reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

2 pobudki w nocy brzmią jak luksus [emoji6]
Dzieci na butelce tak maja, zwykle spia lepiej od początku. Nic tylko się cieszyć. Brak snu na dłuższą metę jest naprawdę slaby.
Ja tych butelek Brownsa nienawidzialam myc. No i moje dziecko wolalo Aventa, szybko na niego przeszlysmy.
O tym samym pomyślałam, 2 pobudki w nocy, marzenie😀 co do butelek u nas kiedy dokarmiałam przez pierwszy miesiąc małego, dr Brauns nie sprawdził się w ogóle, i tak jak piszesz ciężko utrzymać ta butelkę w czystości, wkurzał mnie ten cały jej "środek" niesamowicie 😋

reklama
Mi sie ta butelka z aventa jakby zasysala ona taka szeroka i krotki dziubek dopuki mi nie doszla z brownsa uzywalam tych gotowych ze szpitala. Teraz ta buteleczke pokochalysmy ;) Jest waska i dluga. Wlasnie mi przyszedl ten klin - fajna poduszka bo ma wypustki - o ile juz zdrpwsza jestem - wiem ze pierdoly ale maja duze znaczenie - caly czas jej podkladalam poskladana pielszke tetrowa pod glowke. Mala zawsze spi na boczku - raz ja klade na jednym, raz na drugim zeby sie nie przyzwyczajala do jednego. Dziewczyny jak jest u was z przewijaniem? Zmieniacie pampersa przed jedzonkiem czy po jedzonku? Ja teraz zmieniam przed jedzeniem, wiem ze po jedzeniu zdazy cos narobic ale jak to robie po jedzeniu i ja tak troche na boczki przerzuce to wlasnie wtedy ulwea. Zkoleji mam wrazenie ze jak nie uleje to sie czasami meczy i wtedy dluzej sie denerwuje ze we snie uleje. Jeszcze mam pytanie. Jak wracamy ze spacerku to mala moze spac i spac i ja sie denerwuje ze mijaja juz 3 godziny i nie jadla - czy powinnam ja wtedy wybudzac? Taj=k sie nauczylismy ze czekamy do 23 na jedzonko - idziemy wszyscy spac Natalka sie budzi o 2 w nocy na jdzonko - idzemy znowu spac (chociaz dzisiaj zrobilam wyjatek bo na paramountchanell lecial film zabawa w Acapulco z elvisem presleyem i nie moglam sie oderwac), pozniej o 5 karmienie i spanie i wstajemy razem z Natalka dopiero okolo 8:30 i tak zaczynamy dzien - takze nie jest zle ;) Nie wiem tylko co zrobie jak Łukasz wroci do pracy a to juz za tydzien.
Ja na początku zmieniałam pampersa po jedzeniu, bo mały zawsze jadł i robił w galoty jednoczenie 😁 ja bym nie wybudzała do jedzenia skoro smacznie śpi.

Hej dziewczyny 🙂
Pisze z takim zapytaniem, która przechodziła CC i brała heparyne 0. 4.
Mam zaplanowane cięcie a heparyne nam caky czas brać bez żadnej przerwy, też tak mieliście ?
Pozdrawiam, buziaki
Ja brałam heparynę i acard. Acard kazali odstawić w 37 TC a heparynę brałam jeszcze jak na patologii ciąży leżałam, a odstawiłam jakoś tydzień przed CC (wtedy jeszcze nie wiedziałam że będzie CC), ale po cesarce znowu kazali brać przez miesiąc.

Ja brałam heparynę i acard. Acard kazali odstawić w 37 TC a heparynę brałam jeszcze jak na patologii ciąży leżałam, a odstawiłam jakoś tydzień przed CC (wtedy jeszcze nie wiedziałam że będzie CC), ale po cesarce znowu kazali brać przez miesiąc.
Noo acard już kazali odstawić więc nie biorę a heparyna cały czas.
A powedz mi jak po cesarce, miałaś jakieś problemy z karmienia piersią i jak bóle po cc ?

O tym samym pomyślałam, 2 pobudki w nocy, marzenie[emoji3] co do butelek u nas kiedy dokarmiałam przez pierwszy miesiąc małego, dr Brauns nie sprawdził się w ogóle, i tak jak piszesz ciężko utrzymać ta butelkę w czystości, wkurzał mnie ten cały jej "środek" niesamowicie [emoji39]
Moja ma 10 miesięcy, wlasnie odstawiona od piersi, udalo sie 10 karmien nocnych zamienic na 3 butelki i juz jest git [emoji16]
Następny etap to zredukowanie butelek, ale to za chwile [emoji16][emoji16]
Za to smoczki dr Brownsa sa super [emoji16]

Hej dziewczyny [emoji846]
Pisze z takim zapytaniem, która przechodziła CC i brała heparyne 0. 4.
Mam zaplanowane cięcie a heparyne nam caky czas brać bez żadnej przerwy, też tak mieliście ?
Pozdrawiam, buziaki
Mi sie wydaje, ze musi minac 24h od ostatniej dawki heparyny,.zeby mogli ciąć, ale pewna nie jestem.
Ja nie bralam w ciąży, tylko przez 3 dni po cc pielęgniarki walily mi w udo.

W UK jestem, Jejku mam nadzieję że aż tak długi że mną on nie zostanie! Zaczynam zaraz 5ty miesiąc i mam nadzieję że do maja on zniknie, podobno leżenie pomaga bo dziecko wtedy nie uciska tak na krwiaka aby się powiększał. Na ten moment jest daleko od łożyska. Podobno 90% krwiaków zanika do 20tc Obym nie była w pechowych 10%.. Ja cały czas plamie na brązowo ale tak ma być bo wtedy on się oczyszcza więc też zmniejsza.
A Ty na kiedy masz termin ? Chyba już jakoś?

Też mam nadzieję, że szybko się wchlonie i nie będzie cię już stresować!
Ja już 4 dni po terminie i czekam, czekam, czekam...

Hej z tego co pamiętam pisałaś, że jakoś w 36tc odszedł ci czop, a pamiętasz jaką miałaś szyjkę i czy było jakieś rozwarcie?

Mi czop jeszcze nie odszedł i zero rozwarcia. Ja miałam lekkie krwawienie bo postanowiłam umyć podłogi w całym domu i mi naczynko pękło. Wtedy szyjka była jeszcze ponad 3 cm.

A ty na jakim etapie jesteś?

Mi sie ta butelka z aventa jakby zasysala ona taka szeroka i krotki dziubek dopuki mi nie doszla z brownsa uzywalam tych gotowych ze szpitala. Teraz ta buteleczke pokochalysmy ;) Jest waska i dluga. Wlasnie mi przyszedl ten klin - fajna poduszka bo ma wypustki - o ile juz zdrpwsza jestem - wiem ze pierdoly ale maja duze znaczenie - caly czas jej podkladalam poskladana pielszke tetrowa pod glowke. Mala zawsze spi na boczku - raz ja klade na jednym, raz na drugim zeby sie nie przyzwyczajala do jednego. Dziewczyny jak jest u was z przewijaniem? Zmieniacie pampersa przed jedzonkiem czy po jedzonku? Ja teraz zmieniam przed jedzeniem, wiem ze po jedzeniu zdazy cos narobic ale jak to robie po jedzeniu i ja tak troche na boczki przerzuce to wlasnie wtedy ulwea. Zkoleji mam wrazenie ze jak nie uleje to sie czasami meczy i wtedy dluzej sie denerwuje ze we snie uleje. Jeszcze mam pytanie. Jak wracamy ze spacerku to mala moze spac i spac i ja sie denerwuje ze mijaja juz 3 godziny i nie jadla - czy powinnam ja wtedy wybudzac? Taj=k sie nauczylismy ze czekamy do 23 na jedzonko - idziemy wszyscy spac Natalka sie budzi o 2 w nocy na jdzonko - idzemy znowu spac (chociaz dzisiaj zrobilam wyjatek bo na paramountchanell lecial film zabawa w Acapulco z elvisem presleyem i nie moglam sie oderwac), pozniej o 5 karmienie i spanie i wstajemy razem z Natalka dopiero okolo 8:30 i tak zaczynamy dzien - takze nie jest zle ;) Nie wiem tylko co zrobie jak Łukasz wroci do pracy a to juz za tydzien.
Ja nie wybudzalam jak spał po spacerze, ale tez nie mieliśmy problemów z waga. Zwykle to co 3h i tak domagał się jedzenia 😂 problem z głowy był. Teraz to modle się o dłuższe drzemki 😂

reklama
Też mam nadzieję, że szybko się wchlonie i nie będzie cię już stresować!
Ja już 4 dni po terminie i czekam, czekam, czekam...

Mi czop jeszcze nie odszedł i zero rozwarcia. Ja miałam lekkie krwawienie bo postanowiłam umyć podłogi w całym domu i mi naczynko pękło. Wtedy szyjka była jeszcze ponad 3 cm.

A ty na jakim etapie jesteś?
A to coś mi się pomyliło widocznie. U mnie dopiero 35+6 więc jeszcze daleko do terminu, ale szyjka mi padła w 34+6 na 1,5cm i była miękka. Wczoraj miałam badanie, ale dr już zrezygnował z badania szyjki żeby nie naruszyć.

Do góry