reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Na piersi moze byc kupa przy kazdym karmieniu, a moze byc raz na tydzien. O. Ile to nie znamion zatwardzenia lub biegunki to i tak i tak jest OK. Jak sie niestety szybko przekonasz, na nic (w "obsludze dziecka") nie ma.jednej odpowiedzi ani jasnej rady [emoji12]
No mój na cycu i z kupa problem dziś 4 dzień i narazie nie ma A od 3 płacze pręży się czasami aż krzyczy dziś dużo śpi.Masujemy baczki czasami idą spore ale kupy dalej brak.Jak w końcu ja zrobi będzie u nas naprawdę swieto

No mój na cycu i z kupa problem dziś 4 dzień i narazie nie ma A od 3 płacze pręży się czasami aż krzyczy dziś dużo śpi.Masujemy baczki czasami idą spore ale kupy dalej brak.Jak w końcu ja zrobi będzie u nas naprawdę swieto
Moj tez sie strasznie prezy. Za kazdym razem prZed ranna pobudka jest jakis kwadrans stekow ponieszanych ze spaniem. Dzis mamy wizyte u lekarza to zobacYmy co powie. Dzis tez mam spotkanie z doradcą laktacyjnym w sprawie mojej piesi to tez jej o tym powiem

Nie pamietam ile ma Twoj maluszek, ale chyba calkiem malenki jest, prawda?
Bo moglabys odrobinke (5-10ml) cieplej wody mu podac, moze pomogloby jelitkom. Ja moja kladlam sobie na kolanach, ktore zginalam i ona lezala tak, opierajac swoje nozki o moj brzuch (uginala je i przyciagala do brzuszka) i tak robila kupke, bo bylo jej latwiej. Robilam tak, bo tez byla jedna na 3 dni i z wysilkiem, a tak bylo jej latwiej.

Nie pamietam ile ma Twoj maluszek, ale chyba calkiem malenki jest, prawda?
Bo moglabys odrobinke (5-10ml) cieplej wody mu podac, moze pomogloby jelitkom. Ja moja kladlam sobie na kolanach, ktore zginalam i ona lezala tak, opierajac swoje nozki o moj brzuch (uginala je i przyciagala do brzuszka) i tak robila kupke, bo bylo jej latwiej. Robilam tak, bo tez byla jedna na 3 dni i z wysilkiem, a tak bylo jej latwiej.
2 miesiące za 2 dni.Malutki pije herbatkę koperkowa rumiankowa masujemy zginęły nóżki a przy masowaniu dotykając brzuszka oczywiście twardy i placz tak jakby bardziej to bolało jak dotykam.

2 miesiące za 2 dni.Malutki pije herbatkę koperkowa rumiankowa masujemy zginęły nóżki a przy masowaniu dotykając brzuszka oczywiście twardy i placz tak jakby bardziej to bolało jak dotykam.
A masujesz w ksztalcie literki U zgodnie z ruchem wskazowek zegara?
Ostroznie z herbatka koperkowa...

Wyniki badań przeprowadzonych nad estragolem, naturalną substancją zawartą w ziarnach kopru (także w herbatkach na jego bazie), wykazują, że jest to substancja rakotwórcza i genotoksyczna. Badanie przeprowadzone przez włoski Narodowy Instytut Badań nad Żywnością i Żywieniem (INRAN), a opublikowane w 2010 r. w „Food and Chemical Toxicology”, objęło dostępne na rynku włoskim produkty do przygotowywania naparów z kopru (torebek do zaparzania, herbatek rozpuszczalnych, ziaren). Okazało się, że „Poziom estragolu jest zbyt wysoki, by móc uznać spożycie naparów za bezpieczne, przynajmniej w przypadku noworodków”. Podobną opinię wydała europejska agencja EMEA, która zajmuje się naukową oceną leków. Według niej spożywanie naparów z kopru włoskiego przez dzieci do czwartego roku życia nie jest wskazane bez konsultacji z pediatrą.

Dziewczyny o ile juz zasięgnełam Waszej rady w postaci szczotki dla dziecka tak dzis w rossmanie kupiłam aspirator do nosek, taka gruszkę. Znacie? Macie jakieś opinie? Nie wiem czy bedzie dobra, jest w rossmanie w promocji i dlatego wpadła mi w oko... chciałam kolory czerwonie ale juz mamusie inne mi wykupiły i mój berbeć płci żeńskiej ma niebieskie
Ja mam podobny aspirator i jak dla mnie jest o kant d... Ale może dla innych ok.

Hej dziewczyny. Co prawda nie udzielałam się tu długo, ale chciałam się z Wami podzielić, że nasza Michalinka jest już z nami na świecie. Przyszła na świat 29.08 o godz 23.38 poprzez cc w 38 tygodniu. Jesteśmy już w domu i staramy się się od uczyć. Mała wisi na cycku, śpi i robi kupy. Ot życie noworodka [emoji4] pozdrawiamy forumowe ciocie [emoji846]
Gratulacje:)

reklama
A masujesz w ksztalcie literki U zgodnie z ruchem wskazowek zegara?
Ostroznie z herbatka koperkowa...

Wyniki badań przeprowadzonych nad estragolem, naturalną substancją zawartą w ziarnach kopru (także w herbatkach na jego bazie), wykazują, że jest to substancja rakotwórcza i genotoksyczna. Badanie przeprowadzone przez włoski Narodowy Instytut Badań nad Żywnością i Żywieniem (INRAN), a opublikowane w 2010 r. w „Food and Chemical Toxicology”, objęło dostępne na rynku włoskim produkty do przygotowywania naparów z kopru (torebek do zaparzania, herbatek rozpuszczalnych, ziaren). Okazało się, że „Poziom estragolu jest zbyt wysoki, by móc uznać spożycie naparów za bezpieczne, przynajmniej w przypadku noworodków”. Podobną opinię wydała europejska agencja EMEA, która zajmuje się naukową oceną leków. Według niej spożywanie naparów z kopru włoskiego przez dzieci do czwartego roku życia nie jest wskazane bez konsultacji z pediatrą.
Kurczę już mu nie będę dawać jej u co jeszcze odkryją w głowie się nie miesci
Masujemy wtedy pierdzi czasami i tyle

Do góry