reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
tzn? No Martyna od 2 tygodni już się obraca z pleców na brzuszek i jakiś dłuższy czas "kręci się" np w łóżeczku, że nagle znajduje ją w poprzek.
Moja Anastazja przewraca się z plecków na Brzuszek ale tylko przez jeden Boczek tak robi i jeszcze nie wraca z brzuszka na plecy i jakoś tak trochę pełza po macie ale też nie za dużo:oo: A jak to wygląda u ciebie? czy dziecko prawie pięciomiesięczne powinno być bardziej „obrotowe” :biggrin2:
No właśnie nie wiem jak powinno być, a Jasiek obracać się nie chce:(. Jak jest na plecach to ciągnie się za stopy i próbuje ściągnąć skarpetki żeby je zjeść, a jak jest na brzuchu to lata na pępku (nogi do góry, ręce szeroko w górze i ćwiczy równowagę). Leniuszek z niego, albo mama go za bardzo wyręcza i nie czuje potrzeby.

No właśnie nie wiem jak powinno być, a Jasiek obracać się nie chce:(. Jak jest na plecach to ciągnie się za stopy i próbuje ściągnąć skarpetki żeby je zjeść, a jak jest na brzuchu to lata na pępku (nogi do góry, ręce szeroko w górze i ćwiczy równowagę). Leniuszek z niego, albo mama go za bardzo wyręcza i nie czuje potrzeby.
Daj mu czas przyjdzie dzień w którym zaskoczy Cię jak się zacznie obracać. Mój nie chciał nawet na bok. Przyszedł dzień że w ta i w drugą. Następnego dnia już na boki się sam wyginal A teraz się obraca na brzuch ale słabo mu idzie w drugą stronę. Skoro ciągnie stopy to jest na dobrej drodze do przewrotu na boczek. Mój cyckal założone skarpetki na stopę. Trochę wyciagnal i sięgnął. Musisz mieć na uwadze że każde dziecko ma swój własny rytm. Moj Siostrzeniec siedział na swoje 6 miesięcy. Męża siostrzeniec dopiero na 8 i to jeszcze słabo. Dla nich jeden dzień to kamień milowy w ich krótkim życiu.

Stawiam na marchewkę bo 3dni byl tylko cyc z butla. Dzis doszła marchewka i ta dam. Na zdjęciu widać jakby całe plecy były w krokach. Wyszlo to co widać z prawej strony takie czerwone i wkoło szyi z przodu i z tylu krostki
IMG_20190215_202529.jpg

reklama
Do góry