reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A czy nie uważacie, że te wszystkie gadżety są czasami zbędne? Ja szczerze mówiąc nawet nie mam w zamiarze kupowania bujaczka, leżaczka, materacyka czy misia szumisia. Chciałabym aby moje dziecko wychowywało się takimi sposobami jak ja. Czyli bez zbędnych urządzeń. Jeżeli czegoś takiego będę naprawdę potrzebować to kupię to już po porodzie. Jak na razie skupiam się na minimum.
Żadnego materacyka? Leżaczeka-bujaczka też nie kupuje przed porodem. Jak będzie taka potrzeba kupię po, ale to się jeszcze okaże. A szumisia kupuje, wydaje mi się to fajne i większość twierdzi, że naprawdę działa. Chociaż oczywiście nie jest to rzecz niezbędna.

reklama
A dziewczyny jak to z pampersami i chusteczkami gromadzicie coś szybciej typu trafi sie fajna promocja? Jakie pampersy i chusteczki polecacie zeby nie uczulalo?

Żadnego materacyka? Leżaczeka-bujaczka też nie kupuje przed porodem. Jak będzie taka potrzeba kupię po, ale to się jeszcze okaże. A szumisia kupuje, wydaje mi się to fajne i większość twierdzi, że naprawdę działa. Chociaż oczywiście nie jest to rzecz niezbędna.

Dziewczyny niezbędne do życia dla dziecka jest mleko, a reszta... kto co lubi i No co go stać [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

A dziewczyny jak to z pampersami i chusteczkami gromadzicie coś szybciej typu trafi sie fajna promocja? Jakie pampersy i chusteczki polecacie zeby nie uczulalo?

No właśnie dzisiaj trafiłam na dyskusje ,ze ciężko zrobić zapas bo mogą uczulać pieluchy . A u każdej inne marki uczulały czy odparzały. Ja raczej na bierząco będę dokupywać, a jakie to jeszcze nie wiem wiec chętnie poczytam Wasze propozycje [emoji6]

No właśnie dzisiaj trafiłam na dyskusje ,ze ciężko zrobić zapas bo mogą uczulać pieluchy . A u każdej inne marki uczulały czy odparzały. Ja raczej na bierząco będę dokupywać, a jakie to jeszcze nie wiem wiec chętnie poczytam Wasze propozycje [emoji6]

Ja np roz 0 1 i 2 kupowalam pampers premium care. Prz rozm 3 i 4 w dzien stosowalam dada z biedronki a na noc papmers active dry...
Z chusteczek stosuje duzo... Nie polecam pampers ani huggis

Ja bym juz bie budzila. Teraz juz nie ma spadkow cukru, to sie zdaza tylko na poczatku, a tak zamiast spac coraz dluzej to ja wybudzasz... Nie lubisz spac czy co? [emoji38][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kuzwa budzik mam nastawiony....... co 4 h .
Karmię odbijam lulam ściągam mleko i mam 2 h snu czasem godzinę :)
I tak w koło.....
Dziś ja poszłam zwazyc i przez tydzień będę karmić bez budzenia i zobaczymy .
Uwaga uwaga 4300 waży :szok::szok::szok::szok:
Jak nic dostanie dietę na wizycie :laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
A czy nie uważacie, że te wszystkie gadżety są czasami zbędne? Ja szczerze mówiąc nawet nie mam w zamiarze kupowania bujaczka, leżaczka, materacyka czy misia szumisia. Chciałabym aby moje dziecko wychowywało się takimi sposobami jak ja. Czyli bez zbędnych urządzeń. Jeżeli czegoś takiego będę naprawdę potrzebować to kupię to już po porodzie. Jak na razie skupiam się na minimum.
Popieram. Mate kupiłam za grosze bez szału. Bujaczek dostaliśmy. I w sumie tyle z gadżetów. Szczerze to dużo bym chciała, ale sprowadzili mnie na ziemie m i siostra. Też po porodzie kupowałam coś co było konieczne. Ale prócz tych dwóch gadżetów nie mam nic więcej

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry