reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny odnośnie uczulenia na krowie mleko. Dziś byłam u pediatry, mówił że takie uczulenie z reguły objawia się szorstką skórą na policzku (od ucha w stronę kącika ust). Wtedy trzeba odstawić nabiał i mięso wołowe. U nas póki co kupy są i to parę dziennie. Mam nadzieję że delicol pomoże na łatwiejsze wyjście:)

Moja Zośka niczego takiego na buźce nie ma a jak wprowadzam jej za dużo tego białka od razu jest prężenie i bóle brzuszka. [emoji22] moim zdaniem u każdego malucha inaczej się to objawia [emoji6]

reklama
Dziewczyny odnośnie uczulenia na krowie mleko. Dziś byłam u pediatry, mówił że takie uczulenie z reguły objawia się szorstką skórą na policzku (od ucha w stronę kącika ust). Wtedy trzeba odstawić nabiał i mięso wołowe. U nas póki co kupy są i to parę dziennie. Mam nadzieję że delicol pomoże na łatwiejsze wyjście:)
Jest kupa jest dobrze :)
Moja Marcelina ma nietolerancjie mleka krowiego ktora wyszla jej z krwi chyba tylko tak da się to sprawdzić .Nie miała wysypki tylko wrzeszczała po posilku jakby ja wrzatkiem lali .....i to zaczeło sie gdzieś ok 3 mż
Większość z tych alergi ktore powoduje krwawienie w przewodzie pokarmowym i ból brzucha ustępuje po 9 mż .
Niektóre dzieciaki maja problem z trawieniem białka i boli je brzuszek .

Kurczę mój synek ma właśnie taka szóstka skórę

Dziewczyny a czy wasze dzieci tez jedzą baaaardzo nieregularnie? Chciałabym żeby Nastka jadła co te 3h ale o ile wczoraj wisiała na mnie kilka godzin tak dzisiaj je bardzo niewiele... budzi sie, pociamka 5 min i sen... dlaczego tak? Macie na to jakieś sposoby bo mam wrażenie ze ona jest cały dzien głodna :(
Śliczna :)

Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które używają bujaczka Tiny Love. Kiedy sadzałyście w nim dzieciaczki? Moja za niedługo nie zmieści się na leżąco i tak się zastanawiam kiedy mogę ja posadzić.

Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które używają bujaczka Tiny Love. Kiedy sadzałyście w nim dzieciaczki? Moja za niedługo nie zmieści się na leżąco i tak się zastanawiam kiedy mogę ja posadzić.
Ja mojej podnioslam go na pollezenie jak skonczyla 3 miesiace, a na ten kolejny chyba jak miala gdzies ponad 5. A potem musialam juz lezaczek sprzedac bo zaczela kombinowac, zeby z niego wyjsc [emoji12][emoji23]

Też tak tłumacze mojej przeżywającej mamie ktôra mówi a ucz smaków, a bo będzie niejadek itd. Ty jak miałaś 2mce to biszkopty maczane w herbacie jadłaś takie wywody mojej kochanej mamusi. Włosów z głowy nie rwe z tego powodu że nie chce, teraz tak robie przerwe.
Kiedyś to były czasy. Pamiętam jak moja babcia (zawsze miała ciekawe pomysły) wciskała mojej kuzynce miesięcy ok. 9 smażonego schabowego. Moja matka prawie zawału dostała. Pamiętam to chociaż miałam 6 lat.
Dzieci mają swoje fazy, moja jako brzdąc jadła wszystko, co jej podawałam a później zaczęła w wieku ok. 4 lat wybrzydzać. Teraz znowu się otwiera na nowe smaki, ostatnio ma manię na ogórki kiszone. Ogólnie je już sporo warzyw i to takich za którymi dzieci rzekomo nie przepadają typu brukselka, szpinak, kapusta kiszona itd. Jednak z dzieckiem trzeba się przygotować na góry i doliny z jedzeniem i stać na stanowisku, że nic na siłę i nikomu nie pozwalać futrować dziecka na siłę. Moja po okresie bycia pulpecją zaliczyła 3 lata chudości. Dalej jest chudziutka ale przynajmniej je. Nie ma problemu ze zdrowiem, nie choruje często i nie umiera, więc jej nie zagłodziłam. Bądźcie silne dziewczyny. [emoji8]

reklama
Kiedyś to były czasy. Pamiętam jak moja babcia (zawsze miała ciekawe pomysły) wciskała mojej kuzynce miesięcy ok. 9 smażonego schabowego. Moja matka prawie zawału dostała. Pamiętam to chociaż miałam 6 lat.
Dzieci mają swoje fazy, moja jako brzdąc jadła wszystko, co jej podawałam a później zaczęła w wieku ok. 4 lat wybrzydzać. Teraz znowu się otwiera na nowe smaki, ostatnio ma manię na ogórki kiszone. Ogólnie je już sporo warzyw i to takich za którymi dzieci rzekomo nie przepadają typu brukselka, szpinak, kapusta kiszona itd. Jednak z dzieckiem trzeba się przygotować na góry i doliny z jedzeniem i stać na stanowisku, że nic na siłę i nikomu nie pozwalać futrować dziecka na siłę. Moja po okresie bycia pulpecją zaliczyła 3 lata chudości. Dalej jest chudziutka ale przynajmniej je. Nie ma problemu ze zdrowiem, nie choruje często i nie umiera, więc jej nie zagłodziłam. Bądźcie silne dziewczyny. [emoji8]
Swieta prawda [emoji1]
Przyznam szczerze, ze jak o biszkopcie z herbata dla 2 miesieczniaka przeczytalam to mnie zeslabilo, no ale coz. Schabowy tez jest mocny [emoji23][emoji23]
Tak jak mowisz, nie dac sie zwariowac i puszczac kolo uszu zlote rady starszego pokolenia...

Do góry