reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Swieta prawda [emoji1]
Przyznam szczerze, ze jak o biszkopcie z herbata dla 2 miesieczniaka przeczytalam to mnie zeslabilo, no ale coz. Schabowy tez jest mocny [emoji23][emoji23]
Tak jak mowisz, nie dac sie zwariowac i puszczac kolo uszu zlote rady starszego pokolenia...
Ja się im nie dziwię, bo skąd mogły wiedzieć? My mamy teraz nieograniczony dostęp do wiedzy a i tak często jesteśmy zagubione. Tak więc trzeba im wybaczyć a co najmniej nie słuchać i robić swoje. [emoji4]

reklama
Zapasy przy blizniakach ale czad :):Dja ledwo 50% dla 1 uciagnełam :surprised:Gratuluje
Przyznam się że poza tym niewiele robię. Obiad gotuje mać 3 razy w tygodniu, nie sprzątam:p Laktator to mój cień. Mam wrażenie że cały czas ściągam... nie wiem skąd bierze się mleko. Serio. Mam tak mały biust że nigdy byś się nie spodziewała że karmię dwójkę dzieci

Ostatnia edycja:
Przyznam się że poza tym niewiele robię. Obiad gotuje mać 3 razy w tygodniu, nie sprzątam:p Laktator to mój cień. Mam wrażenie że cały czas ściągam... nie wiem skąd bierze się mleko. Serio. Mam tak mały biust że nigdy byś się nie spodziewała że karmię dwójkę dzieci
Jakie niewiele?! Moja droga zajmujesz sie dwojka maluchow i karmisz je wlasnym mlekiem!! Obiad czy sprzatanie to pikus. Mozesz byc z siebie dumna [emoji106][emoji1]

Właśnie nie mam sama jak tego sprawdzić. Położna przychodzi jutro z waga ale ja tej położnej nie ufam.. jakoś jako człowiek nie pasuje mi.. a czy ważenie siebie z dzieckiem a potem tylko siebie jest miarodajne - różnica wagi jako waga anastazji? Bo jedynie zwykła wagę łazienkowa w domu mam...
Ja ważę dziecko co tydzien na wadze dla niemowlat, poniewaz u nas były słabe przyrosty. Dzieci różnie jedza jednego dnia więcej innego dnia mniej, może też jej rosnąć zapotrzebowanie i Cię stymuluje. U nas 7.5 tyg i nadal wiszenie przy piersi, podobno ma prawo się tak dziać do 3 msc.

Ile razy ściągasz w ciągu dnia? Podziwiam wszystkie matki kpi ja tez juz nie mogę patrzeć na laktator, nadal próbuje się stymulować. Ciesz się macierzyństwem i nie przejmuj się otoczeniem, są matki kpi przez kilkanaście miesiecy. Zobaczysz ile dasz rade fizycznie i psychicznie. Myślę, że nie ma co się sugerować znajomymi.

reklama
Do góry