reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kotuska trzymamy kciukasy!:-D

Gizas ja byłam na wakacjach na Fuertewentura samolotem, odpoczęłam, wybaczyłam sie, najwazniejsze było, ze po I skończonym trymestrze, po prenatalnych, jak juz wiadomo ze wszystko ok. Ja nie polecam drogi autem, w pracy duzo jeździłam, zle zanosilam nawet kilkugodzinną podróż. Ale samolocik jest ok. Oczywiscie zapytaj lekarza.

A my zaliczylismy pierwszy dzien i noc z kolką wczoraj, dzisiaj wszyscy odpoczywają, a mały śpi. To straszne jak dziecko tak placże i nie wiadomo co zrobić, żeby pomogło.

Gizas pudlo z imieniem ;) Radze sobie roznie, widze, ze nie na tym co trzeba wczesniej sie skupilam (meble, dekoracje itp) a brakuje mi podstawowej wiedzy np co do pielegnacji czy technicznych umiejetnosci. Nawet zmiana pieluchy sprawia mi czasami klopot ;) Rane czuje jak sie przeforsuje a mam caly czas opatrunek, jutro polozna przyjdzie do domu sciagnac mi szwy, boje sie, ze wowczas rana bedzie krwawic. Ja z wakacjami nie ryzykowalam ale ja z tych panikujacych i dmuchajacych na zimno wiec to indywidualna sprawa.

Kotuska mega kciuki :)

Joasia mojemu Juniorowi w szpitalu najpierw podawali po 20 ml, pozniej po 40 i 60 bo straszny glodomor z niego. Teraz zjada jednorazowo 60-80, wiem, ze to duzo ale polozna mowila, ze jezeli nie ulewa tzn, ze tyle potrzebuje, kazde dziecko jest inne i inne ilosci potrzebuje. Przy mm tez jest chyba inaczej niz przy naturalnym sciaganym. Nam mm starcza na 3 godziny, czasami dluzej. A dlaczego podajesz sciagniety pokarm? Ja tez sciagam ale podaje tylko raz dziennie bo mam malo pokarmu i musze zbierac caly dzien na jedno karmienie.

Moj pies zrobil dzisiaj badanie sluchu Juniorowi, pierwszy raz zaszczekal i obudzil Juniora wiec nie ma bata - slyszy :)

Kotuska bedzie dobrze ZOP jest boski!!!! Ale dziwne ze dali ci juz jak masz tak małe rozwarcie ale najwazniejsze ze działa :) 3mam Kciuki zeby szybko poszło !!!!!!

Kasik spokojnie wszystko bedzie dobrze wszystko instynktownie bedziesz robiła :) ja tyle o ile ze szkoły rodzenia wiem bo nie miałam siły na czytanie co dokładnie przy maluszku i jak :) troszke podczytqlam z jakiegoś Mini poradnika w gazecie

Infinity ale malutka słodko sie uśmiecha :)

Kotuska trzymam kciuki. Żeby rozwarcie postepowalo.
Joasia każde dziecko inaczej. Moj np. Bardzo dużo jadł od początku. Ile je mm to nie wiem bo w ciągu dnia ciągnie cyca a na wieczór wypija tak okolo 70 butli. Tak było od początku. Kawy parzonej ja nie piję ale na rozpuszczalna z dużą ilością mleka mozesz chyba sobie pozwolić. Asia A czego nie dajesz mu prosto z piersi? Jak się naje to pusci cycka i juz.

reklama
Kotuska , powodzenia !!

Kasik z kazdym dniem bedzie coraz lepiej, moj sie tez boi jak ma zmienic pieluszke, wykapa itp.. no ale musi sie tego nauczyc...

Do góry