reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jezuuuu ja nie mialam takiego badania? to jest obowiazkowe? Moze moj lekarz cos przeoczyl? To ja jeszcze nie mam wozka ;) W przyszlym tygodnie chce skompletowac torbe do szpitala. Ja nie moge ostatnio spac i taka bylam czoraj spieta tymi cesarkami, porodami ze Łukasz mnie wzial do samochodu i pojechalismy do szpitala o_O 😂 🤪 U nas napadalo sniegu. A on chcial sprawdzic jak dlugo nam zajmuje dojazd do szpitala. I wiecie ze mnie to troche uspokoilo ;) Smiesznie bylo bo bo to juz kolo 24 bylo. On mowi zee to byla tylko taka jazda probna i ze musimy sie jeszcze przejechac tak kolo godziny 16 - tej. No z zegarkiem w reku wyszlo namniecale 20 minut. Ale jak przyjechalismy to spalam jak dziecko. Tak napoczatku to sa takie babelki chociaz ja to czulam bardziej jak takie muskanie. Mnie tez juz kregoslup nawala jak za dlugo stoje a z koleji posladki jak za dlugo siedze ;) To pochwal sie jak bedziesz po wizycie ;)
HaHaha nie wiem kto u Was jest większym aparatem Ty czy Łukasz😂 a ja dzisiaj zapisałam się na zajecia do szkoły rodzenia w Kołobrzegu i tez tam będę rodzic i już jestem spokojna ❤️❤️ Koszalin to podobno rzeźnia każdy odradza a i do szkoły rodzenia nie zapisują 🥺 wiec będziemy dojeżdżać do Kołobrzegu i mam nadzieje ze wrócą do maja porody rodzinne ❤️❤️

reklama
HaHaha nie wiem kto u Was jest większym aparatem Ty czy Łukasz😂 a ja dzisiaj zapisałam się na zajecia do szkoły rodzenia w Kołobrzegu i tez tam będę rodzic i już jestem spokojna ❤️❤️ Koszalin to podobno rzeźnia każdy odradza a i do szkoły rodzenia nie zapisują 🥺 wiec będziemy dojeżdżać do Kołobrzegu i mam nadzieje ze wrócą do maja porody rodzinne ❤️❤️
Zdecydowanie ja jestem głupsza od Łukasza :o A do tego hisetryczka i panikara ;) Ale jakos sie dopłeniamy zwłaszcza fizycznie 😍 Chociaz ostatnionie ma mowy zebym mu sie dala dotknąć - no chyba ze chce mnie poprzytulac ;) Czyli to badanie o ktorym piszesz to sobie przypominam ze jak lekarz kazal mi dac grupy krwi i oboje z Łukaszem mamy dodatnie to dodatkowych badan nie musimy robic.

Mam grupę krwi ujemna a mąż dodatnia czyli jeśli dziecko ma po mężu dodatnia to będzie konflikt serologiczny. Jeśli wyszłyby przeciwciała to za późno na profilaktykę i immunoglobulina nie przysługuje bo już mój organizm wytwarza przeciwciała przeciw dziecku. Immunoglobuline podaje się tez przy krwawieniu bądź poronieniu
Ok przeoczylam, ze masz konflikt. Nie pomoge. Ja mam Arh+, jedna corka ma te sama grupe krwi, druga Orh- po ojcu. Konfliktu nie bylo.

A powiedzcie czy wasz lekarz wiedząc że jesteście po in vitro tj. znając dokładną datę zapłodnienia dawał wam skierowanie do szpitala na wyznaczony termin porodu czy czekał jeszcze dwa tygodnie na rozwój akcji tak jak przy naturalnych poczeciach? mam tu na myśli ciąże bez żadnych powikłań będących wskazaniem do szybszego rozwiazania😉

U mnie nie było wskazania, ostatnie usg miałam w srode, młody miał się urodzić w piątek, ale ze nic się nie działo dali mi skierowanie na wtorek do szpitala sprawdzić czy łożysko daje rade. Młody przyszedł na świat w niedzielę.

A powiedzcie czy wasz lekarz wiedząc że jesteście po in vitro tj. znając dokładną datę zapłodnienia dawał wam skierowanie do szpitala na wyznaczony termin porodu czy czekał jeszcze dwa tygodnie na rozwój akcji tak jak przy naturalnych poczeciach? mam tu na myśli ciąże bez żadnych powikłań będących wskazaniem do szybszego rozwiazania[emoji6]
Ja miałam wywolanie 40t1d. Powiedzialam, ze boje sie przenoszenia i lekarka powiedziala, ze rozumie i nie robila problemu.

@bazylia128 na stronie homebook.pl sa sliczne inspiracje pokoju dzieciecego.Ja napewno sie zaindpituje na kacik dla dziwcka w sypialni.A ns stronie 4wall.pl sa cufowne-choc drogie tapety.Ja juz dzis mezowi pokaze wybrane przeze mnie-oby nie padl jak zobaczy cene😉

jpdl to mnie przestraszylas ;) U mnie w rodzinie i wszystkie kolezanki tak w 7 miesiacy juz napewno kolo dychy mialy inne newet wiecej ;) Ale to co nie masz apetytu czy tak bardzo sie pilnujesz? U mnie poczatki ciazy to bylo duzo jedzenia ;) Terez jem normalnie, jak kiedys. I skad ta cukrzyca u ciebie? A n iedlugo tlusty czwartek 😍 😍 😍
Wiesz co dużo znajomych mi osób miało cukrzycę w ciąży 🤷🏻‍♀️ niezależnie jak widzę od wagi. Pilnuje się z tym co jem, choć apetyt teraz mam nie powiem. Oczywiście na wszystko co niedozwolone 😅 a tymi pączkami to mi teraz zrobiłaś. No, ale mam nadzieję, że jeszcze kilka tłustych czwartków przede mną 😅 ja to przez prawie pierwsza połowę ciąży jadłam to na co miałam ochotę, bo mdłości dawały się we znaki. W szczególności zupy i wszystko co z ziemniaków np placki ziemniaczane 🤤

reklama
Kochane ja już po badaniach 😉 Marysia rośnie sobie grzecznie. Ułożona pośladkowo narazie. Lekarz dalej się dziwi ze pracuje No ale mysle ze do czasu gdy rozpoczyna się zajecia w szkole rodzenia mogę spokojnie pracować. Później uciekam i poświęcam sobie 2 miesiące na odpoczynek i kompletowanie wyprawki ❤️❤️
Wózek przyszedł i jest przecudowny ❤️❤️❤️ Uwierzycie ze kupiłam wózek nawet nie idąc do sklepu??? Na zdjęciach mi się spodobał i trochę poczytałam o zaletach 😂 ale nie żałuje bo ma wszystko co tylko chciałam i na ten moment dla mnie idealny ale zobaczymy jak będzie podczas użytkowania.
Jak któraś z Was już ma furę to pochwalcie się chętnie bym pooglądała❤️

Do góry