reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Może nie jest dobrym pomysłem pisać każdy poród inny a po co nam się denerwować i myśleć co może się zdarzyc
Ale czym sie denerwujesz ? Znasz ststystyki tylko 10% porodów konczy sie cc ratujacyn życie. Ja z powodu tych 10% wybieram Cc Ty z powodu 90% wybierasz Sn .
Kazdy znając zagrożenie niech ma prawo miec wybór .I niech trafi na odpowiednich lekarzy .

Ale czym sie denerwujesz ? Znasz ststystyki tylko 10% porodów konczy sie cc ratujacyn życie. Ja z powodu tych 10% wybieram Cc Ty z powodu 90% wybierasz Sn .
Kazdy znając zagrożenie niech ma prawo miec wybór .I niech trafi na odpowiednich lekarzy .
Poprostu chodzi mi o to że takie opowiadania o trudnych porodach nie pomogą nie chodzi kto co woli

Też uważam, że każda z nas powinna mieć wybór i powinna podjąć samodzielną decyzję. Nie ma co się radzić innych w takiej sprawie, bo te rady niestety nie zawsze są szczere. Pisano mi, że mój lekarz to debil, bo dał mi skierowanie na cc. Nawet byłam przekonywana do sn. Jak się później okazało tylko dlatego, że ktoś nie miał takiego wyboru sn/cc. W każdym razie uważam, że każda z nas powinna podjąć samodzielną decyzję w zgodzie ze samą sobą i nikomu nic do tego.

A ja Wam bardzo dziewczyny dziękuję zwłaszcza że podzieliłyście się Waszymi trudnymi porodami. Chciałabym CC, upewniłyście mnie w tym, jednak ginekolog który mnie prowadzi nie pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić... nie wiem jak to załatwić. I czy jakbym mojego gina poprosiła o skierowanie na CC to czy taki papier będzie honorowany w szpitalu... i w ogóle kiedy zacząć rozmowę ze swoim ginem? Dziś 21 tc..
Ja ośmielilam się zapytać ostatnio czyli w 26tc :p i szoku doznalam bo myślałam, że Pani doktor powie " Tak , jasne pani wada serca jest wskazaniem do CC" a tu dupaaa... dowiedziałam się,że nie ma przeciwwskazań do rodzenia SN :(( bardzo przeżyłam ta wiadomość bo ja ogólnie jestem bardzo wrażliwa na ból :p

Kochane , Wam też powróciły mdłości? Od 4 dni mnie mdli :p obecnie 27tc :p

W ogole dawno nie pisalam i nie wiem jal to możliwe :laugh2: wiec tak.. łóżeczko zakupione i fotelik ❤ mąż się wkrecil w kupowanie :D nawet wczoraj kupil skarpetki "kocham tate" a mówiłam żeby nie brał bo mamy identyczne tylko,że z napisem " mama tata" i ja zawsze biorę specjalnie o mnie i o mężu a on miał mnie w dupie i kupił dla siebie :eek: więc jutro ide i ja kupie dla siebie :laugh2:

Mam pytanie ❤
*Chciałam zamówić też pieluszki bambusowe.. z jakich stron zamawialyscie ?:) i czy rozmiar 70x70 jest ok ?

A co dalej robisz? Zamierzasz skorzystać np z okulisty czy psychologa tak jak dziewczyny pisały żeby on Ci wypisał? :) Będziesz jeszcze coś kombinować?;)
Jeszcze myślę żeby porozmawiać z Pania doktor na następnej wizycie 13.06 :D .. no i właśnie tak myślę czy może kardiolog może mi wypisać takie zaświadczenie? :D
No nie wiem już sama :D bardzo to przeżywam nawet mężowi wczoraj trułam i on już słuchać tego nie może :laugh2: a Ty kiedy masz wizyte ?

Ja mam wizytę 12.06 dopiero - specjalnie tak mam bo lekarz chce żebym od razu na tą wizytę zrobiła glukozę... to będzie 24 i 3 czyli 25 tydzień... myślę żeby zapytać właśnie na tej wizycie.. jakby się nie zgodził czy nie wypisał to muszę coś wymyślić... ciekawe czy takie zaświadczenie od okulisty/psychologa/kardiologa będzie honorawane w szpitalu? Ja najbardziej obawiam się że lekarz mi wypisze a ja idąc na ostatnich nogach dowiem się że jeśli ten lekarz nie pracuje w tym szpitalu to nie uznają takiego dokumentu...
No to jak najbardziej pytaj ! :)
No właśnie sama nie wiem , jestem ciemna w tym temacie :( ja planuje rodzić tam gdzie moja Pani doktor pracuje więc napewno prościej a nie wiem jak w innej sytuacji :(

reklama
Kochane , Wam też powróciły mdłości? Od 4 dni mnie mdli [emoji14] obecnie 27tc [emoji14]

W ogole dawno nie pisalam i nie wiem jal to możliwe :laugh2: wiec tak.. łóżeczko zakupione i fotelik [emoji173] mąż się wkrecil w kupowanie :D nawet wczoraj kupil skarpetki "kocham tate" a mówiłam żeby nie brał bo mamy identyczne tylko,że z napisem " mama tata" i ja zawsze biorę specjalnie o mnie i o mężu a on miał mnie w dupie i kupił dla siebie :eek: więc jutro ide i ja kupie dla siebie :laugh2:

Mam pytanie [emoji173]
*Chciałam zamówić też pieluszki bambusowe.. z jakich stron zamawialyscie ?:) i czy rozmiar 70x70 jest ok ?
Ja kupiłam z Gemini. Super są do przykrywania w taką pogodę. Uwielbiam je [emoji1]
Aha nie miałam mdłości przez całą ciążę. Uff

My po szczepieniu. Mały waży 5.5 kg, a jak długi jest to nie wiem, bo mierzyli tylko do dupci.
Syn dzielny, płakał tylko, bo został unieruchomiony. Gorzej ja to przeżyłam, stres jeszcze ze mnie schodzi. [emoji27]

Do góry