reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik, Liskka jeśli chodzi o termometr to zastanawiałam się nad tymi: Termometr bezdotykowy Microlife, NC 150 i Termometr bezdotykowy Microlife, NC 100. Mają podobne opinie odnośnie dokładności pomiarów (99% pozytywnych opinii). W NC150 jako wadę podawano brak etui, konieczność wykonywania pomiarów w jakiś specyficzny sposób, a przy NC100 głośny sygnał dźwiękowy. Wybrałam w końcu ten NC100

Co do laktatorów to zastanawiałam się między Avent natural i Tommee Tippee (canpol i lovi jakoś nie analizowałam, w sumie nie wiem czemu). W Tommee wyczytałam w opiniach, że nie nadaje się do małych piersi, dlatego wybrałam Aventa Natural.
Teraz jeszcze znalazłam taką opinię o Tommee: "Ogólnie dobry laktator, ale mam porównanie z laktatorem firmy Avent i niestety z nim przegrywa. Lovi jest estetyczniejszy i wykonany z lepszych materiałów, ale słabiej odciąga pokarm i znacznie wolniej niż avent."

Genna uściski dla Grubcia :happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Medalikara gartuluję jeszcze raz, czekamy na zdjęcie Helenki :tak:

Smerfeta ja mam termometr Microlife nc120 kiedyś były promo w superfarmie za 49 zl, poki co na nas sie sprawdza ;-). A i laktator kupiłam Avent natural mam nadzieje ze sie sprawdzi, bo opinie ma rzeczywiście dosyc dobre jak na ręczny laktator. Chyba że chcesz kupić elektryczny.

Genna ładniutko Franio przybiera na wadze ;-)

Kiki moim zdaniem to macica sie rozciąga, ale faktycznie lepiej byłoby jakbyś poszla do lekarza i on cie uspokoić. Nie możesz odrazu myśleć że to poronienie. Maluszek ładnie sobie rośnie a mamuśka wymyśla :blink:

Wczoraj wieczorem w łóżku zaczął mnie boleć krzyż i brzuch jak na @ myślalam ze coś jest na rzeczy i ze w nocy sie rozkręci, a tu cichosza. Dziś z rana z M poprzytulaliśmy się, czytałam ze nasienie dziala jak oxytocyna, moze coś ruszy :-p, kurcze juz bym chciala rodzić. Obejrzalam przed chwilą porodówkę, aż sie poryczalam jakie te maleństwa są słodkie i pomyśleć że niedługo i ja bede tulić taką kruszynkę :).

medalikara, gratulacje i czekamy na zdjęcie malutkiej. Fajnie, że już jest z Wami. Trzymam kciuki żeby z bioderkami nie było większych problemów :)
Smerfeta, ja też szykuję się na Avent natural, bo rzeczywiście wydaje mi się najlepszy. A jednak elektrycznego nie chcę. No i nareszcie pakujesz torbę do szpitala ;-)
kiki, ja miałam okropne bóle na początku i lekarz mówił, że wszystko jest ok i po prostu ja tak odczuwam. Niektóre kobiety mniej, niektóre bardziej odczuwają ból. Idź jutro do lekarza żeby się uspokoić. Mozesz brać no spę i podstawa to magnez :)

odnośnie kąpieli, to mój M też mówi, że nie boi się kąpać i nie może się doczekać. Mówi, że jest wiele innych bardziej stresujących rzeczy niż kąpanie i tego akurat się nie boi. Także cieszę się, że się nie boi, bo ja jednak jestem zestresowana jak o tym pomyślę :sorry2:

aha i muszę się pochwalić, że moja waga rośnie w takim tempie, że jestem w szoku. Już od początku ciąży przytyłam prawie 6kg :-). Może to dziwne, ale cieszę się, bo bałam się, że przez długi czas nie było żadnych zmian w wadze. A teraz w ciągu kilku dni przytyłam 1kg. No i widać, że mała rośnie, bo mama wczoraj mnie zobaczyła, to mówi, że już mam spory brzuch, bo jeszcze tydzień temu nie był taki duży :-).

A co do ubrań, to myślałam, że rzeczy które dostałam od koleżanki spokojnie wystarczą mi do końca ciąży. A tu okazało się, że na wiosnę nie mam w co się ubrać. Co prawda spodnie mam, ale muszę dokupić jakąś sukienkę, tunikę, bluzki do spodni itd. Miałam taki plan nie kupować nic w ciąży, bo potem tego nie nałożę, a tu proszę. Trzeba zmienić plany i zainwestować trochę w siebie, nie tylko w małą :sorry2:

Anulla28, fajnie że malutka rośnie i brzuszek też :-) Co do ubrań, to ja mam takie zdanie że nie wiadomo czy będzie mi być dane drugi raz w ciąży więc chcę wykorzystać ten czas i czuć się ładnie i komfortowo. Kupiłam jedne jeansy w listopadzie (teraz zamówiłam drugie) i cały czas je noszę praktycznie na zmianę z jakimiś sukienkami zimowymi i wiem że do końca ciąży je po prostu tak znoszę że i tak nie założyłabym potem. Tak samo bluzki, szczególnie teraz jak już brzuch większy to wszystkie się robią krótkie, a ile znów ich nakupimy żeby potem nie założyć? To tak jak z ciuchami, czasem coś się kupi i leży w szafie, a te ciążowe to można eksploatować całą ciążę :-)

Ja laktator chyba kupię elektroniczny, ale nastąpi to raczej zaraz po porodzie, zobacze jak z pokarmem, najwyżej M szybko poleci do apteki.

Dzień dobry ;)
Jak ciociom forumowym minęły walentynki?
A to nasza kochana walentynka ;)

(Ubrana ślicznie była całą godzinę bo pampers puścił i na plecach pojawiła się żółta kupciowa plama ;) )

Załączniki

• uploadfromtaptalk1424005038079.jpg
    uploadfromtaptalk1424005038079.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 64
Magda o jak pięknie bodziak prezentuje się na pięknej dziewczynce :happy2: hehe też mam ten bodziak :tak:
Magda, czy do kąpieli swojej niuńki używasz czegoś jeszcze oprócz płynu Ziajki? Masz ten płyn natłuszczający?

Anulla rośnij rośnij na zdrowie ;-) Jeszcze się nie spakowałam do szpitala, ale jak tylko odbiorę paczkę z gemini to będzie to możliwe
biggrin.gif

Montana NC120 akurat nie było w gemini ;-) ale te termometry mają podobne opinie więc Twoja opinia utwierdza mnie w wyborze :happy2:

Liskka ja na razie też ręczny laktator kupiłam. Jakby co kupi się elektryczny

Ostatnia edycja:
reklama
Smerfeta, wiem że masz też taki ;)
Niunia od babci i dziadka dostała :)
Tylko ziajki tej do wody ona jest natluszczajaca i teraz dodatkowo jeszcze smaruję balsamem nivea baby bo po parafianie potowki mała miała.

Do góry