reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mamuśki to i ja mam pytanko. Mój synek nie miał nigdy styczności z butelką. Teraz pediatra zalecił jego przepajanie woda, ale on nie wie jak z tej butelki pić.
Niedługo też będę powoli chciała podawać mm i jak mogę zachęcić młodego do butli?
Ja wode podalam w niekapku jak miala 5 miesiecy (polecam tommee tippee +4m). Bardzo szybko zalapala jak pic i po kilku dniach zabawy juz pila bez problemu. Jak miala 9 miesiecy to dostala bidon z rurka i od razu zaczela pic z niego i pije do dzis.
U mojego brata butelka wogole sie nie sprawdzila. Wode podaja z niekapka, a mm nie dalo sie wprowdzic. Mala akceptuje tylko kaszke, nic w butelce.

reklama
Agnieś a co takiego specjalnego zrobiliście wprowadzając dziecko do domu? Słyszałam tylko o przyniesieniu pampa ze smułką i jakiegoś ubranka ze szpitala żeby psiak się oswoił z zapachem zanim wrócę z dzieckiem do domu. Są jeszcze jakieś inne zalecenia?
Były ubranka, wracając ze szpitala witamy się z psem, pierwszy wchodzi mąż bo to on jest samcem alfa dla niego potem ja na końcu dziecko wprowadzamy do „stada”, po przyniesieniu dziecka postawić/ polożyć my to zrobiliśmy w nosidełku i daliśmy na maxa obwachac od razu po wejściu do domu, pokój jak był robiony wąchał każdą część nie zamykałam dostępu

Ale miałyscie tę kupę do 3 dni,a ona nie robi juz ponad tydzień...A karmic moim mlekiem ściągniętym np.cały dzien i w nocy tylko mm ?
Taki schemat tez jest ok .
Do tygodnia brak kupy chyba nie jest niepokojący. Moze mleko spróbować zmienić mm bo cyc to cyc zawsze pycha. Trzymam kciuki za wielką kupe jutro !!!!!!

Ostatnia edycja:
U nas tez były pieluszki tetrowe. Maz jak przywiózł do domu to położył jej gdzie spi i tak spała na nich cały czas. U nas w domu czekala na nas, jak drzwi otwarlismy i weszliśmy do domu to nie byla nami zainteresowana tylko odrazu do fotelików pobiegła. Dzis to najlepsza trójka kompanów. I nikomu obskiemu do dzieciaków nie pozwoli sie zbliżyć. Jak w nocy wstawalismy w pierwszych miesiącach do nich to ona razem z nami szla do ich pokoju.
Mój pies hak Marcelina placze to szczeka lub przybiega po mnie czy ja aby napewno słysze i tak jak mówisz najlepsi kumple. Już Marcelina wodzi za nim wzrokiem a jAk leży a ten obok niej siedzi to go juz lapie i niestety wczoraj złapała go za jajka :p ale Majlo biedny tylko na mnie spojrzał błagalnym wzrokiem oczywiście zaraz jej uwolniłam ręce.

@Aguleczka29 u mnie przez 5dni nie było kupy położna od tazu kazała dopajać wodą, jeden dzień i jak się odczopowała to 4 mi zrobiła. Daj wode, żadne granulki. Przeczytaj skład. Kup rumianek, ale taki. 296BEB8D-B2D5-4D82-801E-7FC4FF46E608.png

Załączniki

• 296BEB8D-B2D5-4D82-801E-7FC4FF46E608.png
    296BEB8D-B2D5-4D82-801E-7FC4FF46E608.png
    138,5 KB · Wyświetleń: 73
U nas tez były pieluszki tetrowe. Maz jak przywiózł do domu to położył jej gdzie spi i tak spała na nich cały czas. U nas w domu czekala na nas, jak drzwi otwarlismy i weszliśmy do domu to nie byla nami zainteresowana tylko odrazu do fotelików pobiegła. Dzis to najlepsza trójka kompanów. I nikomu obskiemu do dzieciaków nie pozwoli sie zbliżyć. Jak w nocy wstawalismy w pierwszych miesiącach do nich to ona razem z nami szla do ich pokoju.
A teraz Oliweczka tak ja za uszy szarpie a Filip za ogon hi
Piesio spi gały jej wychodzą ale dzielnie leży. Ale oni sa zawsze razem :Dtrojaczki masz .

Mój pies hak Marcelina placze to szczeka lub przybiega po mnie czy ja aby napewno słysze i tak jak mówisz najlepsi kumple. Już Marcelina wodzi za nim wzrokiem a jAk leży a ten obok niej siedzi to go juz lapie i niestety wczoraj złapała go za jajka [emoji14] ale Majlo biedny tylko na mnie spojrzał błagalnym wzrokiem oczywiście zaraz jej uwolniłam ręce.
Oj u nas tez jest ciagniecie za ogon, uszy, skórę... Ja ja uwalniam klade gdzies dalej a ona po chwili znowu do nich podchodzi i prosi sie o te tortury [emoji7] [emoji87]

reklama
A teraz Oliweczka tak ja za uszy szarpie a Filip za ogon hi
Piesio spi gały jej wychodzą ale dzielnie leży. Ale oni sa zawsze razem :Dtrojaczki masz .
Oj tak moje kochane trojaczki
IMG_20180826_125353.jpg
IMG_20180826_125410.jpg
IMG_20180825_100631.jpg

Załączniki

• IMG_20180826_125353.jpg
    IMG_20180826_125353.jpg
    125,5 KB · Wyświetleń: 512
  • IMG_20180826_125410.jpg
    IMG_20180826_125410.jpg
    107 KB · Wyświetleń: 502
  • IMG_20180825_100631.jpg