reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Pierwsza córka z ivf, urodzona 8 dni po terminie - przewidywana waga 3700, waga urodzeniowa 3750. Syn, naturals, urodzony 8 dni po terminie - przewidywana waga 3500,waga urodzeniowa 3580. Niekoniecznie dzieci z ivf są drobniejsze 😉
No to lekarz miał dobre oko u Ciebie 😉. Jakbym miała rodzić mojego po terminie to na 4kg by się załapał 😉

reklama
Moja córka jest takim Cudem stwierdzono niedrożność więc in vitro dwa transfery dwóch zarodków nie udane ostatni w lutym a 24 grudnia tego samego roku pozytywny test i ciąża. Lekarz sam był w szoku 😁
Takiego cudu to tylko pozazdrościć, super, że tak się udalo😃
Ja juz jestem po kontrolnej wizycie po ciąży i w sumie byłam pewna , że nie chce antykoncepcji, zresztą lekarz tez mnie w tym utwierdził, ale jak tak Was czytam to trochę się zestresowałam😅 bo owszem za dwa lata to ok. ale teraz po cc to lepiej nie.
Bazylia a Ty rozmawiałas o antykoncepcji swoim lekarzem?

ppod
U mnie najpierw była mowa 40+0, ale właśnie dziś jak doktor dzwonił to powiedział, że jednak bez sensu tak długo nas trzymać bo to nie jest "zwykła ciąża " naturalna, a ja się stresuję przenoszeniem i że on to rozumie. Dodatkowo jak coś to będę miała własną prywatną położną z tego szpitala, co prawda płacę za nią, ale będzie jakoś raźniej, że tylko mną się zajmie i dzieckiem. Położną też on mi zorganizował 🙂 więc nadziwić się nie mogę, że trafił mi się taki fajny doktor, który pracuje państwowo.
A co to za doktor i gdzie przyjmuje?

Hej mamuski, powiedzcie mi macie jakieś sprawdzone witaminy na włosy i paznokcie w trakcie karmienia piersią.? :)
Musze zacząć się suplemenotwac bo kiebsko będzie, obecnie biorę cały czas prenatal 🙂
Właśnie miałam pytać jak idzie karmienie.
Możesz brać preparaty witaminowe , ja biorę dla kobiet w ciąży, znaczy serie 30 TAB. i przerwa. Włosy i tak wypadły.

Nie nie po terminie to napewno nie, idę w czwartek na ktg i najpóźniejszy 27.04 do szpitala bo niby wszystko z maluchem i przepływami ok a ruchy słabsze i doktor chce żebym pod jego okiem rodziła i albo wywołanie albo cesarka bo szyjka otwarta a długa i brak akcji skurczowej.
U mnie na tydzien przed porodem kilka razy w szpitaly robione usg i waga 3400 a niunia urodzila sie 3060 ;)

Dziewczyny czy, ktoras z was stoswoala zageszczacze do mleka co zapobiegalo ulewaniu? Kuzynka mi podpowiedziala i wyczytal bardzo duzo pozytywnych opini. Jednak napisane jest ze powinno sie skonsultowac z lekarzem. Nie chce jechac z nia do lekarza bo sie boimy infekcji.

reklama
Do góry