reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moja miała taki miesiąc, że co godzinę pobudka. Myślę marne pocieszenie, ale od miesiąca śpi w swoim pokoju, w swoim łóżku i wygląda to z dnia na dzień lepiej. Wczoraj zasnęła o 20:30 i karmienie tylko o 4 rano :-) systematycznie było ich coraz mniej
Pamiętam jak pisałaś o tych pobudkach a teraz taka zmiana az pozytywnie zazdroszcze :D wcześniej nie wierzyłam w te skoki rozwojowe ale po kolejnej nocy z pobudka co 30-40 minut bez powodu wchodzę i czytam i wszytko się zgadza wiek i umiejętności tylko się już boję przyszłego skoku który może trwać nawet parę tygodni :o

reklama
Dziewczyny ja mam do was takie pytanie: wczoraj byłam na tej cytologii i lekarz mi powiedział że robienie cytologii gdy karmi się piersią zupełnie mija się z celem i wynik może nie być Miarodajny:errr: poza tym pytał czy już miałam okres i był zaskoczony że u mnie już jest po drugiej miesiączce:o czy masz jakieś informacje na ten temat?
Mi dr kazała przyjść na cytologię w maju mimo że wiedziała, że zamierzam karmić rok. Więc nie wiem o co chodzi z tą niemiarodajnością.

Mi pediatra mowila, ze jak przejedziesz reka po miejscu gdzie sa kroski i one zbikaja i zaraz sie pojawiaja to znaczy, ze sa powierzchowne i ze to nic takiego.
Marcelina ma AZS lekkie ma relacje skórne po wszystkim i niczym. .... nie da się tego wyłapać bo reakcja czasem jest natychmiastowa a czasem po 3 dniach i nie wiadomo czy plamy są po tym co zjadła teraz czy 3 dni temu. ...
Nawilzac, nawilzac ,nawilzac jeśli skóra popeka i zacznie krwawic wtedy dopiero sterydy.
Dzieci z BMK bardzo często mają reakcjie skórne powiązane z jedzeniem, dotykiem, powietrzem. ...
Testy alergiczne. ...hmmm mnie powiedziała ze poniżej 3 lat wogole nic a nic nie powiedzą.
Må też nieumiejętność przyswajania fruktozy i laktozy ( bez badań ) porostu są owoce po których zjedzeniu ( kiwi, pomarańcz, śliwka, ) powodują że kupa jest bardzo kwaśna i pupa robi się czerwona -za dużo błonnika i problem z fruktoza. Nie pozostaje nic jak czekać aż zacznie organizm pracować "normalnie " Po 3 rż ponoć będzie inaczej :D:D:D
Smarować smarować smarować sterydy tylko w ostateczności to nasze zalecenia.

Mi dr kazała przyjść na cytologię w maju mimo że wiedziała, że zamierzam karmić rok. Więc nie wiem o co chodzi z tą niemiarodajnością.
Jeżeli już cytologia to ta" nowa " płynna. Klasyczna często fauszuje wyniki.
Według badań, przeprowadzonych przez Asian Pacific Journal of Cancer Prevention na 1206 kobietach, które miały porównać klasyczną cytologię i cytologię płynną, ta druga okazała się mieć większą czułość, większą swoistość i większą dokładność, natomiast cytologia konwencjonalna, odnosząc się do rezultatów badań, daje więcej wyników fałszywie dodatnich oraz więcej wyników fałszywie ujemnych niż nowa metoda wykorzystująca podłoże płynne.
Przy zastosowaniu cytologii jednowarstwowej możliwe jest również wykonanie dodatkowych badań, używając tej samej próbki, pozwalających na wykrycie takich bakterii jak Chlamydia trachomatis, czy wirusa brodawczaka ludzkiego (HPV) i wirusa opryszczki (HSV).
Wskazania do wykonania LBC są takie same jak wskazania do wykonania klasycznej cytologii. Oznacza to, że badanie powinno być wykonywane regularnie, w ustalonych z lekarzem ginekologiem, odstępach czasu. Badanie nie powinno być wykonywane podczas miesiączki, najchętniej jest ono przeprowadzane między dziesiątym, a dwudziestym dniem cyklu. Do LBC należy przygotować się w taki sam sposób, jak do cytologii klasycznej, to znaczy, że cztery dni przed należy powstrzymać się od używania tamponów, czy leków dopochwowych, a przed samym badaniem nie należy współżyć.

Marcelina ma AZS lekkie ma relacje skórne po wszystkim i niczym. .... nie da się tego wyłapać bo reakcja czasem jest natychmiastowa a czasem po 3 dniach i nie wiadomo czy plamy są po tym co zjadła teraz czy 3 dni temu. ...
Nawilzac, nawilzac ,nawilzac jeśli skóra popeka i zacznie krwawic wtedy dopiero sterydy.
Dzieci z BMK bardzo często mają reakcjie skórne powiązane z jedzeniem, dotykiem, powietrzem. ...
Testy alergiczne. ...hmmm mnie powiedziała ze poniżej 3 lat wogole nic a nic nie powiedzą.
Må też nieumiejętność przyswajania fruktozy i laktozy ( bez badań ) porostu są owoce po których zjedzeniu ( kiwi, pomarańcz, śliwka, ) powodują że kupa jest bardzo kwaśna i pupa robi się czerwona -za dużo błonnika i problem z fruktoza. Nie pozostaje nic jak czekać aż zacznie organizm pracować "normalnie " Po 3 rż ponoć będzie inaczej :D:D:D
Smarować smarować smarować sterydy tylko w ostateczności to nasze zalecenia.
Mi wlasnie na to ptzepisala masc ze sterydem i jak se poczytalam to nie chce widzieć na oczy tego dziadostwa

reklama
Do góry