reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi sie ta butelka z aventa jakby zasysala ona taka szeroka i krotki dziubek dopuki mi nie doszla z brownsa uzywalam tych gotowych ze szpitala. Teraz ta buteleczke pokochalysmy ;) Jest waska i dluga. Wlasnie mi przyszedl ten klin - fajna poduszka bo ma wypustki - o ile juz zdrpwsza jestem - wiem ze pierdoly ale maja duze znaczenie - caly czas jej podkladalam poskladana pielszke tetrowa pod glowke. Mala zawsze spi na boczku - raz ja klade na jednym, raz na drugim zeby sie nie przyzwyczajala do jednego. Dziewczyny jak jest u was z przewijaniem? Zmieniacie pampersa przed jedzonkiem czy po jedzonku? Ja teraz zmieniam przed jedzeniem, wiem ze po jedzeniu zdazy cos narobic ale jak to robie po jedzeniu i ja tak troche na boczki przerzuce to wlasnie wtedy ulwea. Zkoleji mam wrazenie ze jak nie uleje to sie czasami meczy i wtedy dluzej sie denerwuje ze we snie uleje. Jeszcze mam pytanie. Jak wracamy ze spacerku to mala moze spac i spac i ja sie denerwuje ze mijaja juz 3 godziny i nie jadla - czy powinnam ja wtedy wybudzac? Taj=k sie nauczylismy ze czekamy do 23 na jedzonko - idziemy wszyscy spac Natalka sie budzi o 2 w nocy na jdzonko - idzemy znowu spac (chociaz dzisiaj zrobilam wyjatek bo na paramountchanell lecial film zabawa w Acapulco z elvisem presleyem i nie moglam sie oderwac), pozniej o 5 karmienie i spanie i wstajemy razem z Natalka dopiero okolo 8:30 i tak zaczynamy dzien - takze nie jest zle ;) Nie wiem tylko co zrobie jak Łukasz wroci do pracy
Ja przewijałam przed jedzeniem wlasnie ze względu na ulewanie.Nigdy nie budziłam na karmienia bo dobrze przybierały na wadze.Jedynie w pierwszych dniach życia karmiliśmy regularnie

reklama
Ja brałam heparynę i acard. Acard kazali odstawić w 37 TC a heparynę brałam jeszcze jak na patologii ciąży leżałam, a odstawiłam jakoś tydzień przed CC (wtedy jeszcze nie wiedziałam że będzie CC), ale po cesarce znowu kazali brać przez miesiąc.
hej mi tez kazali brac przez miesiac po CC - a co byo u ciebie wskazaniem? Jaka byla u ciebie morfologia? Bo ja mam za wysokie plytki krwi.

Ja przewijałam przed jedzeniem wlasnie ze względu na ulewanie.Nigdy nie budziłam na karmienia bo dobrze przybierały na wadze.Jedynie w pierwszych dniach życia karmiliśmy regularnie
No wlasnie glownie o to ulewanie mi chodzi dlatego zauwazylam ze jak przewijam przed jedzonkiem to troche omijamy to ulewanie i czkawke. Moja tez ladnie przybiera i wczesniej budzila sie na jedzonko jak robot a teraz zdarza jej sie dluzej pospac. Kochana a jak dlugo u ciebie trwalo to ulewanie - mnie to bardzo stersuje. wiem ze mam u ciebie zaleglosci - obiecuje ze nadrobie ;) @nieagatka matko boska 10 karmien w nocy????? Dla mnie te dwa to wyczyn ;) Przeciez ty wogole nie spalas!!!

Noo acard już kazali odstawić więc nie biorę a heparyna cały czas.
A powedz mi jak po cesarce, miałaś jakieś problemy z karmienia piersią i jak bóle po cc ?
Na początku przez miesiąc dokarmiałam butelką, na dodatek mały miał problem ze złapaniem piersi, jak się potem okazało przez wędzidełko, miał podcięte 2 razy i wisi mi na cycku do teraz, a zaraz kończy 9 miesięcy 🙆

Moja ma 10 miesięcy, wlasnie odstawiona od piersi, udalo sie 10 karmien nocnych zamienic na 3 butelki i juz jest git [emoji16]
Następny etap to zredukowanie butelek, ale to za chwile [emoji16][emoji16]
Za to smoczki dr Brownsa sa super [emoji16]
A u nas cały czas tylko cyc, w nocy co 2 godziny...ale planuje zacząć odstawiać za ok 2 miesiące żeby ominąć butelkę i skończyć przygodę z mlekiem, ale jak wyjdzie nie mam pojęcia....

A jeżeli chodzi o bóle to dla mnie najgorsze były 2-3 pierwsze dni po cc, potem już dużo mniej bolało kolejne 2, a potem już luzik 😉
Ufff muszę nastawić się psychicznie na to.
Jeszcze połóg przejść i będzie z górki myślę.
Noo i poszukać dobrego hematologa do tej mojej zakrzepicy.
Dzięki za info 🙂

reklama
No wlasnie glownie o to ulewanie mi chodzi dlatego zauwazylam ze jak przewijam przed jedzonkiem to troche omijamy to ulewanie i czkawke. Moja tez ladnie przybiera i wczesniej budzila sie na jedzonko jak robot a teraz zdarza jej sie dluzej pospac. Kochana a jak dlugo u ciebie trwalo to ulewanie - mnie to bardzo stersuje. wiem ze mam u ciebie zaleglosci - obiecuje ze nadrobie ;) @nieagatka matko boska 10 karmien w nocy????? Dla mnie te dwa to wyczyn ;) Przeciez ty wogole nie spalas!!!
No nie spalam. Nie polecam.
Ale czego sie nie robi dla kp...
Ja bym nie budzila, tylko przez pierwsze 2tyg powinno sie to robic, bo moga byc spadki cukru. Potem niech spi.
I ja pieluche zmieniałam przed karmieniem, zeby mogla spokojnie jeść. I ja odbijalam, wiaodmo - w nocy nie, ale w dzień staralam sie jak najczęściej.

Do góry