Nic, często przystawiałam go do piersi i jakoś sami poszłoA jakieś środki na pobudzenie laktacji brałaś ?
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Moja w dzien juz jadla tylko raz, nadrabiala w nocy. I tak karmilam dluzej niz zakladalam, ona byl gotowa, ja tez. Poszlo mega sprawnie.A u nas cały czas tylko cyc, w nocy co 2 godziny...ale planuje zacząć odstawiać za ok 2 miesiące żeby ominąć butelkę i skończyć przygodę z mlekiem, ale jak wyjdzie nie mam pojęcia....
Będzie dobrzeUfff muszę nastawić się psychicznie na to.
Jeszcze połóg przejść i będzie z górki myślę.
Noo i poszukać dobrego hematologa do tej mojej zakrzepicy.
Dzięki za info
nieagatka
Najważniejsze to ufac instynktowi i wierzyc, ze robisz to co najlepsze dla Twojego dziecka.Ufff muszę nastawić się psychicznie na to.
Dzięki za info [emoji846]
Reszta jakos pojdzie.
Polog to trudny czas, bo hormony szaleją, brak snu robi swoje. Pozwól sobie na slabosc, nie badz dla siebie za surowa i bedzie dobrze [emoji4]
bazylia128
Hej a ty jakie masz wyniki ze masz stweirdzona zakrzepice? Ja tez mam problem z plytkami krwi i nie wiem co z tym zrobic. Jakie ty masz plytki krwi? Po CC najbardziej boli pionizowanie - to sie nie zdziw. Potem najgorszy 1 dzien - nie potrafilam wstawac - dlugo mi zajmowalo wsawanie z łózka - przyczepilam sobie do poreczy u nog pasek ze szlafroka - pomagalaoUfff muszę nastawić się psychicznie na to.
Dzięki za info
bazylia128
A dlaczego nie odbjalas w nocy - ja sie staram po kazdym karmieniu ale nie zawsze mi to wychodzi. Chociaz dzisiaj juz 3 razy pod rzad odbila Napisz mi prosze bo chce sie upewnic. Dzisiaj Natalka konczy dokladnie 2 tygodnie a na opakowaniu napisane jest 1 - 2 tygodnie 2 miarki - 3 - 4 tygodnie 3 miarki to kiedy dokladnie wprowadzam 3 miarki? Jezzzuuusiie jakie glupie pytania wiem ale ja przy niej naprawde trace rozum i chce sie upewnic PoooommmmooozzzzzzzzNo nie spalam. Nie polecam.
Ale czego sie nie robi dla kp...
Ja bym nie budzila, tylko przez pierwsze 2tyg powinno sie to robic, bo moga byc spadki cukru. Potem niech spi.
I ja pieluche zmieniałam przed karmieniem, zeby mogla spokojnie jeść. I ja odbijalam, wiaodmo - w nocy nie, ale w dzień staralam sie jak najczęściej.
Waleczna36
W 2007 miałam usuwane żylaki lewej kończyny i wycięli mi główna żyle bo miała zakrzep który przesuwał się ku górze i w ostatniej chwili zanim weszł w pachwine udało się wyciąć.Hej a ty jakie masz wyniki ze masz stweirdzona zakrzepice? Ja tez mam problem z plytkami krwi i nie wiem co z tym zrobic. Jakie ty masz plytki krwi? Po CC najbardziej boli pionizowanie - to sie nie zdziw. Potem najgorszy 1 dzien - nie potrafilam wstawac - dlugo mi zajmowalo wsawanie z łózka - przyczepilam sobie do poreczy u nog pasek ze szlafroka - pomagalao
Później zrobiłam, sobie badanie na tromofobie bo wiecznie mnie piekła i czułam uczcie gorąca w tej nodze i mając wyniki wyszedl nieprawidłowy czynnik V Leiden tzn układ heterozygotyczny i MTHFR. Będąc na badaniu prenatalnym Pani Dr wpisała we wskazaniu leczenie u hematologa po porodzie...
Ostatnia edycja:
nieagatka
A dlaczego nie odbjalas w nocy - ja sie staram po kazdym karmieniu ale nie zawsze mi to wychodzi. Chociaz dzisiaj juz 3 razy pod rzad odbila Napisz mi prosze bo chce sie upewnic. Dzisiaj Natalka konczy dokladnie 2 tygodnie a na opakowaniu napisane jest 1 - 2 tygodnie 2 miarki - 3 - 4 tygodnie 3 miarki to kiedy dokladnie wprowadzam 3 miarki? Jezzzuuusiie jakie glupie pytania wiem [emoji23] [emoji23] [emoji106] ale ja przy niej naprawde trace rozum i chce sie upewnic Poooommmmooozzzzzzzz [emoji8][emoji8][emoji8]
Bo karmilam piersia przy ktorej i on i ja zasypialysmy na te 40min do następnego karmienia. Dlatego rzadko w nocy zdazylo sie ja odbijac.
A co do mm to robisz z 3miarek czyli 90ml i widzisz czy wypije czy to dla niej za duzo. Tutaj nie ma reguly. Sa.dzieci, ktore pija malo q często, a sa takie, ktore wypija raz a dobrze i mas spokoj na 3-4h. Probuj, Hippem mozesz karmic na żądanie wiec no stres.
motylek24
Przy kp nigdy nie odbijalam. Starszaka czasami ale rzadko. Moje dzieci rzadko ulewały, zapewne wynikało to z kp, jadły czesto małe porcje.Bo karmilam piersia przy ktorej i on i ja zasypialysmy na te 40min do następnego karmienia. Dlatego rzadko w nocy zdazylo sie ja odbijac.
A co do mm to robisz z 3miarek czyli 90ml i widzisz czy wypije czy to dla niej za duzo. Tutaj nie ma reguly. Sa.dzieci, ktore pija malo q często, a sa takie, ktore wypija raz a dobrze i mas spokoj na 3-4h. Probuj, Hippem mozesz karmic na żądanie wiec no stres.
reklama
katarzyna86
Co prawda nie mam żadnego doświadczenia ciążowego, ale od początku robiłam dla małego playlistę z piosenkami i teraz będąc już na końcówce jak czasami coś tam włączę z tej listy to zaczyna się ruszać, nie wiem może zbieg okoliczności, ale mega uczucie i często też jemu śpiewałam A ja wolę moją mamę i na to reaguje zawsze . Natomiast mój mąż zazwyczaj włącza Kulfon co z ciebie wyrośnie