reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czy, ktoras z was stoswoala zageszczacze do mleka co zapobiegalo ulewaniu? Kuzynka mi podpowiedziala i wyczytal bardzo duzo pozytywnych opini. Jednak napisane jest ze powinno sie skonsultowac z lekarzem. Nie chce jechac z nia do lekarza bo sie boimy infekcji.
Nie wolno podawac zageszczaczan na wlasna rękę. Sa specjalne mleka, ktore sa juz gęstsze, ale do tego musi byc wskazanie lekarza.

reklama
Mi wogole nie wypadaja wlosy a tak sie balam bo przed zajsciem mialam do tego tendencje. Czy to dlatego ze nie karmie piersia?
Po ciąży wypadają włosy niezależnie od metody karmienia , trzeba przetrwać.
Dziewczyny czy, ktoras z was stoswoala zageszczacze do mleka co zapobiegalo ulewaniu? Kuzynka mi podpowiedziala i wyczytal bardzo duzo pozytywnych opini. Jednak napisane jest ze powinno sie skonsultowac z lekarzem. Nie chce jechac z nia do lekarza bo sie boimy infekcji.
Zadzwoń do lekarza., teraz są teleporade. Porozmawiasz co i jak. Niestety nie pomogę w sprawie zagęszczenia, ale no zdrowy rozum, niemowlę ma prawo ulewać, jeśli występuje refluks to trzeba diagnozować. Jeszcze waga, jak Natalka przybiera, jeśli dobrze to ulewanie nie musi być patologią. Moje dzieci ulewały mało ale jadły malutkie porcje i bardzo często.
Najlepiej zadzwoń do pediatry, ja bym bez konsultacji takiemu maluszkowi nieczego nie podała.

Ale w ciąży wlosy raczej nie wypadaja, zazwyczaj sa błyszczące, mniej sie przetluszczaja i ogólnie sa w lepszej formie.
A potem po ok 3 miesiecach po porodzie wlosy wypadaja i to bardzo i po kolejnych 2 czy 3 wraca do normy i zaczynają rosnac nowe. Nienawidze tego [emoji23]
U mnie to samo, w ciąży nie wypadało nic, a ok 2-3 miesiące po porodzie była masakra, bałam się że łysa zostanę, potem zaczęły odrastać i do dzisiaj mam jeszcze sporo dużo krótszych włosów 😋

Dziewczyny czy przy ząbkowaniu mały może mieć biegunkę? 2 pierwsze dolne zęby wyszły bez jakiś większych problemów, a teraz od jakiegoś czasu ślini się bardziej, wkłada non stop rączki do buzi, a dzisiaj w ogóle apetytu nie ma i od rana biegunka.... zastanawiam się czy nie wyrzynają się górne jedynki...

Dziewczyny czy przy ząbkowaniu mały może mieć biegunkę? 2 pierwsze dolne zęby wyszły bez jakiś większych problemów, a teraz od jakiegoś czasu ślini się bardziej, wkłada non stop rączki do buzi, a dzisiaj w ogóle apetytu nie ma i od rana biegunka.... zastanawiam się czy nie wyrzynają się górne jedynki...
U nas biegunka i "woda" z nosa byly przy każdym zabku. Co wazne - przy zabkowaniu tak kupy jak siku maja bardziej kwasny odczyn wiec latwo o odparzenia, dlatego wazne, zeby bardzo czesto zmieniac pieluszkę.

Właśnie miałam pytać jak idzie karmienie.
Możesz brać preparaty witaminowe , ja biorę dla kobiet w ciąży, znaczy serie 30 TAB. i przerwa. Włosy i tak wypadły.
Karmienie dobrze, pomimo moich b małych piersi, śmieje się że są mirabelki to mam pokarm i mała daje rade. Fakt nie tryskam nim hehe ale spokojnie mogę póki co karmić 😊 więc cieszę się bardzo bo bardzo się o to martwiłam.

Rytuał mojej córeczki jest identyczny jak w brzuszku, w nocy od 23 do 5-6 nie śpi grumasi i wogole zbliża się 7-8 rano zaczyna spać do 12 z przerwami na mleko i dalej śpi sobie 🙂

U nas biegunka i "woda" z nosa byly przy każdym zabku. Co wazne - przy zabkowaniu tak kupy jak siku maja bardziej kwasny odczyn wiec latwo o odparzenia, dlatego wazne, zeby bardzo czesto zmieniac pieluszkę.
No chyba go właśnie boli biedaka bo po każdej kupie jak go wycieram to płacze, nawet posmarowałam go bepanthenem ale nie wiem czy dobrze. A ile taka biegunka może trwać?

reklama
Do góry