reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jak u was było z wagą usg vs waga urodzeniowa bo jak czytam to raczej takie szczuplutkie dzieciaczki a u mnie jestc38+3 a waga wychodzi 3300 a do porodu szacowana 3700/3800, mój dr mówi, że taki średniak na 60 centyl, ale niby wszędzie piszą, że dzieci po in vitro to mają mniejszą masę to jak to niby ma się do mojego [emoji848][emoji57]
U mnie przy pierwszej corce w pt szacowana 3000gr, urodzila sie w poniedziałek 3090gr.
Przy drugiej w pt 3300gr, ur w poniedziałek 3330gr [emoji4][emoji4]
Jak urodzisz pp terminie to i do 4kg moze dobic [emoji16]

reklama
U mnie przy pierwszej corce w pt szacowana 3000gr, urodzila sie w poniedziałek 3090gr.
Przy drugiej w pt 3300gr, ur w poniedziałek 3330gr [emoji4][emoji4]
Jak urodzisz pp terminie to i do 4kg moze dobic [emoji16]
Nie nie po terminie to napewno nie, idę w czwartek na ktg i najpóźniejszy 27.04 do szpitala bo niby wszystko z maluchem i przepływami ok a ruchy słabsze i doktor chce żebym pod jego okiem rodziła i albo wywołanie albo cesarka bo szyjka otwarta a długa i brak akcji skurczowej.

Hej mamuski, powiedzcie mi macie jakieś sprawdzone witaminy na włosy i paznokcie w trakcie karmienia piersią.? :)
Musze zacząć się suplemenotwac bo kiebsko będzie, obecnie biorę cały czas prenatal 🙂

Hej mamuski, powiedzcie mi macie jakieś sprawdzone witaminy na włosy i paznokcie w trakcie karmienia piersią.? :)
Musze zacząć się suplemenotwac bo kiebsko będzie, obecnie biorę cały czas prenatal [emoji846]
Wlosy i tak beda wypadac, chocbys nie wiem co brała, spadek poziomu hormonow po ok 3 miesiacach od porodu jest temu winny. Brat, ktory pracuje z salonami fryzjerskimi mowil mi, ze to trzeba przetrwac i faktycznie samo sie unormowalo.

Nie nie po terminie to napewno nie, idę w czwartek na ktg i najpóźniejszy 27.04 do szpitala bo niby wszystko z maluchem i przepływami ok a ruchy słabsze i doktor chce żebym pod jego okiem rodziła i albo wywołanie albo cesarka bo szyjka otwarta a długa i brak akcji skurczowej.
Bardzo slusznie. Ja sie mega balam przenoszenia i moja gin to uszanowala i wypisala wywolanie w 40t1d.

Bardzo slusznie. Ja sie mega balam przenoszenia i moja gin to uszanowala i wypisala wywolanie w 40t1d.
U mnie najpierw była mowa 40+0, ale właśnie dziś jak doktor dzwonił to powiedział, że jednak bez sensu tak długo nas trzymać bo to nie jest "zwykła ciąża " naturalna, a ja się stresuję przenoszeniem i że on to rozumie. Dodatkowo jak coś to będę miała własną prywatną położną z tego szpitala, co prawda płacę za nią, ale będzie jakoś raźniej, że tylko mną się zajmie i dzieckiem. Położną też on mi zorganizował 🙂 więc nadziwić się nie mogę, że trafił mi się taki fajny doktor, który pracuje państwowo.

Musze zacząć się suplemenotwac bo kiebsko będzie, obecnie biorę cały czas prenatal 🙂
Witaminy nie, ale przed ciążą wypadały bardzo i dermatolog/trycholog zaleciła mi kurację płyn na receptę mieszany z kroplami na jaskrę efekt był po kilku tygodniach rewelacyjny bo zaczęły rosnąć nowe włosy więc teraz po ciąży się z nią skontaktuję czy mogę to stosować. Musiałam odstawić jak zaczęłam stymulację, ale nawet w ciąży nie wypadały jakoś bardzo.

Witaminy nie, ale przed ciążą wypadały bardzo i dermatolog/trycholog zaleciła mi kurację płyn na receptę mieszany z kroplami na jaskrę efekt był po kilku tygodniach rewelacyjny bo zaczęły rosnąć nowe włosy więc teraz po ciąży się z nią skontaktuję czy mogę to stosować. Musiałam odstawić jak zaczęłam stymulację, ale nawet w ciąży nie wypadały jakoś bardzo.
Ale w ciąży wlosy raczej nie wypadaja, zazwyczaj sa błyszczące, mniej sie przetluszczaja i ogólnie sa w lepszej formie.
A potem po ok 3 miesiecach po porodzie wlosy wypadaja i to bardzo i po kolejnych 2 czy 3 wraca do normy i zaczynają rosnac nowe. Nienawidze tego [emoji23]

Ale w ciąży wlosy raczej nie wypadaja, zazwyczaj sa błyszczące, mniej sie przetluszczaja i ogólnie sa w lepszej formie.
A potem po ok 3 miesiecach po porodzie wlosy wypadaja i to bardzo i po kolejnych 2 czy 3 wraca do normy i zaczynają rosnac nowe. Nienawidze tego [emoji23]
U mnie było inaczej włosy wypadały a cera wyładniała a teraz na końcówce na odwrót 🙂 jak widzę swoją twarz w lustrze 🙄

reklama
Dziewczyny a jak u was było z wagą usg vs waga urodzeniowa bo jak czytam to raczej takie szczuplutkie dzieciaczki a u mnie jestc38+3 a waga wychodzi 3300 a do porodu szacowana 3700/3800, mój dr mówi, że taki średniak na 60 centyl, ale niby wszędzie piszą, że dzieci po in vitro to mają mniejszą masę to jak to niby ma się do mojego 🤔😏

Pierwsza córka z ivf, urodzona 8 dni po terminie - przewidywana waga 3700, waga urodzeniowa 3750. Syn, naturals, urodzony 8 dni po terminie - przewidywana waga 3500,waga urodzeniowa 3580. Niekoniecznie dzieci z ivf są drobniejsze 😉

Do góry