reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Istnieje szansa, ze jak wymiotuje po jedzeniu to z przejedzenia? Jaka ilosc mleka wypija?
Bo wymiotami przy histerii sie nie przejmuj, bardzo duzo dzieci na pewnym etapie tego probuje.
Nie wiem czemu, ale ja bym szukala w kierunku refluksu. Tak mi sie jako pierwsze nasuwa.
Z przejedzenia nie ma mowy. Kiedyś mi pięknie jadała bo 180 ml mleczka potrafiła zjeść a teraz je po 50 ml przy tym ząbkowaniu wiec .... I to nie zawsze zwróci tylko czasem jak coś się jej nie spodoba. :)

reklama
Dziewczyny, jutro idziemy na pierwszą dawkę szczepienia przeciwko meningokokom (Bexsero) i trochę się boję. Czy wasze dzieci miały jakieś niepożądane objawy po tym szczepieniu?
U nas 1 dawka tej szczepionki to straszny ból nogi nie ruszyła nią tydzień ( taka jakby bezwładna ta noga była)
2 I 3 dawka ok ( podałam paracetamol na godzinę przed)
Więcej żadnych objawów

Moja Anastazja niedługo będzie miała 2 dawkę Bexero i pamiętam po 1 dawce na nóżce był dość duży guzek w miejscu szczepienia, jakoś mocno przy dotyku jej nie bolał a po tygodniu się wchłonął. Pediatra mówiła, że tak może się zdarzyć i żeby nie panikować. Faktycznie, zniknął i innych objawów nie było :)
Mogę się Wam od razu pochwalić - moja Anastazja ma dwie jedynie na dole, na górze wybiła się jedna jedynka i jedna dwójka i teraz idą: ostatnia jedynka i druga górna dwójka :)
Moja ma 2lata i jeszcze jej na to nie szczepilam (wszytskie inne szczepienia ma). Zrobie to po wakackach. Ale pamietam, ze Ewunka pisala, ze jej Mercele noga bolala przez tydzien po tym szczepieniu. No i z tego co wiem goraczka nawet kilkudniowa tez jest standardem.
U nas 1 dawka tej szczepionki to straszny ból nogi nie ruszyła nią tydzień ( taka jakby bezwładna ta noga była)
2 I 3 dawka ok ( podałam paracetamol na godzinę przed)
Więcej żadnych objawów

Dzięki dziewczyny za odzew.
Szczepilismy jednak Nimenrixem, bo dzisiaj nie było naszej pani pediatry i ta druga powiedziała nam, żeby poczekać z Bexsero 2.5 tyg aż Mała ukończy 3 miesiące, bo wtedy jest schemat 2+1, jakbyśmy dzisiaj szczepili to wtedy jest schemat 3+1. Zawsze to jedno klucie mniej... Szkoda, że nasza pediatra nam o tym nie powiedziała to byśmy sobie darowali dzisiejszą wizytę.
@Ewunka to trochę przerażające z tą nóżka, bo gorączka lub opuchlizna na nozce to jest coś o czym wspomina pediatra i pielęgniarka w zabiegowym, o innych reakcjach nie i ja bym pewnie spanikowala...

Dzięki dziewczyny za odzew.
Szczepilismy jednak Nimenrixem, bo dzisiaj nie było naszej pani pediatry i ta druga powiedziała nam, żeby poczekać z Bexsero 2.5 tyg aż Mała ukończy 3 miesiące, bo wtedy jest schemat 2+1, jakbyśmy dzisiaj szczepili to wtedy jest schemat 3+1. Zawsze to jedno klucie mniej... Szkoda, że nasza pediatra nam o tym nie powiedziała to byśmy sobie darowali dzisiejszą wizytę.
@Ewunka to trochę przerażające z tą nóżka, bo gorączka lub opuchlizna na nozce to jest coś o czym wspomina pediatra i pielęgniarka w zabiegowym, o innych reakcjach nie i ja bym pewnie spanikowala...
Marcys też miała schemat 2 +1
Nie ma co panikowac to dla jej dobra .

Chyba masz jednak rację, że ona tak wymusza... hmm tylko jak jej powtarzać że tak nie można ? Za którymś razem zaczai ?
Może wcale nie zaczaić... to tak jak z płaczem... jak chce to muszę mieć ;) mi osobiście tylko raz zwymiotowało dziecko w przedszkolu ze swojegochce... nie kecleciałam do niego i nie panikowałam... tylko powiedziałam jak już było po ze to i tak nic nie pomoże tak nie można itp. Ale wiesz to starsze dziecko było więc trochę więcej rrozumiało..Ale w domu mieli z nim sensację...pokręcili głową na nie albopodnieśli głos a ten już krzyczał że nie dobrze mu i zmuszał się do wymiotów... ma 7 lat teraz i dalej robi co chce , bo przecież będzie wymiotował :oo2:

Moja Anastazja niedługo będzie miała 2 dawkę Bexero i pamiętam po 1 dawce na nóżce był dość duży guzek w miejscu szczepienia, jakoś mocno przy dotyku jej nie bolał a po tygodniu się wchłonął. Pediatra mówiła, że tak może się zdarzyć i żeby nie panikować. Faktycznie, zniknął i innych objawów nie było :)
Mogę się Wam od razu pochwalić - moja Anastazja ma dwie jedynie na dole, na górze wybiła się jedna jedynka i jedna dwójka i teraz idą: ostatnia jedynka i druga górna dwójka :)
Ale super:). U nas od 1,5 m-ca dwie dolne jedynki i dziś zobaczyłam że górna dwójka się przebija. A pcha do buzi wszystko niemiłosiernie, jakby wszystkie naraz miały wyjść :o .

Babki jak bylo u Was z jedzeniem? Hubek zaraz skonczy 11 m-cy i stal sie okropnie wybredny. Nie ma mowy zeby go karmić, jeść lyzeczka nie umie-wczoraj wylal na siebie cała zupe, owocki uwielbia ale z obiadami jest ciężko bo je tylko ziemniaki i marchewkę a na prawde kombinuje z jedzeniem. Raz ma miesko gotowane, innym razem jakies klopsiki, pierogi, pyzy i nic. Od razu zrzuca na ziemie wszystko poza ziemniakiem i marchewka.

reklama
Babki jak bylo u Was z jedzeniem? Hubek zaraz skonczy 11 m-cy i stal sie okropnie wybredny. Nie ma mowy zeby go karmić, jeść lyzeczka nie umie-wczoraj wylal na siebie cała zupe, owocki uwielbia ale z obiadami jest ciężko bo je tylko ziemniaki i marchewkę a na prawde kombinuje z jedzeniem. Raz ma miesko gotowane, innym razem jakies klopsiki, pierogi, pyzy i nic. Od razu zrzuca na ziemie wszystko poza ziemniakiem i marchewka.
U mnie Marcelina je praktycznie wszystko, ale ona jest bardzo ciekawa i chce próbować nowych smakow. Normalnie je obiady takie jak nasze. Łyżeczką i widelcem chce, ale srednio jej to idzie najczesciej wywala. Sniadanko je najczesciej kanapeczki i ją sadzam na kanapie talerzyk plastikowy miedzy nogi, chleb pokrojony na kawalki i je sama. Bardzo to lubi. Moze dac mu wiecej samodzielnosci, bedzie miał radoche. Dziś botwinka była i zjadla ze smakiem. Nie ukrywam ze też sie głowie nad jedzeniem bo bardziej z mysla o niej gotuje. 20190618_110831.jpg20190618_110814.jpgpozdrowionka dla Hubcia.

Do góry