reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A w temacie spowiedzi: nie wiem jak to jest z invitro, ale ja rok temu poczułam silną potrzebę odnowienia mojej praktyki. W Rzymie to poczułam. To miasto jest przesiąknięte taką pozytywną energią chrześcijańską. Poza tym moja córka ma w tym roku komunię więc okazja podwójna.
Po kilku miesiącach uczęszczania na msze, dojrzałam do spowiedzi i komunii.
Niestety, dowiedziałam się że nie mam szans na rozgrzeszenie bo - uwaga - nie mam ślubu.
Drążąc temat: można chlać, bić żonę, kraść i nie wiem co tam jeszcze, ale rozgrzeszenie jest możliwe. W moim przypadku, niestety nie.
Zakończyło się moje nawrócenie. Trudno, oni mają swoje zasady, dla mnie temat zamknięty.
W sumie mogłabym pominąć ten fakt na spowiedzi, ale przecież nie o to chodzi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A czytaliscie wywiad tego dobrego ginekologa z Warszawy, co sie tak udziela? Przyszedl do niego kiedys jakis biskup prosic zeby komus z rodziny zrobic in vitro taniej, ze po znajomosci. Wszystko w temacie[emoji1]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Straw tak mam cwiczyc z małą. Kiedy lezy mi na kolanach twarza do mnie wazne zeby pupa byla nie na plasko tylko taka łódeczka broda oparta o klatke i wtedy pokazywac małrj rączki, nóżki bawic się nimi, pokazywac zabawki, ale powiedziala zeby nie plaskie na ktorych moze zacisnac raczki tylko wieksze np pileczka, butelka i rozne faktury. Przy okazji zauwazylam ze jak tak sie bawimy to mala puszcza co chwile bączki wiec przy okazji zabawy się odgazowuje ;)
U nas mała ma wydluzona główke wiec doradzila kupno poduszki head care bo sama ma problem utrzymac glowe i lezec na wznak, to drugie cwiczenie jest alternatywa dla lezenia na brzuszku gdzie mala sie denerwuje bo uderza nosem w lozko.

Załączniki

• 2017-02-01 12.25.07.jpg
    2017-02-01 12.25.07.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 105
  • 2017-02-01 13.28.57-1.jpg
    2017-02-01 13.28.57-1.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 111
Dodatkowo mała ma leżeć jak najwiecej na wznak właśnie żeby główka się formowała, mogę też formować jej taki zawijak z kocyka żeby blokować główkę, pod pupę też kocyk zwijać żeby była wyżej a nie leżała na płasko (coś jak ulożenie w foteliku gdzie ma zablokowaną glowkę wkłądką dla noworodka i gąbka jest pod pupę). Jak będzie spoglądać na swojąulubioną stronę to zasłaniać jej widok ręką i np grzechotać z drugiej strony. Bo powiedziała że jak będzie ciągle na prawej stronie to widzi prawą rękę zaraz zacznie widzieć prawą nogę i nimi się bawić a o lewej stronie zapomni.

Załączniki

• 2017-02-01 13.29.34.jpg
    2017-02-01 13.29.34.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 98
Nam ksiadz rok temu po koledzie powiedzial ze nie mamy dziecka bo moze Bog wie ze bylibysmy zlymi rodzicami. Maz sie ugotowal ale gryzl sie w jezyk bo wie ze ja chce chodzic do kosciola a mieszkamy na malej wsi. Tylko pytanie: to co Pan Bog tak czesto sie myli ze daje dzieci patola?
Chodze do komuni i z invitro sie nie wyspowiadalam, bo tak jak piszecie mojego dziecka nie zaluje ze poczelam w ten sposob skoro 5 lat naturalnie nie moglam.

Witajcie ciezaroweczki [emoji16]
Oficjalnie mogę już do Was dołączyć [emoji16]
Widzę, że poruszacie temat wiary więc chcę Wam od siebie tylko kilka słów napisać.
W kościele katolickim samego Boga nie znajdziecie, to nie ksiądz Was osadza czy daje rozgrzeszenie a jedynie Bóg. Jeśli chcecie być blisko Boga zachęcam do czytania Nowego Testamentu. Jestem chrześcijańska, nie jestem katoliczka. Mogę podać długa listę gdzie kościół całkowicie odbiega od Biblii . Nawet mogę Wam przedstawić , że stanowisko kościoła w sprawie IVF jest całkowicie błędne. [emoji16]

I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Nie chce byście wzięły mnie za fanatyczke [emoji23] zwyczajnie jestem wdzięczna Bogu za wszystko [emoji173] za moje dwie kreski na teście szczególnie!

Nie chce byście wzięły mnie za fanatyczke [emoji23] zwyczajnie jestem wdzięczna Bogu za wszystko [emoji173] za moje dwie kreski na teście szczególnie!

Witam cie kochana!!;)
Tak Ja to wiem bo Po transferze modlilam Sie do Boga o dziecko bo wiadomo to nie lekarze decyduja o ivf udanym ,Bog dal mi coreczke i Chroni ja,to wiem !!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Straw tak mam cwiczyc z małą. Kiedy lezy mi na kolanach twarza do mnie wazne zeby pupa byla nie na plasko tylko taka łódeczka broda oparta o klatke i wtedy pokazywac małrj rączki, nóżki bawic się nimi, pokazywac zabawki, ale powiedziala zeby nie plaskie na ktorych moze zacisnac raczki tylko wieksze np pileczka, butelka i rozne faktury. Przy okazji zauwazylam ze jak tak sie bawimy to mala puszcza co chwile bączki wiec przy okazji zabawy się odgazowuje ;)
U nas mała ma wydluzona główke wiec doradzila kupno poduszki head care bo sama ma problem utrzymac glowe i lezec na wznak, to drugie cwiczenie jest alternatywa dla lezenia na brzuszku gdzie mala sie denerwuje bo uderza nosem w lozko.
A co to za poduszka, napisz cos wiecej, bo moj Tymek tez ma taka glowke[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Sliczna ta Twoja córeczka ;) ;) ;) i jak fajnie patrzy:)

reklama
Dziewczyny mam pytanie o ten brałyście magnez????

Załączniki

• 20170204_170538.jpg
    20170204_170538.jpg
    618,1 KB · Wyświetleń: 68
Do góry