reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A czy nie uważacie, że te wszystkie gadżety są czasami zbędne? Ja szczerze mówiąc nawet nie mam w zamiarze kupowania bujaczka, leżaczka, materacyka czy misia szumisia. Chciałabym aby moje dziecko wychowywało się takimi sposobami jak ja. Czyli bez zbędnych urządzeń. Jeżeli czegoś takiego będę naprawdę potrzebować to kupię to już po porodzie. Jak na razie skupiam się na minimum.
Mam podobne zdanie i z tego co wymienilas nic nie kupuję. Nawet jakby mi to wszystko podarowali to mialabym obawy czy ze wszystkiego zdążymy skorzystać zanim dziecko wyrośnie [emoji12] Ale jak ktoś odczuwa potrzebę to jak najbardziej.

reklama
Czesc gadzetow na pewno jest zbedna ale uwazam ze wiele z nich moze znacznie ulatwic zycie rodzicom i jest komfortowe dla dzieci.
To myslac tym tokiem zdecydowalas sie na wielorazowe pieluchy?
A ja na poważnie myślałam żeby używać i wielo- i jednorazowe pieluchy jednocześnie ale mąż przekonał mnie że jak nie chcę używać zwyklych jednorazowych cały czas z powodu ich minusów to żebym kupowala ekopieluchy i spala spokojnie. Ale pieluch tetrowych i flanelowych też trochę kupiłam i na pewno dzidziuś będzie czasem sobie lezakowal bez niczego żeby skóra oddychala [emoji5]

A żeby taka tetrowa trzymała się na pupie to co się robi? Coś kojarzę, że chyba kiedyś były takie jakby majteczki z ceratki, które zakładało się na pieluchy. Są też takie pampersy z materiału wielokrotnego użytku.
Trzeba je odpowiednio złożyć, na necie są filmiki na ten temat. Do tego dochodzą takie otulacze, żeby pieluszka się trzymała.

Czasami te tetrowe są dużo lepsze od jednorazówek. Pupa przynajmniej oddycha i nie robią się odparzenia. Takie jest moje zdanie.
No tylko wiesz ze musisz miec ich bardzo duzo na poczatek albo nastawic sie na bardzo czeste pranie. Jak masz na to czas to szczerze bede trzymac kciuki[emoji6]

A ja na poważnie myślałam żeby używać i wielo- i jednorazowe pieluchy jednocześnie ale mąż przekonał mnie że jak nie chcę używać zwyklych jednorazowych cały czas z powodu ich minusów to żebym kupowala ekopieluchy i spala spokojnie. Ale pieluch tetrowych i flanelowych też trochę kupiłam i na pewno dzidziuś będzie czasem sobie lezakowal bez niczego żeby skóra oddychala [emoji5]

Wiadomo ze skora oddycha bez niczego i mozna na chwile zostawic dziecko bez pieluchy nakryte tylko tetra zeby za duzo "szkod" wokol nie bylo
Trzeba je odpowiednio złożyć, na necie są filmiki na ten temat. Do tego dochodzą takie otulacze, żeby pieluszka się trzymała.
Ja nawet gdzies widzialam ze sie daje jedna normalnie zlozona a druga w trojkat i na to otulacz

A dziewczyny jak to z pampersami i chusteczkami gromadzicie coś szybciej typu trafi sie fajna promocja? Jakie pampersy i chusteczki polecacie zeby nie uczulalo?
Nie polecam dużego zapasu mokrych chusteczek. My przemywamy wacikami i wodą

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Kuzwa budzik mam nastawiony....... co 4 h .
Karmię odbijam lulam ściągam mleko i mam 2 h snu czasem godzinę :)
I tak w koło.....
Dziś ja poszłam zwazyc i przez tydzień będę karmić bez budzenia i zobaczymy .
Uwaga uwaga 4300 waży :szok::szok::szok::szok:
Jak nic dostanie dietę na wizycie :laugh2::laugh2::laugh2:
O kurde, moja pol kg mniej [emoji6]

Widzisz jak grubas nadrobił :D
W 2 miesiące 100% będzie :laugh2:
Jak Zosienka
Dużo spokojniejsza, ale i tak ponad godzinę wisi na cycu i nie chce spać. Jak do wpol do 7 nie zasnie to budzimy tatę i jedziemy na wycieczkę samochodem hehe to na pewno zasnie

Dużo spokojniejsza, ale i tak ponad godzinę wisi na cycu i nie chce spać. Jak do wpol do 7 nie zasnie to budzimy tatę i jedziemy na wycieczkę samochodem hehe to na pewno zasnie

To super
Nie wymagaj za duzo hi hi moja zjadła butle 120 o 5 i teraz o 7 zasnęła a ja ciągne mleko na następne karmienie ....
Dzieci które jedzą i odkładane do łóżeczka śpią istnieją chyba tylko na filmach ...ha ha ha
Może później jak będą starsze .....

reklama
Nie polecam dużego zapasu mokrych chusteczek. My przemywamy wacikami i wodą

I to jest najlepsze co może być dla pupy. My też waciki i woda. Ewentualnie jak jest mega kupa to pod prysznic. Nawet jak był malutki to czasami brałam nawet pod kran żeby pupę umyć ;)

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry