reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jak to jest u Was z włosami? Każdy mówi i ogólnie słyszy się, że w ciąży kondycja włosów się poprawia... ja mam ich dość dużo, ale moje nitki są przeraźliwie cienkie.. takie lejące się.. od kilku dni aż mi przykro patrzeć jak je wyrywam. Obecnie sięgają zapięcia stanika ale już nawet rozważam ich ścięcie.. macie jakiś ratunek? Można brać jakieś witaminy typowo na włosy?

Mi się niesamowicie zaczęły sypać gdzieś między 14 a 21 tc.Teraz jest ok. A paznokcie od początku mam mega mocne:)

reklama
A jak brzuch jest twardszy i napięty, ale nie bolesny i bez kłucia to też jest stawianie? I czy to jest zagrożenie dla dziecka?
mnie wtedy boli w trakcie takich napiec . czasami nawet nie moge chodzic ew zgieta w pol. czekam do jutra czy luteina cos zmieni i jade na ktg na IP i na powtorne bad. w tym czasie z tego co lekarka mi mowila to sa te skurcze przepowiadajace ale one powinny po polozeniu sie mijac i nie powinny byc bolesne jakos specjalnie .

Hmmm to teraz dałaś mi do myślenia, bo takie coś też mi się czasami dzieje. Tylko ja wiązałam to z ułożeniem dziecka, że akurat tak sie wypięło. A teraz to w sumie już sama nie wiem.
ale to czuc ze sie wypina i nie boli przy tym a ja czuje skurcz wtedy .

mnie wtedy boli w trakcie takich napiec . czasami nawet nie moge chodzic ew zgieta w pol. czekam do jutra czy luteina cos zmieni i jade na ktg na IP i na powtorne bad. w tym czasie z tego co lekarka mi mowila to sa te skurcze przepowiadajace ale one powinny po polozeniu sie mijac i nie powinny byc bolesne jakos specjalnie .
Ja bym pojechała na IP bo jak przy napinaniu Cię boli tak mocno, to chyba nie jest dobrze. Mi się brzuch napinal ale zaczęłam brać no spe i magnez 3x1 i byłam na USG sprawdzić szyjkę, jest ok, ale mam się obserwowac, gin mi powiedział, że jakby zaczęły się bóle przy tym napinaniu to od razu dzwonić i na IP. Nie chce Cię straszyć, ale jutro bym pojechała w razie wu [emoji4]

Ewunka ja tez placze jak przypomne sobie strach o dziecko. U mnie na cc to jeszcze do windy musieli mnie wsadzic wiec to troche trwalo a ja sie tak balam... jeszcze majac e glowie to co sie kolezance przytrafilo to juz wogole. I chocbym miala rok czasu sie regenerowac po porodzie cc to nigdy bym sn nie wybrala. Ale ja czulam ze cos jest nie tak bo jeszcze kilka razy powiedzialam im na poczatku jak mnie przywiezli ze gdyby cos bylo nie takto maja od razu cc robic

@kredka82 aile ma twoje male? Kp mozna rozkrecic wiem, bo sama to robie i dziala
We wtorek 6 tyg skonczyla. Oj ja z tym kp to mam caly czas pod gorke... nie rozkrecilam od razu bo mala do inkubatora trafila a mi powiedzieli ze mam nie uzywac laktatora 48h i to byl moj blad ze posluchalam... pilam juz wszystko co mozliwe, rozne metody odciagania, przystawiania itd i nie mam nic wiecej....

A my życzymy miłego dnia :-))
Nie umiem wstawiać zdjęcia inną metodą jak "odpowiedź" [emoji23][emoji23][emoji23]
IMG_20180518_190750.jpg

Załączniki

• IMG_20180518_190750.jpg
    IMG_20180518_190750.jpg
    51,8 KB · Wyświetleń: 440
reklama
We wtorek 6 tyg skonczyla. Oj ja z tym kp to mam caly czas pod gorke... nie rozkrecilam od razu bo mala do inkubatora trafila a mi powiedzieli ze mam nie uzywac laktatora 48h i to byl moj blad ze posluchalam... pilam juz wszystko co mozliwe, rozne metody odciagania, przystawiania itd i nie mam nic wiecej....

Ja tez nie używałam laktatora przez pierwsze 48 h. Mała tez była w inkubatorze. Rozkręciłam laktację metoda 7,5,3. Nie ma jakichś mega ilości, ale za jednym sciągnięciem udaje mi się ściągnąć tyle aby było dla Zosi na karmienie.

Do góry