reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
dziewczyny a jak rozumiecie zdanie "jadłospis na 6mc życia"? gdy ma skończone 5 miesiecy czy 6 bo się gubię w tym...

A dziękuje że pytasz . Moja Sara to twarda wojowniczka i mimo przeciwności zadziwia Mnie codziennie swoim pozytywnym nastawieniem . Jest wiecznie uśmiechniętym i radosnym dzieckiem choć jak u każdej z nas to właśnie albo zęby albo dieta albo nie przespane noce itp Takie uroki macierzyństwa No ale tego w końcu pragnęłyśmy [emoji23] Zobacz załącznik 872508
Ale śliczna dziewczynka ;) najważniejsze że nasze dzieciaczki są zdrowe a z reszta sobie poradzimy, bo kto jak nie my :)

A podawałaś swojej malutkiej przeważnie z hipp? peditara powiedziała że hipp sa bardzo dobre dla dzieci, i kupiłam mu na razie marcheweczkę i ziemniaczki z dynią po 4 miesiącu, mój za 2 tyg kończy 4 miesiące chciałam mu dać już do sprobowania malutką łyzeczkę, ale nie wiem czy dać czy nie za wcześnie?, rodzinna mojego małego mówi żeby poczekać z tym do 5 miesiąca i na razie żeby dostawał mm i wodę tak jak do tej pory, a pózniej troszkę wprowadzić.Od którego miesiąca zaczęłaś rozszerzanie diety?
Ja wprowadzam już :)

@Nataliaa93 i jak poszła noc? Nie chciałam wcześniej pisać, ale już któraś to zrobiła. Też znam przypadek, że nagle dziecko super śpiące przestało fajnie spać z dnia na dzień i długo to trwa. Moja na cycu budzi się co 3 godziny a ma zaraz pół roku...Ale to Mała nie jadła wcześniej kaszek w trakcie rozszerzania diety? Jeśli nie to tak jak Ewunka pisała najpierw bezglutenowa i z tego co kojarzę kaszki zwyczajnie z wodą można rozrabiać.

Ja miałam poród wywoływany i też mnie wcześniej straszono, że bardziej bolesny. Jak dla mnie bzdura... Nie rodziłam w innych warunkach, ale jestem bardzo delikatna na ból a dałam radę. Nie ma co się nakręcać nawzajem. Wywoływany miałam po tp i nie miałam wcześniej żadnych skurczy. To, że ktoś się dogadał na lewo to nie znaczy, że wywołują bez powodu porody ;) Ja byłam po terminie a i tak mi łaskę robili, że wywołali.

Dostaje kaszke, jak skończyła pół roczku zaczęłam podawać ;) noc dzisiaj ok, dałam jej wieczorem po kąpieli kaszke, trochę cyca i spala do 3, wypiła mleczko i do 7 ;) ciekawe czy już będzie spala w nocy czy to tylko tak dzisiaj.

Dziękuje, ja mojemu teraz przed chwilką dałam dosłownie pół malutkiej łyżeczki słoiczka z HIPP samej marcheweczki, na początku się skrzywił ale za chwilę sam otwierał buzke i już następne dwa podania odrobinkę to z chęcią zjadł, i chciał jeszcze bo buzkę otwierał , ale na razie musi to styknąć ;) U nas pediatra powiedziała że te ze słoiczka z hipp są bardzo dobre, i można śmiało słoiczek dać, tylko poradziła by poczekać nawet do 5 miesiąca, ale będę ew podawać mu pół łyżeczki marcheweczki na razie przez parę dni żeby zobaczyć jak reaguję jego organizm czy nie uczula i nie szaleć jeszcze tak ,a pozniej ew stopniowo zwiększać i wprowadzić dopiero nowe,ale zrobię to własnie jak skończy 4 miesiące.Twoja niunia jaka zadowolona :) tak 3 mac ;)
Nie rozumiem skąd ten pośpiech skoro pediatra mówił, że dawać od 5?

reklama
Do góry