reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A w temacie spowiedzi: nie wiem jak to jest z invitro, ale ja rok temu poczułam silną potrzebę odnowienia mojej praktyki. W Rzymie to poczułam. To miasto jest przesiąknięte taką pozytywną energią chrześcijańską. Poza tym moja córka ma w tym roku komunię więc okazja podwójna.
Po kilku miesiącach uczęszczania na msze, dojrzałam do spowiedzi i komunii.
Niestety, dowiedziałam się że nie mam szans na rozgrzeszenie bo - uwaga - nie mam ślubu.
Drążąc temat: można chlać, bić żonę, kraść i nie wiem co tam jeszcze, ale rozgrzeszenie jest możliwe. W moim przypadku, niestety nie.
Zakończyło się moje nawrócenie. Trudno, oni mają swoje zasady, dla mnie temat zamknięty.
W sumie mogłabym pominąć ten fakt na spowiedzi, ale przecież nie o to chodzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A czytaliscie wywiad tego dobrego ginekologa z Warszawy, co sie tak udziela? Przyszedl do niego kiedys jakis biskup prosic zeby komus z rodziny zrobic in vitro taniej, ze po znajomosci. Wszystko w temacie[emoji1]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Straw tak mam cwiczyc z małą. Kiedy lezy mi na kolanach twarza do mnie wazne zeby pupa byla nie na plasko tylko taka łódeczka broda oparta o klatke i wtedy pokazywac małrj rączki, nóżki bawic się nimi, pokazywac zabawki, ale powiedziala zeby nie plaskie na ktorych moze zacisnac raczki tylko wieksze np pileczka, butelka i rozne faktury. Przy okazji zauwazylam ze jak tak sie bawimy to mala puszcza co chwile bączki wiec przy okazji zabawy się odgazowuje ;)
U nas mała ma wydluzona główke wiec doradzila kupno poduszki head care bo sama ma problem utrzymac glowe i lezec na wznak, to drugie cwiczenie jest alternatywa dla lezenia na brzuszku gdzie mala sie denerwuje bo uderza nosem w lozko.

Załączniki

• 2017-02-01 12.25.07.jpg
    2017-02-01 12.25.07.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 108
  • 2017-02-01 13.28.57-1.jpg
    2017-02-01 13.28.57-1.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 113
Dodatkowo mała ma leżeć jak najwiecej na wznak właśnie żeby główka się formowała, mogę też formować jej taki zawijak z kocyka żeby blokować główkę, pod pupę też kocyk zwijać żeby była wyżej a nie leżała na płasko (coś jak ulożenie w foteliku gdzie ma zablokowaną glowkę wkłądką dla noworodka i gąbka jest pod pupę). Jak będzie spoglądać na swojąulubioną stronę to zasłaniać jej widok ręką i np grzechotać z drugiej strony. Bo powiedziała że jak będzie ciągle na prawej stronie to widzi prawą rękę zaraz zacznie widzieć prawą nogę i nimi się bawić a o lewej stronie zapomni.

Załączniki

• 2017-02-01 13.29.34.jpg
    2017-02-01 13.29.34.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 101
Nam ksiadz rok temu po koledzie powiedzial ze nie mamy dziecka bo moze Bog wie ze bylibysmy zlymi rodzicami. Maz sie ugotowal ale gryzl sie w jezyk bo wie ze ja chce chodzic do kosciola a mieszkamy na malej wsi. Tylko pytanie: to co Pan Bog tak czesto sie myli ze daje dzieci patola?
Chodze do komuni i z invitro sie nie wyspowiadalam, bo tak jak piszecie mojego dziecka nie zaluje ze poczelam w ten sposob skoro 5 lat naturalnie nie moglam.

Witajcie ciezaroweczki [emoji16]
Oficjalnie mogę już do Was dołączyć [emoji16]
Widzę, że poruszacie temat wiary więc chcę Wam od siebie tylko kilka słów napisać.
W kościele katolickim samego Boga nie znajdziecie, to nie ksiądz Was osadza czy daje rozgrzeszenie a jedynie Bóg. Jeśli chcecie być blisko Boga zachęcam do czytania Nowego Testamentu. Jestem chrześcijańska, nie jestem katoliczka. Mogę podać długa listę gdzie kościół całkowicie odbiega od Biblii . Nawet mogę Wam przedstawić , że stanowisko kościoła w sprawie IVF jest całkowicie błędne. [emoji16]

I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Nie chce byście wzięły mnie za fanatyczke [emoji23] zwyczajnie jestem wdzięczna Bogu za wszystko [emoji173] za moje dwie kreski na teście szczególnie!

Nie chce byście wzięły mnie za fanatyczke [emoji23] zwyczajnie jestem wdzięczna Bogu za wszystko [emoji173] za moje dwie kreski na teście szczególnie!

Witam cie kochana!!;)
Tak Ja to wiem bo Po transferze modlilam Sie do Boga o dziecko bo wiadomo to nie lekarze decyduja o ivf udanym ,Bog dal mi coreczke i Chroni ja,to wiem !!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Straw tak mam cwiczyc z małą. Kiedy lezy mi na kolanach twarza do mnie wazne zeby pupa byla nie na plasko tylko taka łódeczka broda oparta o klatke i wtedy pokazywac małrj rączki, nóżki bawic się nimi, pokazywac zabawki, ale powiedziala zeby nie plaskie na ktorych moze zacisnac raczki tylko wieksze np pileczka, butelka i rozne faktury. Przy okazji zauwazylam ze jak tak sie bawimy to mala puszcza co chwile bączki wiec przy okazji zabawy się odgazowuje ;)
U nas mała ma wydluzona główke wiec doradzila kupno poduszki head care bo sama ma problem utrzymac glowe i lezec na wznak, to drugie cwiczenie jest alternatywa dla lezenia na brzuszku gdzie mala sie denerwuje bo uderza nosem w lozko.
A co to za poduszka, napisz cos wiecej, bo moj Tymek tez ma taka glowke[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Sliczna ta Twoja córeczka ;) ;) ;) i jak fajnie patrzy:)

reklama
Dziewczyny mam pytanie o ten brałyście magnez????

Załączniki

• 20170204_170538.jpg
    20170204_170538.jpg
    618,1 KB · Wyświetleń: 71
Do góry