reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczyny [emoji4] dziękuje za pytania i troskę. U nas ok. Byłam u mojego lekarza. Posprawdzał wszystko i powiedział, że tak już będzie, ze jestem drobnej budowy i takie objawy jak twardnienie i skurcze przepowiadające będą się nasilać przed data porodu. Mam reagować na czterech rzeczy: gdyby mały się mniej ruszał, odejście wód, żywą krew i skurcze regularne. Reszta może się zdarzyć. Nie wiadomo skąd ten podbarwiony śluz. Także jestem spokojniejsza [emoji4] uff [emoji8]

reklama
Kochane , Wam też powróciły mdłości? Od 4 dni mnie mdli :p obecnie 27tc :p

W ogole dawno nie pisalam i nie wiem jal to możliwe :laugh2: wiec tak.. łóżeczko zakupione i fotelik ❤ mąż się wkrecil w kupowanie :D nawet wczoraj kupil skarpetki "kocham tate" a mówiłam żeby nie brał bo mamy identyczne tylko,że z napisem " mama tata" i ja zawsze biorę specjalnie o mnie i o mężu a on miał mnie w dupie i kupił dla siebie :eek: więc jutro ide i ja kupie dla siebie :laugh2:

Mam pytanie ❤
*Chciałam zamówić też pieluszki bambusowe.. z jakich stron zamawialyscie ?:) i czy rozmiar 70x70 jest ok ?
ja obecnie koncowka 27tc. mdlosci nie mam ale kluje pod zebrami. Nie wiem czy Tobie tez stawia sie mocno brzuch , bolesnie czasami ? ja nawet nie mam mozliwosci wyjsc na zakupy bo tak mi stawia sie brzuch szczegolnie prawa strona ponizej pepka . biore nospe i dzis luteine wzielam i zobacze co dalej. co do skierowania na cesarke mnie lekarka sama zapytala jaki chce porod i mam wybor . ona nie wypisze ale skieruje dolekarzy ktorzy wypisza . jak jestes z wawy to priv ew i powiem gdzie jak chcesz :0 ja sie tez nie decyduje na sn bo swoje przezylam w czasie pierwszego porodu . 24h bolu pedem cc bo slablo tetno a rozwarcie 2cm a bole parte mialam juz od ponad 3 h.

W ogole dawno nie pisalam i nie wiem jal to możliwe :laugh2: wiec tak.. łóżeczko zakupione i fotelik ❤ mąż się wkrecil w kupowanie :D nawet wczoraj kupil skarpetki "kocham tate" a mówiłam żeby nie brał bo mamy identyczne tylko,że z napisem " mama tata" i ja zawsze biorę specjalnie o mnie i o mężu a on miał mnie w dupie i kupił dla siebie :eek: więc jutro ide i ja kupie dla siebie :laugh2:

Mam pytanie ❤
*Chciałam zamówić też pieluszki bambusowe.. z jakich stron zamawialyscie ?:) i czy rozmiar 70x70 jest ok ?
ja obecnie koncowka 27tc. mdlosci nie mam ale kluje pod zebrami. Nie wiem czy Tobie tez stawia sie mocno brzuch , bolesnie czasami ? ja nawet nie mam mozliwosci wyjsc na zakupy bo tak mi stawia sie brzuch szczegolnie prawa strona ponizej pepka . biore nospe i dzis luteine wzielam i zobacze co dalej. co do skierowania na cesarke mnie lekarka sama zapytala jaki chce porod i mam wybor . ona nie wypisze bo nie pracuje w szpitalu zadnym ale skieruje dolekarzy ktorzy wypisza . Ja sie tez nie decyduje na sn bo swoje przezylam w czasie pierwszego porodu . 24h bolu pedem cc bo slablo tetno a rozwarcie 2cm a bole parte mialam juz od ponad 3 h.

Mam pytanie ❤
ja obecnie koncowka 27tc. mdlosci nie mam ale kluje pod zebrami. Nie wiem czy Tobie tez stawia sie mocno brzuch , bolesnie czasami ? ja nawet nie mam mozliwosci wyjsc na zakupy bo tak mi stawia sie brzuch szczegolnie prawa strona ponizej pepka . biore nospe i dzis luteine wzielam i zobacze co dalej. co do skierowania na cesarke mnie lekarka sama zapytala jaki chce porod i mam wybor . ona nie wypisze bo nie pracuje w szpitalu zadnym ale skieruje dolekarzy ktorzy wypisza . Ja sie tez nie decyduje na sn bo swoje przezylam w czasie pierwszego porodu . 24h bolu pedem cc bo slablo tetno a rozwarcie 2cm a bole parte mialam juz od ponad 3 h.

ja obecnie koncowka 27tc. mdlosci nie mam ale kluje pod zebrami. Nie wiem czy Tobie tez stawia sie mocno brzuch , bolesnie czasami ? ja nawet nie mam mozliwosci wyjsc na zakupy bo tak mi stawia sie brzuch szczegolnie prawa strona ponizej pepka . biore nospe i dzis luteine wzielam i zobacze co dalej. co do skierowania na cesarke mnie lekarka sama zapytala jaki chce porod i mam wybor . ona nie wypisze ale skieruje dolekarzy ktorzy wypisza . jak jestes z wawy to priv ew i powiem gdzie jak chcesz :0 ja sie tez nie decyduje na sn bo swoje przezylam w czasie pierwszego porodu . 24h bolu pedem cc bo slablo tetno a rozwarcie 2cm a bole parte mialam juz od ponad 3 h.
Jeżeli chodzi o stawianie brzucha to nie ale jestem na innej grupie na fejsie i tam dziewczyny narzekają na stawianie się brzucha jeżdżą do lekarza i badaja szyjke, dostają często luteine.. zglaszalas to swojej gin ? Kiedy miałaś wizyte ? A przy tym jakke masz jeszcze dolegliwości?

No niestety nie jestem z Wawy :(

Ja kończę 27 tc i wymiotuje cały czas ;-) zdarzają się dni przedwy,ale tak ogólnie to wymioty już mi nie straszne. Wręcz przyzwyczaiłam się do nich i traktuję to prawie jak poranną toaletę ;-)
Mi się wydaje od 4 dni że wróciły mi objawy ciążowe jakie miałam w 12 tyg. Mdli mnie, kręci mi się w głowie i wróciły mi niestrawności po których podwyższa mi się ciśnienie odrobinę, tylko bym spala non stop, a myślałam że mam to za sobą [emoji16]

Jeżeli chodzi o stawianie brzucha to nie ale jestem na innej grupie na fejsie i tam dziewczyny narzekają na stawianie się brzucha jeżdżą do lekarza i badaja szyjke, dostają często luteine.. zglaszalas to swojej gin ? Kiedy miałaś wizyte ? A przy tym jakke masz jeszcze dolegliwości?

poszlo chyba pare razy cos mi sie zawieszal komp. sorki za ten nawal tej samej wiadomosci :0

ostatnio na IP bylam ale nawet nie zrobili ktg . chcial jak juz zostawic w szpitalu na 3 dni z nospa doustna :) szyjka 44mm. Maly kopie rowno we wszystkie strony bo mamusia niesteyy malych gabarytow . 16.05. mialam echo serca i tez dokl. usg i bylo ok. tylko te bole mnie denerwuja . w poprzedniej ciazy mialam fenoterol i isoptin ktorych juz obecnie sie nie stosuje przy zwiekszonych bolach / akt. skurczowej.W 27 tc byla dokl w szpitalu przez 4 dni bo mialam nieregularna akt. skurczowa wlasnie . potem w 32 8 dni . Moja lekarz podejrzewala nerke prawa ale mocz ok , czekam na posiew. Jak nic sie nie zmieni do jutra to pewnie IP ale juz w warszawie na kasprzaka pojade .

Tak z innej beczki zupelnie zeby troche zmienic temat na psi .... chyba z moja psinka bedziemy razem rodzic w sierpniu :)))) nie wiem jak ja to zrobie ale opieke bedzie miala fachowa na miejscu na szczescie lacznie z ew. cesarka. Wlasnie znalazlam meza dla niej :) krycie za ok 10 dni :)

reklama
ostatnio na IP bylam ale nawet nie zrobili ktg . chcial jak juz zostawic w szpitalu na 3 dni z nospa doustna :) szyjka 44mm. Maly kopie rowno we wszystkie strony bo mamusia niesteyy malych gabarytow . 16.05. mialam echo serca i tez dokl. usg i bylo ok. tylko te bole mnie denerwuja . w poprzedniej ciazy mialam fenoterol i isoptin ktorych juz obecnie sie nie stosuje przy zwiekszonych bolach / akt. skurczowej.W 27 tc byla dokl w szpitalu przez 4 dni bo mialam nieregularna akt. skurczowa wlasnie . potem w 32 8 dni . Moja lekarz podejrzewala nerke prawa ale mocz ok , czekam na posiew. Jak nic sie nie zmieni do jutra to pewnie IP ale juz w warszawie na kasprzaka pojade .
No to mam nadzieję, że wszystko ok i taka poprostu Twoja uroda :) a lykasz magnez dodatkowo?

Do góry