reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Agnieś a co takiego specjalnego zrobiliście wprowadzając dziecko do domu? Słyszałam tylko o przyniesieniu pampa ze smułką i jakiegoś ubranka ze szpitala żeby psiak się oswoił z zapachem zanim wrócę z dzieckiem do domu. Są jeszcze jakieś inne zalecenia?

My już mamy przygotowane pieluszki tetrowe itp, które damy psu do wąchania jak będziemy w szpitalu, mąż przywiezie. Weterynarz mówił też, żeby psa nie było w domu jak przyjedziemy, ma być wprowadzony do domu dopiero jak w nim będziemy. No i ogólnie mamy się zachowywać jakby nic się nie zmieniło. Te same godz spacerów, karmienia itd.

reklama
Strasznie sie streauje zawsze tymi bolami jak na okres czy one kiedy kolwiek przejda czy do konca ciazy beda mi towarzyszyć...od 3 dni kluje i fniecie jak bym miesiaczki miala dostac... wczesniej tez tak mialam co jakis czas

My już mamy przygotowane pieluszki tetrowe itp, które damy psu do wąchania jak będziemy w szpitalu, mąż przywiezie. Weterynarz mówił też, żeby psa nie było w domu jak przyjedziemy, ma być wprowadzony do domu dopiero jak w nim będziemy. No i ogólnie mamy się zachowywać jakby nic się nie zmieniło. Te same godz spacerów, karmienia itd.
U nas tez były pieluszki tetrowe. Maz jak przywiózł do domu to położył jej gdzie spi i tak spała na nich cały czas. U nas w domu czekala na nas, jak drzwi otwarlismy i weszliśmy do domu to nie byla nami zainteresowana tylko odrazu do fotelików pobiegła. Dzis to najlepsza trójka kompanów. I nikomu obskiemu do dzieciaków nie pozwoli sie zbliżyć. Jak w nocy wstawalismy w pierwszych miesiącach do nich to ona razem z nami szla do ich pokoju.

U nas tez były pieluszki tetrowe. Maz jak przywiózł do domu to położył jej gdzie spi i tak spała na nich cały czas. U nas w domu czekala na nas, jak drzwi otwarlismy i weszliśmy do domu to nie byla nami zainteresowana tylko odrazu do fotelików pobiegła. Dzis to najlepsza trójka kompanów. I nikomu obskiemu do dzieciaków nie pozwoli sie zbliżyć. Jak w nocy wstawalismy w pierwszych miesiącach do nich to ona razem z nami szla do ich pokoju.

To dobrze :-) każdy piesek jest inny i nurków obserwować. Naszemu dzieci znajomych czy rodziny nie przeszkadzają, ma do nich stosunek obojętny do momentu jak się nie zacznę nimi zajmować, zaczyna być zazdrosny, tuli się, zaczepia mnie i chce wejść na kolana. Zobaczymy jaki będzie do Małej. Teraz się czasem przytuli do brzuszka, ale bardziej na zasadzie żebym go przytuliła i drapała :-)

O kurczę to niezle sie zaczęło. Ważne ze teraz piękne serduszko [emoji846]
Gratulacje

Mi tez jakos żal odchodzić. Z kto po In vitro jakos tak z ulga odchodziłam a „ dostanie” sie tutaj to spełnienie moich marzeń [emoji12]
Moze tez zaczelam do następnego bejbika [emoji6]

Odpuść kuwetę i myj częściej ręce. Juz kiedyś dziewczyny pisały ,ze prędzej toxo zarazisz sie z nieumytych warzyw bądź mięsa. Ja toxo nie miałam a kota mam,ciąża prawidłowa. A kota teraz z lozeczka nie mogę przegonić. Zawsze pod przewijak wchodzi jak nikt nie widzi [emoji6]

Ja to bym sie z ta herbatka wstrzymała, chyba ze to juz ostateczność. I te granulki [emoji58] a podajesz cos na florę?
A co do mleka to dawaj swoje ile wlezie A jak juz nie masz to dopiero mm
Pewnie że tak czekamy na kolejne brzdące w brzuchu :-D ja na kto po ivf też zaglądam sentymentalnie

DIewczyny a jaki laktator najlepiej kupic? Ja medela namierzylam ale nie wiem czy to jest dobry. I czy lepiej elektryczny czy manualny bo pomalu zaczynam szulac. Kupowac sie boje jeszcze.... glupie przesady... xaly czas mam w glowie ze jak cos kupie to sie cos zlego stanie... zaczelam 13 tc. Kiedy zaczelyscie kompletowac szukac rzeczy ?
Kup elektryczny :-D ja mam jeden z Canpol babies pojedynczy a drugi lansinoh na dwa cycki :-D myślałam o medeli ale dla mnie zbyt drogi był bo jeden już mialam w domu
Te dwa które mam super się sprawdzają. Ja tak porządnie zaczęłam zakupy po polówkowym usg :-)

Nic nie robisz źle my misłysmy kupe do 3 dni .... teraz mamy 3x dziennie . Wszystko musi tam dojrzeć. Mnie neanotolog nie kazał dawac zadnych herbatek . Mleko + biogaja , masaż , ciepla kąpiel ,przytulanie ,nóżki do brzuszka , kladzenie na brzuszku .
Ale miałyscie tę kupę do 3 dni,a ona nie robi juz ponad tydzień...A karmic moim mlekiem ściągniętym np.cały dzien i w nocy tylko mm ?

reklama
Ale miałyscie tę kupę do 3 dni,a ona nie robi juz ponad tydzień...A karmic moim mlekiem ściągniętym np.cały dzien i w nocy tylko mm ?
U nas też dziś 3 dzień bez kupy u Alicji i się martwię... :-(
Właśnie jak jest z tym dokarmianiem mm. Wygodniej dawać np jedna całą porcję mm a poza tym moje. A położna mówiła że najpierw moje i potem tyle ile brakuje to mm... to już w ogóle z organizacją zamieszanie bo tu trzeba ściągać i jeszcze mm przygotować. Narazie nam jeszcze starcza ale jak córcie zwiększą sobie porcję to nie wiem czy się ogarnę...

Do góry