Żadnego materacyka? Leżaczeka-bujaczka też nie kupuje przed porodem. Jak będzie taka potrzeba kupię po, ale to się jeszcze okaże. A szumisia kupuje, wydaje mi się to fajne i większość twierdzi, że naprawdę działa. Chociaż oczywiście nie jest to rzecz niezbędna.A czy nie uważacie, że te wszystkie gadżety są czasami zbędne? Ja szczerze mówiąc nawet nie mam w zamiarze kupowania bujaczka, leżaczka, materacyka czy misia szumisia. Chciałabym aby moje dziecko wychowywało się takimi sposobami jak ja. Czyli bez zbędnych urządzeń. Jeżeli czegoś takiego będę naprawdę potrzebować to kupię to już po porodzie. Jak na razie skupiam się na minimum.
reklama
kredka82
Fanka BB :)
No to podziwiam ze zdecydowalas sie na wielorazowe pieluszki[emoji5]Oczywiście, jak dla mnie tetra jest najlepsza i nie omieszkam jej używać. Oczywiście pieluchy jednorazowe też będę miała. Chodziło mi tutaj raczej o urządzenia, które uważam są czasami zbędne.
Pixie_Dixie
Żadnego materacyka? Leżaczeka-bujaczka też nie kupuje przed porodem. Jak będzie taka potrzeba kupię po, ale to się jeszcze okaże. A szumisia kupuje, wydaje mi się to fajne i większość twierdzi, że naprawdę działa. Chociaż oczywiście nie jest to rzecz niezbędna.
Dziewczyny niezbędne do życia dla dziecka jest mleko, a reszta... kto co lubi i No co go stać [emoji6]
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
DokładnieDziewczyny niezbędne do życia dla dziecka jest mleko, a reszta... kto co lubi i No co go stać [emoji6]
Ja też kupuje pieluszki tetrowe i kilka flanelowych, ale nie mają mi zastępować pampersów. Pampersy rządzą wg mnie A tutaj jest fajnie opisane zastosowanie pieluszek wielorazowychNo to podziwiam ze zdecydowalas sie na wielorazowe pieluszki[emoji5]
Link do: Pieluchy tetrowe, flanelowe, bambusowe i muślinowe. Które wybrać? - MatkaAptekarka
Pixie_Dixie
A dziewczyny jak to z pampersami i chusteczkami gromadzicie coś szybciej typu trafi sie fajna promocja? Jakie pampersy i chusteczki polecacie zeby nie uczulalo?
No właśnie dzisiaj trafiłam na dyskusje ,ze ciężko zrobić zapas bo mogą uczulać pieluchy . A u każdej inne marki uczulały czy odparzały. Ja raczej na bierząco będę dokupywać, a jakie to jeszcze nie wiem wiec chętnie poczytam Wasze propozycje [emoji6]
katharina203
Ja np roz 0 1 i 2 kupowalam pampers premium care. Prz rozm 3 i 4 w dzien stosowalam dada z biedronki a na noc papmers active dry...No właśnie dzisiaj trafiłam na dyskusje ,ze ciężko zrobić zapas bo mogą uczulać pieluchy . A u każdej inne marki uczulały czy odparzały. Ja raczej na bierząco będę dokupywać, a jakie to jeszcze nie wiem wiec chętnie poczytam Wasze propozycje [emoji6]
Z chusteczek stosuje duzo... Nie polecam pampers ani huggis
Ewunka
Kuzwa budzik mam nastawiony....... co 4 h .Ja bym juz bie budzila. Teraz juz nie ma spadkow cukru, to sie zdaza tylko na poczatku, a tak zamiast spac coraz dluzej to ja wybudzasz... Nie lubisz spac czy co? [emoji38][emoji12]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Karmię odbijam lulam ściągam mleko i mam 2 h snu czasem godzinę
I tak w koło.....
Dziś ja poszłam zwazyc i przez tydzień będę karmić bez budzenia i zobaczymy .
Uwaga uwaga 4300 waży
Jak nic dostanie dietę na wizycie
reklama
ewelin86
Popieram. Mate kupiłam za grosze bez szału. Bujaczek dostaliśmy. I w sumie tyle z gadżetów. Szczerze to dużo bym chciała, ale sprowadzili mnie na ziemie m i siostra. Też po porodzie kupowałam coś co było konieczne. Ale prócz tych dwóch gadżetów nie mam nic więcejA czy nie uważacie, że te wszystkie gadżety są czasami zbędne? Ja szczerze mówiąc nawet nie mam w zamiarze kupowania bujaczka, leżaczka, materacyka czy misia szumisia. Chciałabym aby moje dziecko wychowywało się takimi sposobami jak ja. Czyli bez zbędnych urządzeń. Jeżeli czegoś takiego będę naprawdę potrzebować to kupię to już po porodzie. Jak na razie skupiam się na minimum.
Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom