reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a stosujecie u dzieciaków coś przeciw owadom? Jest coś bezpiecznego u niespełna rocznego dziecka?
W smyku był ostatnio spray na bazie samych olejków eterycznych. Kupilam i byl do d... zuzylam juz caly i teraz kupiłam z brossa normalny i tez mam mieszane odczucia czy to cos daje. Komary w tym roku sa jakies zmutowane.

reklama
@Iskra_82 @misis188 myślę że to taki czas marudzenia... U nas sinusoida, czasem zje cała miskę zupy i dociśnie pieczywem, a czasem jedna łyżka i koniec. Wyjątkowo problematyczne, bo w dniu kiedy nie je, pierś idzie co chwilę, a ktoś musi iść do pracy za dwa miesiące i będzie 9 godzin dziennie bez... Jak na razie wytrzyma maksymalnie 5/6 bez, a czasem co 3 dawaj mamo... :-))

Dziewczyny a stosujecie u dzieciaków coś przeciw owadom? Jest coś bezpiecznego u niespełna rocznego dziecka?

U nas na szczęście nie ma komarów, ale byłam przez cały ostatni tydzień u moich rodziców i tam było tego mnóstwo. Moja mama poleciła, żebym posmarowala małą olejkiem waniliowym i nic ją nie ugryzło. Ja się nie posmarowalam i po 10 minutach miałam 7 ugryzien ;) więc szybko wracałam do domu, żeby też się posmarować.

U nas na szczęście nie ma komarów, ale byłam przez cały ostatni tydzień u moich rodziców i tam było tego mnóstwo. Moja mama poleciła, żebym posmarowala małą olejkiem waniliowym i nic ją nie ugryzło. Ja się nie posmarowalam i po 10 minutach miałam 7 ugryzien ;) więc szybko wracałam do domu, żeby też się posmarować.
Racja! Tez o tym ostatnio czytalam, ze dziala. Musze sprobowac [emoji4]

Oo łaaaa [emoji847] Doszły mnie słuchy ,ze to juz!!!
Gratulacje kochana! Cudownie!
My juz tez wyczekujemy i zastanawiamy sie jak synek przyjmie braciszka ale u nas 13 M różnicy wiec liczę na to ,ze nie bedzie zbytnio rozkminial sytuacji [emoji12]
Pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia w komplecie [emoji8]
Dziękujemy:) 13 m to rzeczywiście wiek, gdzie może przyjąć rodzeństwo bez większego buntu:), chociaż nie będzie pewnie zadowolony z podziału uwagi rodziców.
U mnie bunt w rozkwicie, muszę mocno uważać, bo były już zamachy na głowę Marysi:/
Mam nadzieję do zobaczenia, chociaż na razie bez męża nie ruszam na spacery, bo Zosia nam teraz ucieka i traktuje to jako świetną zabawę.

Dziękujemy:) 13 m to rzeczywiście wiek, gdzie może przyjąć rodzeństwo bez większego buntu:), chociaż nie będzie pewnie zadowolony z podziału uwagi rodziców.
U mnie bunt w rozkwicie, muszę mocno uważać, bo były już zamachy na głowę Marysi:/
Mam nadzieję do zobaczenia, chociaż na razie bez męża nie ruszam na spacery, bo Zosia nam teraz ucieka i traktuje to jako świetną zabawę.
Polecam szelki, nam sie fajnie sprawdzily.

reklama
Oooo:). A to taki do ciasta waniliowy??? I czy na muchy też działa, bo tych wiecej niż komarów i zawsze się jakaś skitra na noc, żeby o 5 rano człowieka wk....:angry:

Do góry