reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jak u was było z wagą usg vs waga urodzeniowa bo jak czytam to raczej takie szczuplutkie dzieciaczki a u mnie jestc38+3 a waga wychodzi 3300 a do porodu szacowana 3700/3800, mój dr mówi, że taki średniak na 60 centyl, ale niby wszędzie piszą, że dzieci po in vitro to mają mniejszą masę to jak to niby ma się do mojego [emoji848][emoji57]
U mnie przy pierwszej corce w pt szacowana 3000gr, urodzila sie w poniedziałek 3090gr.
Przy drugiej w pt 3300gr, ur w poniedziałek 3330gr [emoji4][emoji4]
Jak urodzisz pp terminie to i do 4kg moze dobic [emoji16]

reklama
U mnie przy pierwszej corce w pt szacowana 3000gr, urodzila sie w poniedziałek 3090gr.
Przy drugiej w pt 3300gr, ur w poniedziałek 3330gr [emoji4][emoji4]
Jak urodzisz pp terminie to i do 4kg moze dobic [emoji16]
Nie nie po terminie to napewno nie, idę w czwartek na ktg i najpóźniejszy 27.04 do szpitala bo niby wszystko z maluchem i przepływami ok a ruchy słabsze i doktor chce żebym pod jego okiem rodziła i albo wywołanie albo cesarka bo szyjka otwarta a długa i brak akcji skurczowej.

Hej mamuski, powiedzcie mi macie jakieś sprawdzone witaminy na włosy i paznokcie w trakcie karmienia piersią.? :)
Musze zacząć się suplemenotwac bo kiebsko będzie, obecnie biorę cały czas prenatal 🙂

Hej mamuski, powiedzcie mi macie jakieś sprawdzone witaminy na włosy i paznokcie w trakcie karmienia piersią.? :)
Musze zacząć się suplemenotwac bo kiebsko będzie, obecnie biorę cały czas prenatal [emoji846]
Wlosy i tak beda wypadac, chocbys nie wiem co brała, spadek poziomu hormonow po ok 3 miesiacach od porodu jest temu winny. Brat, ktory pracuje z salonami fryzjerskimi mowil mi, ze to trzeba przetrwac i faktycznie samo sie unormowalo.

Nie nie po terminie to napewno nie, idę w czwartek na ktg i najpóźniejszy 27.04 do szpitala bo niby wszystko z maluchem i przepływami ok a ruchy słabsze i doktor chce żebym pod jego okiem rodziła i albo wywołanie albo cesarka bo szyjka otwarta a długa i brak akcji skurczowej.
Bardzo slusznie. Ja sie mega balam przenoszenia i moja gin to uszanowala i wypisala wywolanie w 40t1d.

Bardzo slusznie. Ja sie mega balam przenoszenia i moja gin to uszanowala i wypisala wywolanie w 40t1d.
U mnie najpierw była mowa 40+0, ale właśnie dziś jak doktor dzwonił to powiedział, że jednak bez sensu tak długo nas trzymać bo to nie jest "zwykła ciąża " naturalna, a ja się stresuję przenoszeniem i że on to rozumie. Dodatkowo jak coś to będę miała własną prywatną położną z tego szpitala, co prawda płacę za nią, ale będzie jakoś raźniej, że tylko mną się zajmie i dzieckiem. Położną też on mi zorganizował 🙂 więc nadziwić się nie mogę, że trafił mi się taki fajny doktor, który pracuje państwowo.

Musze zacząć się suplemenotwac bo kiebsko będzie, obecnie biorę cały czas prenatal 🙂
Witaminy nie, ale przed ciążą wypadały bardzo i dermatolog/trycholog zaleciła mi kurację płyn na receptę mieszany z kroplami na jaskrę efekt był po kilku tygodniach rewelacyjny bo zaczęły rosnąć nowe włosy więc teraz po ciąży się z nią skontaktuję czy mogę to stosować. Musiałam odstawić jak zaczęłam stymulację, ale nawet w ciąży nie wypadały jakoś bardzo.

Witaminy nie, ale przed ciążą wypadały bardzo i dermatolog/trycholog zaleciła mi kurację płyn na receptę mieszany z kroplami na jaskrę efekt był po kilku tygodniach rewelacyjny bo zaczęły rosnąć nowe włosy więc teraz po ciąży się z nią skontaktuję czy mogę to stosować. Musiałam odstawić jak zaczęłam stymulację, ale nawet w ciąży nie wypadały jakoś bardzo.
Ale w ciąży wlosy raczej nie wypadaja, zazwyczaj sa błyszczące, mniej sie przetluszczaja i ogólnie sa w lepszej formie.
A potem po ok 3 miesiecach po porodzie wlosy wypadaja i to bardzo i po kolejnych 2 czy 3 wraca do normy i zaczynają rosnac nowe. Nienawidze tego [emoji23]

Ale w ciąży wlosy raczej nie wypadaja, zazwyczaj sa błyszczące, mniej sie przetluszczaja i ogólnie sa w lepszej formie.
A potem po ok 3 miesiecach po porodzie wlosy wypadaja i to bardzo i po kolejnych 2 czy 3 wraca do normy i zaczynają rosnac nowe. Nienawidze tego [emoji23]
U mnie było inaczej włosy wypadały a cera wyładniała a teraz na końcówce na odwrót 🙂 jak widzę swoją twarz w lustrze 🙄

reklama
Dziewczyny a jak u was było z wagą usg vs waga urodzeniowa bo jak czytam to raczej takie szczuplutkie dzieciaczki a u mnie jestc38+3 a waga wychodzi 3300 a do porodu szacowana 3700/3800, mój dr mówi, że taki średniak na 60 centyl, ale niby wszędzie piszą, że dzieci po in vitro to mają mniejszą masę to jak to niby ma się do mojego 🤔😏

Pierwsza córka z ivf, urodzona 8 dni po terminie - przewidywana waga 3700, waga urodzeniowa 3750. Syn, naturals, urodzony 8 dni po terminie - przewidywana waga 3500,waga urodzeniowa 3580. Niekoniecznie dzieci z ivf są drobniejsze 😉

Do góry