reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nie dość że tyle lat starałam się o to maleństwo to teraz zamiast cieszyć się każdym dniem to z dnia na dzień nowe rewelacje i stresy :( chciałabym usnąć i obudzić się dopiero w styczniu na dwa dni przed porodem :)
A co to te kłykciny? chcesz rodzić SN?
Nie przejmuj się. Gbs to nie tragedia. Rozmawiałam z położna która powiedziała ze nic się nie dzieje. Po prostu przy porodzie ty i maleństwo dostajecie antybiotyk . Maleństwo będzie zdrowe .

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie przejmuj się. Gbs to nie tragedia. Rozmawiałam z położna która powiedziała ze nic się nie dzieje. Po prostu przy porodzie ty i maleństwo dostajecie antybiotyk . Maleństwo będzie zdrowe .

Dzięki kochana :) wiem że w pore podany antybiotyk zabezpieczy dzidziusia ale jak nie zdążą albo jednak dojdzie do zakażenia to komplikacje są straszne :(

W
Ale zdarza się to raz na milion ! Głowa do góry :* skoro już się udało zajść w ciążę to może być tylko dobrze ;)

Wiedziałam że dobrym posunięciem będzie dołączenie do WAS :) nikt tak nie potrafi zrozumieć i pocieszyć jak osoba która przeszła to samo :) Dziękuję !!!:)

Magda dziękuje u nas poki co bez skurczy :-) tylko nasila mi sie zespół niespokojnych nóg i jest to bardzo męczące ale dam radę dla tego maluszka.

Co do detektora to zdania sa podzielone. Ja mam i nigdy nie użyłam. Moje dziecko chowa sie i ucieka za każdym razem jak przykładają detektor czy ktg. Naprawdę ciezko go znalezc, nie cierpi tego i osoba nieprofesjonalna jak np my mogłaby wpaść w panikę ze nie moze znalezc tętna. Niedługo poczujesz ruchy i juz bedziesz spokojniejsza :-)

teQuila ja mam GBS. Teraz mi wyszło jak wylądowałam na porodówce. Absolutnie sie tym nie przejmuj i nie stresuj. GBS potrafi przyjść i zniknąć, zniknąć i przyjść i właściwie ma to znaczenie tylko podczas porodu. Mi dali antybiotyk na to tydzien temu, dlatego że miałam rodzic i teraz dostaje tez przez 10 dni zeby zapobiec wszelkim infekcjom, ale i tak bedą mi jeszcze podawać przed samym porodem, bo moze wrócić. Ponoć nie ma znaczenia ta bakteria jak ma sie odbyć cesarka, bardziej chodzi o to, zeby podczas naturalnego porodu dziecko nie dotknęło ustami pochwy gdzie ta bakteria jest. U mnie jeszcze powiedzieli, ze dadzą antybiotyk dziecku po porodzie w razie czego.
Naprawdę nie masz sie co stresować po prostu podczas porodu zgłoś że ją masz i bedzie po problemie.

Kochana nie przejmuj się. Mi w ciąży teraz wyszły klykciny kończyste. Też się przerazilam bo jak urosną to nie będę mogła normalnie rodzic. Też się nie da tego leczyć w ciąży. Dobrze ze wyszło mi pod koniec bo az tak wielkie nie urosną.

A przed ciążą miałaś jakieś początki? robiłaś jakies dodatkowe badania na hpv?
Ja się ich właśnie boję, bo jakieś 4 lata temu wyszedł mi właśnie hpv, miałam się szczepić , ale wtedy nie mogłabym się starać. Teraz się w sumie chyba cieszę, oglądałam ostatnio program o negatywnych skutkach tych szczepień...

A mnie coraz bardziej irytują te odruchy wymiotne. Dziś prawie do południa mnie męczyły :( Z tego wszystkiego aż się poryczałam :( A M cały czas się śmieje i mnie mówi do naszego bąbla, żeby dalej mi dokuczał :(

A przed ciążą miałaś jakieś początki? robiłaś jakies dodatkowe badania na hpv?
Ja się ich właśnie boję, bo jakieś 4 lata temu wyszedł mi właśnie hpv, miałam się szczepić , ale wtedy nie mogłabym się starać. Teraz się w sumie chyba cieszę, oglądałam ostatnio program o negatywnych skutkach tych szczepień...
Nie miałam nic. Nigdy by Mi do głowy nie przyszło ze mam. No ale był uspiony do momentu ciąży

reklama
Jak tam dziewczyny. Mi się tak wlecze dzień. Odkryłam że chleb w jajku mi nie wchodzi ale robiłam z chlebem zbożowym domowym wiec może dlatego ale niestety wylądowalo jedzenie w koszu :( więc zjadłam 4 kiwi bo tyle zostało. Chyba zakupy trzeba zrobić. Ale tak się nie chce

Do góry