reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Na piersi moze byc kupa przy kazdym karmieniu, a moze byc raz na tydzien. O. Ile to nie znamion zatwardzenia lub biegunki to i tak i tak jest OK. Jak sie niestety szybko przekonasz, na nic (w "obsludze dziecka") nie ma.jednej odpowiedzi ani jasnej rady [emoji12]
No mój na cycu i z kupa problem dziś 4 dzień i narazie nie ma A od 3 płacze pręży się czasami aż krzyczy dziś dużo śpi.Masujemy baczki czasami idą spore ale kupy dalej brak.Jak w końcu ja zrobi będzie u nas naprawdę swieto

No mój na cycu i z kupa problem dziś 4 dzień i narazie nie ma A od 3 płacze pręży się czasami aż krzyczy dziś dużo śpi.Masujemy baczki czasami idą spore ale kupy dalej brak.Jak w końcu ja zrobi będzie u nas naprawdę swieto
Moj tez sie strasznie prezy. Za kazdym razem prZed ranna pobudka jest jakis kwadrans stekow ponieszanych ze spaniem. Dzis mamy wizyte u lekarza to zobacYmy co powie. Dzis tez mam spotkanie z doradcą laktacyjnym w sprawie mojej piesi to tez jej o tym powiem

Nie pamietam ile ma Twoj maluszek, ale chyba calkiem malenki jest, prawda?
Bo moglabys odrobinke (5-10ml) cieplej wody mu podac, moze pomogloby jelitkom. Ja moja kladlam sobie na kolanach, ktore zginalam i ona lezala tak, opierajac swoje nozki o moj brzuch (uginala je i przyciagala do brzuszka) i tak robila kupke, bo bylo jej latwiej. Robilam tak, bo tez byla jedna na 3 dni i z wysilkiem, a tak bylo jej latwiej.

Nie pamietam ile ma Twoj maluszek, ale chyba calkiem malenki jest, prawda?
Bo moglabys odrobinke (5-10ml) cieplej wody mu podac, moze pomogloby jelitkom. Ja moja kladlam sobie na kolanach, ktore zginalam i ona lezala tak, opierajac swoje nozki o moj brzuch (uginala je i przyciagala do brzuszka) i tak robila kupke, bo bylo jej latwiej. Robilam tak, bo tez byla jedna na 3 dni i z wysilkiem, a tak bylo jej latwiej.
2 miesiące za 2 dni.Malutki pije herbatkę koperkowa rumiankowa masujemy zginęły nóżki a przy masowaniu dotykając brzuszka oczywiście twardy i placz tak jakby bardziej to bolało jak dotykam.

2 miesiące za 2 dni.Malutki pije herbatkę koperkowa rumiankowa masujemy zginęły nóżki a przy masowaniu dotykając brzuszka oczywiście twardy i placz tak jakby bardziej to bolało jak dotykam.
A masujesz w ksztalcie literki U zgodnie z ruchem wskazowek zegara?
Ostroznie z herbatka koperkowa...

Wyniki badań przeprowadzonych nad estragolem, naturalną substancją zawartą w ziarnach kopru (także w herbatkach na jego bazie), wykazują, że jest to substancja rakotwórcza i genotoksyczna. Badanie przeprowadzone przez włoski Narodowy Instytut Badań nad Żywnością i Żywieniem (INRAN), a opublikowane w 2010 r. w „Food and Chemical Toxicology”, objęło dostępne na rynku włoskim produkty do przygotowywania naparów z kopru (torebek do zaparzania, herbatek rozpuszczalnych, ziaren). Okazało się, że „Poziom estragolu jest zbyt wysoki, by móc uznać spożycie naparów za bezpieczne, przynajmniej w przypadku noworodków”. Podobną opinię wydała europejska agencja EMEA, która zajmuje się naukową oceną leków. Według niej spożywanie naparów z kopru włoskiego przez dzieci do czwartego roku życia nie jest wskazane bez konsultacji z pediatrą.

Dziewczyny o ile juz zasięgnełam Waszej rady w postaci szczotki dla dziecka tak dzis w rossmanie kupiłam aspirator do nosek, taka gruszkę. Znacie? Macie jakieś opinie? Nie wiem czy bedzie dobra, jest w rossmanie w promocji i dlatego wpadła mi w oko... chciałam kolory czerwonie ale juz mamusie inne mi wykupiły i mój berbeć płci żeńskiej ma niebieskie
Ja mam podobny aspirator i jak dla mnie jest o kant d... Ale może dla innych ok.

Hej dziewczyny. Co prawda nie udzielałam się tu długo, ale chciałam się z Wami podzielić, że nasza Michalinka jest już z nami na świecie. Przyszła na świat 29.08 o godz 23.38 poprzez cc w 38 tygodniu. Jesteśmy już w domu i staramy się się od uczyć. Mała wisi na cycku, śpi i robi kupy. Ot życie noworodka [emoji4] pozdrawiamy forumowe ciocie [emoji846]
Gratulacje:)

reklama
A masujesz w ksztalcie literki U zgodnie z ruchem wskazowek zegara?
Ostroznie z herbatka koperkowa...

Wyniki badań przeprowadzonych nad estragolem, naturalną substancją zawartą w ziarnach kopru (także w herbatkach na jego bazie), wykazują, że jest to substancja rakotwórcza i genotoksyczna. Badanie przeprowadzone przez włoski Narodowy Instytut Badań nad Żywnością i Żywieniem (INRAN), a opublikowane w 2010 r. w „Food and Chemical Toxicology”, objęło dostępne na rynku włoskim produkty do przygotowywania naparów z kopru (torebek do zaparzania, herbatek rozpuszczalnych, ziaren). Okazało się, że „Poziom estragolu jest zbyt wysoki, by móc uznać spożycie naparów za bezpieczne, przynajmniej w przypadku noworodków”. Podobną opinię wydała europejska agencja EMEA, która zajmuje się naukową oceną leków. Według niej spożywanie naparów z kopru włoskiego przez dzieci do czwartego roku życia nie jest wskazane bez konsultacji z pediatrą.
Kurczę już mu nie będę dawać jej u co jeszcze odkryją w głowie się nie miesci
Masujemy wtedy pierdzi czasami i tyle

Do góry