reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ale kiepsko ciągną... Trochę ciągną zasypiają na 10 minut i od nowa płacz. No i zdecydowanie nie dojadały na cycu leniwce moje. A z butli ładnie leci to jedzą wszystko :-)
Im większe tym silniejsze próbuj a może .....
Dawaj im cycka po butelce niech chociaz podzumkaja :rolleyes:jak lubisz.

No u mnie w nocy to około godziny, półtorej ogarnąć dwie i ściągnąć dla nich. Ja bardzo bym chciała do 3 miesiąca dac radę, ale nie wiem jak to wyjdzie. Dziś jakąś taką ciężką noc mialam. U mnie sciaganie to masakra no też zazwyczaj jedna już płacze. A przystawiasz Zosie do piersi czy już wcale?? I jakim Ty tera z systemem ściągasz mleko?? Poprostu kilkanaście minut do tego etapu ile Wam potrzeba??

Teraz ściągam 15-20 minut. Bywają ciężkie nocki, ale czasami dni są cięższe choć in Zosia starsza tym tych ciężkich dni mniej. Już jej nie przystawiam. Choć ostatnio przeszła ni myśl żeby spróbować i chyba spróbuje może jest starsza i złapie? Kto wie! Tylko okropnie się boje, ze znów będą cyrki

Dziewczyny wciągające i karmiące.Zazwyczaj daje cyca ale czasami w nocy teraz to już przeważnie mój synek budzi się 4 nad ranem albo później i moje piersi już potrzebują odciagniecia.Ile wy odciagacie i w jakim czasie?I jakim laktatorem?Ja mam elektryczny i odciagam z jednej 7i drugiej tez tak 7 minut i udaje się odciągnąć 100 lub 120 mój synek ma już ponad miesiąc i wydawało mi się że tego pokarmu będzie więcej.

reklama
Nie, podaje w temperaturze pokojowej, chyba ze już stoi długo lub czuje, ze jest zimne to podgrzewam.
Powiem Tobie, ze ja już ściągam 3 miesiąc pokarm i jestem wykończona. ‍♀️Księżniczki pewnie jeszcze śpią między karmieniem i ściąganiem. U mnie problem był kiedy musiałam ściągnąć pokarm, byłam sama a Zosia płakała[emoji20]Teraz już jej minęło i już poleży sama te 20 minut, ale powiem szczerze wyłam wtedy. Powiedziałam sobie, ze jak będę miała tyle pokarmu to będę ja karmić [emoji480]do skończonego 6 miesiąca, ale dłużej fizycznie nie dam rady bo padnę na twarz. Każde karmienie i ściąganie w nocy to minimum 40 minut, a zdarza się tak, ze Gwiazda się rozbudzi i ma ochotę się pobawić ‍♀️[emoji85].
Zgadzam się na 100%. Ja już zaczęłam 5ty miesiąc ściągania i też już podupadam z sił a i córcia coraz bardziej aktywna się robi. A śpi cała noc [emoji6] Dlatego walczcie o kp ile się da bo kpi łatwe nie jest szczególnie bez pomocników.

Do góry