reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

2 pobudki w nocy brzmią jak luksus [emoji6]
Dzieci na butelce tak maja, zwykle spia lepiej od początku. Nic tylko się cieszyć. Brak snu na dłuższą metę jest naprawdę slaby.
Ja tych butelek Brownsa nienawidzialam myc. No i moje dziecko wolalo Aventa, szybko na niego przeszlysmy.
O tym samym pomyślałam, 2 pobudki w nocy, marzenie😀 co do butelek u nas kiedy dokarmiałam przez pierwszy miesiąc małego, dr Brauns nie sprawdził się w ogóle, i tak jak piszesz ciężko utrzymać ta butelkę w czystości, wkurzał mnie ten cały jej "środek" niesamowicie 😋

reklama
Mi sie ta butelka z aventa jakby zasysala ona taka szeroka i krotki dziubek dopuki mi nie doszla z brownsa uzywalam tych gotowych ze szpitala. Teraz ta buteleczke pokochalysmy ;) Jest waska i dluga. Wlasnie mi przyszedl ten klin - fajna poduszka bo ma wypustki - o ile juz zdrpwsza jestem - wiem ze pierdoly ale maja duze znaczenie - caly czas jej podkladalam poskladana pielszke tetrowa pod glowke. Mala zawsze spi na boczku - raz ja klade na jednym, raz na drugim zeby sie nie przyzwyczajala do jednego. Dziewczyny jak jest u was z przewijaniem? Zmieniacie pampersa przed jedzonkiem czy po jedzonku? Ja teraz zmieniam przed jedzeniem, wiem ze po jedzeniu zdazy cos narobic ale jak to robie po jedzeniu i ja tak troche na boczki przerzuce to wlasnie wtedy ulwea. Zkoleji mam wrazenie ze jak nie uleje to sie czasami meczy i wtedy dluzej sie denerwuje ze we snie uleje. Jeszcze mam pytanie. Jak wracamy ze spacerku to mala moze spac i spac i ja sie denerwuje ze mijaja juz 3 godziny i nie jadla - czy powinnam ja wtedy wybudzac? Taj=k sie nauczylismy ze czekamy do 23 na jedzonko - idziemy wszyscy spac Natalka sie budzi o 2 w nocy na jdzonko - idzemy znowu spac (chociaz dzisiaj zrobilam wyjatek bo na paramountchanell lecial film zabawa w Acapulco z elvisem presleyem i nie moglam sie oderwac), pozniej o 5 karmienie i spanie i wstajemy razem z Natalka dopiero okolo 8:30 i tak zaczynamy dzien - takze nie jest zle ;) Nie wiem tylko co zrobie jak Łukasz wroci do pracy a to juz za tydzien.
Ja na początku zmieniałam pampersa po jedzeniu, bo mały zawsze jadł i robił w galoty jednoczenie 😁 ja bym nie wybudzała do jedzenia skoro smacznie śpi.

Hej dziewczyny 🙂
Pisze z takim zapytaniem, która przechodziła CC i brała heparyne 0. 4.
Mam zaplanowane cięcie a heparyne nam caky czas brać bez żadnej przerwy, też tak mieliście ?
Pozdrawiam, buziaki
Ja brałam heparynę i acard. Acard kazali odstawić w 37 TC a heparynę brałam jeszcze jak na patologii ciąży leżałam, a odstawiłam jakoś tydzień przed CC (wtedy jeszcze nie wiedziałam że będzie CC), ale po cesarce znowu kazali brać przez miesiąc.

Ja brałam heparynę i acard. Acard kazali odstawić w 37 TC a heparynę brałam jeszcze jak na patologii ciąży leżałam, a odstawiłam jakoś tydzień przed CC (wtedy jeszcze nie wiedziałam że będzie CC), ale po cesarce znowu kazali brać przez miesiąc.
Noo acard już kazali odstawić więc nie biorę a heparyna cały czas.
A powedz mi jak po cesarce, miałaś jakieś problemy z karmienia piersią i jak bóle po cc ?

O tym samym pomyślałam, 2 pobudki w nocy, marzenie[emoji3] co do butelek u nas kiedy dokarmiałam przez pierwszy miesiąc małego, dr Brauns nie sprawdził się w ogóle, i tak jak piszesz ciężko utrzymać ta butelkę w czystości, wkurzał mnie ten cały jej "środek" niesamowicie [emoji39]
Moja ma 10 miesięcy, wlasnie odstawiona od piersi, udalo sie 10 karmien nocnych zamienic na 3 butelki i juz jest git [emoji16]
Następny etap to zredukowanie butelek, ale to za chwile [emoji16][emoji16]
Za to smoczki dr Brownsa sa super [emoji16]

Hej dziewczyny [emoji846]
Pisze z takim zapytaniem, która przechodziła CC i brała heparyne 0. 4.
Mam zaplanowane cięcie a heparyne nam caky czas brać bez żadnej przerwy, też tak mieliście ?
Pozdrawiam, buziaki
Mi sie wydaje, ze musi minac 24h od ostatniej dawki heparyny,.zeby mogli ciąć, ale pewna nie jestem.
Ja nie bralam w ciąży, tylko przez 3 dni po cc pielęgniarki walily mi w udo.

W UK jestem, Jejku mam nadzieję że aż tak długi że mną on nie zostanie! Zaczynam zaraz 5ty miesiąc i mam nadzieję że do maja on zniknie, podobno leżenie pomaga bo dziecko wtedy nie uciska tak na krwiaka aby się powiększał. Na ten moment jest daleko od łożyska. Podobno 90% krwiaków zanika do 20tc Obym nie była w pechowych 10%.. Ja cały czas plamie na brązowo ale tak ma być bo wtedy on się oczyszcza więc też zmniejsza.
A Ty na kiedy masz termin ? Chyba już jakoś?

Też mam nadzieję, że szybko się wchlonie i nie będzie cię już stresować!
Ja już 4 dni po terminie i czekam, czekam, czekam...

Hej z tego co pamiętam pisałaś, że jakoś w 36tc odszedł ci czop, a pamiętasz jaką miałaś szyjkę i czy było jakieś rozwarcie?

Mi czop jeszcze nie odszedł i zero rozwarcia. Ja miałam lekkie krwawienie bo postanowiłam umyć podłogi w całym domu i mi naczynko pękło. Wtedy szyjka była jeszcze ponad 3 cm.

A ty na jakim etapie jesteś?

Mi sie ta butelka z aventa jakby zasysala ona taka szeroka i krotki dziubek dopuki mi nie doszla z brownsa uzywalam tych gotowych ze szpitala. Teraz ta buteleczke pokochalysmy ;) Jest waska i dluga. Wlasnie mi przyszedl ten klin - fajna poduszka bo ma wypustki - o ile juz zdrpwsza jestem - wiem ze pierdoly ale maja duze znaczenie - caly czas jej podkladalam poskladana pielszke tetrowa pod glowke. Mala zawsze spi na boczku - raz ja klade na jednym, raz na drugim zeby sie nie przyzwyczajala do jednego. Dziewczyny jak jest u was z przewijaniem? Zmieniacie pampersa przed jedzonkiem czy po jedzonku? Ja teraz zmieniam przed jedzeniem, wiem ze po jedzeniu zdazy cos narobic ale jak to robie po jedzeniu i ja tak troche na boczki przerzuce to wlasnie wtedy ulwea. Zkoleji mam wrazenie ze jak nie uleje to sie czasami meczy i wtedy dluzej sie denerwuje ze we snie uleje. Jeszcze mam pytanie. Jak wracamy ze spacerku to mala moze spac i spac i ja sie denerwuje ze mijaja juz 3 godziny i nie jadla - czy powinnam ja wtedy wybudzac? Taj=k sie nauczylismy ze czekamy do 23 na jedzonko - idziemy wszyscy spac Natalka sie budzi o 2 w nocy na jdzonko - idzemy znowu spac (chociaz dzisiaj zrobilam wyjatek bo na paramountchanell lecial film zabawa w Acapulco z elvisem presleyem i nie moglam sie oderwac), pozniej o 5 karmienie i spanie i wstajemy razem z Natalka dopiero okolo 8:30 i tak zaczynamy dzien - takze nie jest zle ;) Nie wiem tylko co zrobie jak Łukasz wroci do pracy a to juz za tydzien.
Ja nie wybudzalam jak spał po spacerze, ale tez nie mieliśmy problemów z waga. Zwykle to co 3h i tak domagał się jedzenia 😂 problem z głowy był. Teraz to modle się o dłuższe drzemki 😂

reklama
Też mam nadzieję, że szybko się wchlonie i nie będzie cię już stresować!
Ja już 4 dni po terminie i czekam, czekam, czekam...

Mi czop jeszcze nie odszedł i zero rozwarcia. Ja miałam lekkie krwawienie bo postanowiłam umyć podłogi w całym domu i mi naczynko pękło. Wtedy szyjka była jeszcze ponad 3 cm.

A ty na jakim etapie jesteś?
A to coś mi się pomyliło widocznie. U mnie dopiero 35+6 więc jeszcze daleko do terminu, ale szyjka mi padła w 34+6 na 1,5cm i była miękka. Wczoraj miałam badanie, ale dr już zrezygnował z badania szyjki żeby nie naruszyć.

Do góry