reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ja Wam bardzo dziewczyny dziękuję zwłaszcza że podzieliłyście się Waszymi trudnymi porodami. Chciałabym CC, upewniłyście mnie w tym, jednak ginekolog który mnie prowadzi nie pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić... nie wiem jak to załatwić. I czy jakbym mojego gina poprosiła o skierowanie na CC to czy taki papier będzie honorowany w szpitalu... i w ogóle kiedy zacząć rozmowę ze swoim ginem? Dziś 21 tc..

Mi znajoma położna mówiła, że nikt nie ma prawa Cię zmusić do sn. Idziesz do szpitala i mówisz że nie zgadzasz się na taki poród. Pewnie znajdą 1000 powodów że cc niemożliwe, ale jak się uprzesz i bedziesz pewna decyzji to nie mają prawa Ci odmówić. Jak to działa w praktyce dla zwykłego Kowalskiego...niewiem :)

reklama
Jeżeli chodzi o stawianie brzucha to nie ale jestem na innej grupie na fejsie i tam dziewczyny narzekają na stawianie się brzucha jeżdżą do lekarza i badaja szyjke, dostają często luteine.. zglaszalas to swojej gin ? Kiedy miałaś wizyte ? A przy tym jakke masz jeszcze dolegliwości?

No niestety nie jestem z Wawy :(

A co to znaczy, że brzuch się stawia? :p

W sumie ja tego nie doświadczyłam ale dziewczyny opisywaly,że im twardnial cały brzuch i czuć takie napięcie :) można odczuwać też skurcze ale nie zawsze ;) dziewczyny tez mówiły o kłuciu w pochwie.. narazie tego nie miałam więc ciężko mi to opisać :)

No właśnie ja też się nad tym zastanawiałam. Nawet próbowałam znaleźć jakiś filmik na Youtube, ale bez rezultatu. ja mimo tego, że jestem już w 36+2 to nie doświadczyłam niczego poza lekkim kłuciem w pochwie. Ale jakoś nie wiązałam tego w ogóle ze skurczami czy twardnieniem brzucha.

No właśnie ja też się nad tym zastanawiałam. Nawet próbowałam znaleźć jakiś filmik na Youtube, ale bez rezultatu. ja mimo tego, że jestem już w 36+2 to nie doświadczyłam niczego poza lekkim kłuciem w pochwie. Ale jakoś nie wiązałam tego w ogóle ze skurczami czy twardnieniem brzucha.
Ja właśnie też ostatnio mialam tylko kłucie w pochwie i tyle .. ale wlasnie dziewczyny którym stawiają się brzuchy to przy tym czują kłucia :)

stawianie tez tak okr. na IP : napinanie i nie jest to zwiazane z ruchem dziecka czy ulozeniem , zmiana pozycji. jest twardszy , bolesny , napiety. jak lezalam w szpitalu to zabraniali masowac wtedy brzuch bo to pobudza skurcze . A to najbardziej w danej chwili pomagalo .

stawianie tez tak okr. na IP : napinanie i nie jest to zwiazane z ruchem dziecka czy ulozeniem , zmiana pozycji. jest twardszy , bolesny , napiety. jak lezalam w szpitalu to zabraniali masowac wtedy brzuch bo to pobudza skurcze . A to najbardziej w danej chwili pomagalo .
Hmmm to teraz dałaś mi do myślenia, bo takie coś też mi się czasami dzieje. Tylko ja wiązałam to z ułożeniem dziecka, że akurat tak sie wypięło. A teraz to w sumie już sama nie wiem.

reklama

A jak brzuch jest twardszy i napięty, ale nie bolesny i bez kłucia to też jest stawianie? I czy to jest zagrożenie dla dziecka?

Do góry