reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a stosujecie u dzieciaków coś przeciw owadom? Jest coś bezpiecznego u niespełna rocznego dziecka?
W smyku był ostatnio spray na bazie samych olejków eterycznych. Kupilam i byl do d... zuzylam juz caly i teraz kupiłam z brossa normalny i tez mam mieszane odczucia czy to cos daje. Komary w tym roku sa jakies zmutowane.

reklama
@Iskra_82 @misis188 myślę że to taki czas marudzenia... U nas sinusoida, czasem zje cała miskę zupy i dociśnie pieczywem, a czasem jedna łyżka i koniec. Wyjątkowo problematyczne, bo w dniu kiedy nie je, pierś idzie co chwilę, a ktoś musi iść do pracy za dwa miesiące i będzie 9 godzin dziennie bez... Jak na razie wytrzyma maksymalnie 5/6 bez, a czasem co 3 dawaj mamo... :-))

Dziewczyny a stosujecie u dzieciaków coś przeciw owadom? Jest coś bezpiecznego u niespełna rocznego dziecka?

U nas na szczęście nie ma komarów, ale byłam przez cały ostatni tydzień u moich rodziców i tam było tego mnóstwo. Moja mama poleciła, żebym posmarowala małą olejkiem waniliowym i nic ją nie ugryzło. Ja się nie posmarowalam i po 10 minutach miałam 7 ugryzien ;) więc szybko wracałam do domu, żeby też się posmarować.

U nas na szczęście nie ma komarów, ale byłam przez cały ostatni tydzień u moich rodziców i tam było tego mnóstwo. Moja mama poleciła, żebym posmarowala małą olejkiem waniliowym i nic ją nie ugryzło. Ja się nie posmarowalam i po 10 minutach miałam 7 ugryzien ;) więc szybko wracałam do domu, żeby też się posmarować.
Racja! Tez o tym ostatnio czytalam, ze dziala. Musze sprobowac [emoji4]

Oo łaaaa [emoji847] Doszły mnie słuchy ,ze to juz!!!
Gratulacje kochana! Cudownie!
My juz tez wyczekujemy i zastanawiamy sie jak synek przyjmie braciszka ale u nas 13 M różnicy wiec liczę na to ,ze nie bedzie zbytnio rozkminial sytuacji [emoji12]
Pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia w komplecie [emoji8]
Dziękujemy:) 13 m to rzeczywiście wiek, gdzie może przyjąć rodzeństwo bez większego buntu:), chociaż nie będzie pewnie zadowolony z podziału uwagi rodziców.
U mnie bunt w rozkwicie, muszę mocno uważać, bo były już zamachy na głowę Marysi:/
Mam nadzieję do zobaczenia, chociaż na razie bez męża nie ruszam na spacery, bo Zosia nam teraz ucieka i traktuje to jako świetną zabawę.

Dziękujemy:) 13 m to rzeczywiście wiek, gdzie może przyjąć rodzeństwo bez większego buntu:), chociaż nie będzie pewnie zadowolony z podziału uwagi rodziców.
U mnie bunt w rozkwicie, muszę mocno uważać, bo były już zamachy na głowę Marysi:/
Mam nadzieję do zobaczenia, chociaż na razie bez męża nie ruszam na spacery, bo Zosia nam teraz ucieka i traktuje to jako świetną zabawę.
Polecam szelki, nam sie fajnie sprawdzily.

reklama
Oooo:). A to taki do ciasta waniliowy??? I czy na muchy też działa, bo tych wiecej niż komarów i zawsze się jakaś skitra na noc, żeby o 5 rano człowieka wk....:angry:

Do góry