Dziś też podałam mu dosłownie pół łyżeczki słoiczka HiPP marchew , na początku skrzywił się ale kolejne dwie już jadł i otwierał buźkę dalej ale dałam mu na razie tylko tak pół żeby sprawdzić, jutro też dam mu pół po paru dniach dam mu ziemniaczki z dyniąJa wprowadzam już
reklama
mogę spytać dlaczego tak szybko? Ma już 17 tygodni tak?Dziś też podałam mu dosłownie pół łyżeczki słoiczka HiPP marchew , na początku skrzywił się ale kolejne dwie już jadł i otwierał buźkę dalej ale dałam mu na razie tylko tak pół żeby sprawdzić, jutro też dam mu pół po paru dniach dam mu ziemniaczki z dynią
nieagatka
Fanka BB :)
Przyouszczam, ze to bez roznicy. Moze. Chodzi o np 5,5 miesiaca. Wg zalecen widelki do rozszerzania diety to jesli sie nie myle 18-26 tygodni ze wskazaniem, zeby jednak do 6go miesiaca poczekac. Wg mnie w 4 miesiacu to za wcZesnie, ale okolice 6go sa ok.dziewczyny a jak rozumiecie zdanie "jadłospis na 6mc życia"? gdy ma skończone 5 miesiecy czy 6 bo się gubię w tym...
Ostatnia edycja:
nieagatka
A nie lepiej poczekac miesiac i podac lyzeczka?Bo ma cztery miesiące dopiero
adunnnia90
Oo poszłaś moim sposobem [emoji2] [emoji106]Zapasy zrobione .Zobacz załącznik 872639
Pewnie że możesz,dlaczego tak szybko, dlatego że z mojej ciekawości jak zareaguję na coś nowego np: może głupia odpowiedz , ale chciałam po prostu zobaczyć, pół łyżeczki to nie cały słoiczek żeby od razu dawać Tak na prawdę rozszerzenie diety będzie po 4 miesiącu według zaleceń jak piszą, a będę z nim na kontroli u lekarza we wtorek więc zapytam też się pediatry o takie malutkie ilości np po pół i to raz dziennie chyba tragedii nie będzie Rodzinna mówiła ogólnie żeby od 5 zacząć dawać a to że dałam dziś dokładnie to tak jak wspomniałam z ciekawościmogę spytać dlaczego tak szybko? Ma już 17 tygodni tak?
To nie żadnen pośpiech,będzie rozszerzenie diety od 4 miesiąca dziś było tylko spróbowanie czegoś innego jak ogólnie zareaguję na coś nowego.Tak pediatra mówiła że od 5 miesiąca, ale będę z małym na wizycie teraz we wtorek to się zapytam o takie pół łyżeczki czy tragedia będzie jak by dostawał.Za 2 tyg kończy 4 miesiące a to że dałam dziś odrobinkę a pediatra mówiła co innego to chyba tragedii aż wielkiej nie ma czy jest?Nie rozumiem skąd ten pośpiech skoro pediatra mówił, że dawać od 5?
Ostatnia edycja:
Ewunka
NoooooOo poszłaś moim sposobem [emoji2] [emoji106]
Robiłam 6 zawszevi wszystkie takie same . Ale juz robie jak Ty od dawna hi . Różne smaczki i wieksza ilość.
adunnnia90
Kochana ja przytyłam 15 kg przy moim maluchach [emoji3] [emoji4] [emoji6]Haha sorry źle się napisało puchna serio ale nie codziennie mi dr mówi że 15 kg przy bliźniaczej to byłaby patologiczna ciąża bo to za mało... No to już nie wiem. Ale 15 kg zdecydowanie lepiej brzmi
reklama
misis188
A to robisz na jakimś rosolku czy gotujesz na wodzie warzywa i je poten miksujesz i do zamrażarki? Przyprawy normalnie dajesz? Przepraszam za glupie pytania ale juz sie przygotowuje powoliNooooo
Robiłam 6 zawszevi wszystkie takie same . Ale juz robie jak Ty od dawna hi . Różne smaczki i wieksza ilość.