reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas też dziś 3 dzień bez kupy u Alicji i się martwię... :-(
Właśnie jak jest z tym dokarmianiem mm. Wygodniej dawać np jedna całą porcję mm a poza tym moje. A położna mówiła że najpierw moje i potem tyle ile brakuje to mm... to już w ogóle z organizacją zamieszanie bo tu trzeba ściągać i jeszcze mm przygotować. Narazie nam jeszcze starcza ale jak córcie zwiększą sobie porcję to nie wiem czy się ogarnę...
Sa juz takie gotowe mleczka ale pewno to tanio nie wychodzi:/ dobra opcja jest tez.termos z goraca woda i drugi z zimna przegotowana i w tedy szybko sie przygotuje jedzonko.
A i u nas polozna tez mówiła ze jak z cyca nie starcza to dopiero w tedy mm

reklama
U nas też dziś 3 dzień bez kupy u Alicji i się martwię... :-(
Właśnie jak jest z tym dokarmianiem mm. Wygodniej dawać np jedna całą porcję mm a poza tym moje. A położna mówiła że najpierw moje i potem tyle ile brakuje to mm... to już w ogóle z organizacją zamieszanie bo tu trzeba ściągać i jeszcze mm przygotować. Narazie nam jeszcze starcza ale jak córcie zwiększą sobie porcję to nie wiem czy się ogarnę...
No tak powinno być że najpierw twoje mleczko potem mm...Ale ja mam w lodówce swoje ściągnięte mleko i niewiem jak to robić czy podawać np 50 ml mojego resztę mm,czy np.80 ml mojego a po dwóch godzinach jak nie odciągnęła to mm

Mamuśki to i ja mam pytanko. Mój synek nie miał nigdy styczności z butelką. Teraz pediatra zalecił jego przepajanie woda, ale on nie wie jak z tej butelki pić.
Niedługo też będę powoli chciała podawać mm i jak mogę zachęcić młodego do butli?

Sa juz takie gotowe mleczka ale pewno to tanio nie wychodzi:/ dobra opcja jest tez.termos z goraca woda i drugi z zimna przegotowana i w tedy szybko sie przygotuje jedzonko.
A i u nas polozna tez mówiła ze jak z cyca nie starcza to dopiero w tedy mm
Te gotowe są o pojemności 90 ml i po otwarciu już ich nie można przechowywać a mi może brakować ok 20-30 ml więc szkoda mi tak :-/ no zobaczymy. Póki co starcza mojego ;-) nawet coś tam zamroziłam

No tak powinno być że najpierw twoje mleczko potem mm...Ale ja mam w lodówce swoje ściągnięte mleko i niewiem jak to robić czy podawać np 50 ml mojego resztę mm,czy np.80 ml mojego a po dwóch godzinach jak nie odciągnęła to mm
No właśnie położna mi mówiła że 50 Twojego i potem dodać mm tyle ile potrzebuje. Ale wygodniej byłoby tak JAK Tu mówisz. Np w nocy mm a w dzień Twoje

Kochana my już to wszystko przerabialiśmy...Niechce jej ciągle pomagać bo jelita jej rozleniwie

To moze mleko trzeba zmienić?

Najlepiej wszystko twoje, jeśli mało to dorabiasz Np 30 ml mm

Mamuśki to i ja mam pytanko. Mój synek nie miał nigdy styczności z butelką. Teraz pediatra zalecił jego przepajanie woda, ale on nie wie jak z tej butelki pić.
Niedługo też będę powoli chciała podawać mm i jak mogę zachęcić młodego do butli?

No moja znajoma tylko niekapkiem dopaja bo butelka a racEj smoczkiem mała sie bawi.

reklama
Do góry