 duże paczki premium care i jedna duża pampers 1 bo nie wiem które najlepiej najpierw stosowac
nieagatka
Fanka BB :)
ja tez mialam wyznaczona przez gin date cc i ona ustalala to ze szpitalem ze maja mnie przyjac. Ale luz jak w przyszlym tyg gadasz z ordynatorem to bedziesz wszytsko wiedziecJa się nie zanim jak jest gdzie indziej, ale właśnie wracam od siostry i ona tak samo miała. Czyli dostała skierowanie od swojego gina i szła na rozmowę z ordynatorem szpitala. On ustalił datę
Właśnie tak jak mówisz. Mój lekarz jest z innego miasta niż szpital w którym rodzę. I w tym moim szpitalu zabiegi CC robi się tylko we wtorki i czwartki, więc trzeba się wcześniej umawiaćNo to właśnie, tacy lekarze sami ogarniają termin tylko skierowanie dają a zwykli że tak powiem nie ustalają terminu, a jak jeszcze lekarz fredki nie pracuje w szpitalu, w którym ona będzie rodzić to już w ogóle. Mój jest ordynatorem i dając skierowanie już powiedział kiedy będzie CC
Właśnie u mnie jest tak jak mówiszNo tak ale lekarz, który pracuje typowo prywatnie tylko, nie wyznaczy terminu w danym szpitalu jeśli tam nie pracuje nie mówiąc już o wykonaniu tej cesarki
Mnie ogólnie wszystko wku.rwia. Chyba mi się te hormony całkowicie rozszalały. Wkur.wia mnie też męża rodzina bo codziennie pytają jak się czuję - srak. A wczoraj to już całkiem przesadzili. Pytali się czy mam jakieś rozwarcie. Mówię że nie mam i że dziecko ma przecież czas. A oni do mnie czy jeszcze nie jestem przygotowana czy co. Mówię że jestem przygotowana tylko lepiej żeby teraz się dziecko nie rodziło bo jeszcze nie całkiem donoszone. Na to siostra męża że ona miała donoszone i też urodziła przed terminem. No ku.rwa. Już miałam mega agresję i tylko napisałam że mam dopiero 36 tydzień i prawie miesiąc do porodu i czego oni oczekują . Jprdl, znów się zdraznilam
Ostatnia edycja:
bazylia128
Po cesarce boli strasznie, przynajmniej mnie bolało. Na sali Na pewno z kimś będziesz to ci będą podpowiada co z takim małym zrobić.Samej cesarki się raczej nie boję . Boję się obsługi tego małego człowieczka
G
gość2502
Gość
Mnie tez wszystko wkurwia uwierz mi mama do mnie, że jak będę na ktg to mam poprosić żeby mnie lekarz szybciej przyjął na oddział to będę mieć szybciej CC, kurde chyba z nim już gadałam i wiem co mówił i takie jej pierdoczenie mi nie pomaga :/Mnie ogólnie wszystko wku.rwia. Chyba mi się te hormony całkowicie rozszalały. Wkur.wia mnie też męża rodzina bo codziennie pytają jak się czuję - atak. A wczoraj to już całkiem przesadzili. Pytali się czy mam jakieś rozwarcie. Mówię że nie mam i że dziecko ma przecież czas. A oni do mnie czy jeszcze nie jestem przygotowana czy co. Mówię że jestem przygotowana tylko lepiej żeby teraz a e dziecko nie rodziło bo jeszcze nie całkiem donoszone. Na to siostra męża że ona miała donoszone i też urodziła przed terminem. No ku.rwa. Już miałam mega agresję i tylko napisałam że ma dopiero 36 tydzień i prawie miesiąc dwa porodu i czego oni oczekują . Jprdl, znów się zdraznilam
motylek24
Raczej to bardzo indywidualna kwestia. Można próbować jakoś to uporządkować, jakoś nigdy nie mogłam tego ogarnąć. Moje dzieci po pierwszym roku życia spały raz dziennie. Córka w wieku 2.5 roku spała co któryś dzień. Aktualnie wcale nie śpi, a nie ma jeszcze trzech lat.powinna miec 2 drzemki, przed poludniem i potem ok 14 czy 15.
Moja ma jedna odkad miala rok. Od ok 13h, poltorej godziny max
reklama
motylek24
A co kogo obchodzi jakie masz rozwarcie nie odbieraj telefonu, albo mówisz nie mam czasu rozmawiać spokój jest bezcenny.Mnie ogólnie wszystko wku.rwia. Chyba mi się te hormony całkowicie rozszalały. Wkur.wia mnie też męża rodzina bo codziennie pytają jak się czuję - atak. A wczoraj to już całkiem przesadzili. Pytali się czy mam jakieś rozwarcie. Mówię że nie mam i że dziecko ma przecież czas. A oni do mnie czy jeszcze nie jestem przygotowana czy co. Mówię że jestem przygotowana tylko lepiej żeby teraz a e dziecko nie rodziło bo jeszcze nie całkiem donoszone. Na to siostra męża że ona miała donoszone i też urodziła przed terminem. No ku.rwa. Już miałam mega agresję i tylko napisałam że ma dopiero 36 tydzień i prawie miesiąc dwa porodu i czego oni oczekują . Jprdl, znów się zdraznilam
Ciąża niby donoszona , moja córka z 37+1, niestety ogromna różnica w dojrzałości w porównaniu z synem z 40 tc.