reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A co kogo obchodzi jakie masz rozwarcie 😁 nie odbieraj telefonu, albo mówisz nie mam czasu rozmawiać 😂 spokój jest bezcenny.
Ciąża niby donoszona , moja córka z 37+1, niestety ogromna różnica w dojrzałości w porównaniu z synem z 40 tc.
Wiesz, mówiłam im tyle razy że termin mam na 27 lutego, a oni kuwa 1 lutego srają się z jakimś rozwarciem

reklama
Raczej to bardzo indywidualna kwestia. Można próbować jakoś to uporządkować, jakoś nigdy nie mogłam tego ogarnąć. Moje dzieci po pierwszym roku życia spały raz dziennie. Córka w wieku 2.5 roku spała co któryś dzień. Aktualnie wcale nie śpi, a nie ma jeszcze trzech lat.
no wlasnie nie 😀 Czytalam o tym sporo i to lwestis fizjologii. Ok 9 miesieczniak potrzebuje 2 drzemek dziennie. Wiaodmo ze ich dlugosc czy godziny beda sie roznic, ale jego fizjologiczna potrzeba kest taka a nie inna. W okolicy roku zmienia sie to w jedna drzemke. I tez jedno dziecko zmieni to w urodziny a inne w 15 miesiacu, ale jednak. U mnie faltycznie tak bylo, obserowowslm znajome dzieci i tez sie to sprawdzalo.

jak tacy upoerdliwi to nie mow jak bedziesz do szpitala jechac zeby sie nie okazalo, ze po powrocie masz ich wszytskich w progu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
I właśnie się skłaniam do tego żeby nikomu nie mówić. O tej planowanej cesarce nawet im nie wspomniałam. Ale mój mąż pewnie zaraz rozgada. Już go nawet dziś uprzedziłam że jak komuś powie, to niech uprzedzi każdego żeby mi dupy nie zawracał bo telefon wywalę.

I właśnie się skłaniam do tego żeby nikomu nie mówić. O tej planowanej cesarce nawet im nie wspomniałam. Ale mój mąż pewnie zaraz rozgada. Już go nawet dziś uprzedziłam że jak komuś powie, to niech uprzedzi każdego żeby mi dupy nie zawracał bo telefon wywalę.
nam polozna mowila na skzole rodzenia, zeby rodZienie nie mowic ze sie jedzie do szpitala. Tyle ze u nas 2h po porodzie masz sale pelna ludzi, bo wolno. Znaczy tak bylo przed covid. Opowisdala ze w trakcie porodu ojciec siedzi i na whatsappy odpisuje matce czy siostrze zamoast rodzic 😂😂😂
Wiec moze faltycznie lepiej nie mowic i wyslac zdjecie jak bedzie po.

no wlasnie nie 😀 Czytalam o tym sporo i to lwestis fizjologii. Ok 9 miesieczniak potrzebuje 2 drzemek dziennie. Wiaodmo ze ich dlugosc czy godziny beda sie roznic, ale jego fizjologiczna potrzeba kest taka a nie inna. W okolicy roku zmienia sie to w jedna drzemke. I tez jedno dziecko zmieni to w urodziny a inne w 15 miesiacu, ale jednak. U mnie faltycznie tak bylo, obserowowslm znajome dzieci i tez sie to sprawdzalo.
Ale roznie wygląda. Moje jak poszły spać to i trzy godziny potrafiły spać,.często musiałam wybudzać. Inne dzieci wolą spać krótko ale częściej. Córka nie śpi w samochodzie, syn zasypiał po 10 minutach.
Już nie pamiętam jak to było w konkretnym miesiącu, wiem tylko że córka przez pierwsze pół roku spała i jadła, nawet notatki dla pediatry robiłam, kobieta mało nie udusiła się ze śmiechu 😂😂😂 chyba dawno nie miała wariatki z komunikatem "dziecko za dużo śpi". Syn w tym czasie spał chwilę i na tym koniec🤷

reklama
Ale roznie wygląda. Moje jak poszły spać to i trzy godziny potrafiły spać,.często musiałam wybudzać. Inne dzieci wolą spać krótko ale częściej. Córka nie śpi w samochodzie, syn zasypiał po 10 minutach.
Już nie pamiętam jak to było w konkretnym miesiącu, wiem tylko że córka przez pierwsze pół roku spała i jadła, nawet notatki dla pediatry robiłam, kobieta mało nie udusiła się ze śmiechu 😂😂😂 chyba dawno nie miała wariatki z komunikatem "dziecko za dużo śpi". Syn w tym czasie spał chwilę i na tym koniec🤷
ja mowie o iut starszych dzieciach. Tak wiesz 8-9 miesiac. Pierwsze pol roku to jasne - aboslutnie indywidualna sprawa. Dopiero blizej roku to zsczyna sie normowac i pojawiaja sie jakies rutyny.
Wczesniej to wogole bez sensu probowac cos ustalac 😁

Do góry